FACEBOOK

A Honvédé a Szuperkupa

A Honvédé a Szuperkupa
hozzászólás, 2007.11.04.

A kupagyőztes nyerte a Szuperkupát a bajnokkal szemben. A Honvéd szombat este a Kőér utcában kétgólos hátrányból felállva, végig izgalmas mérkőzésen legyőzte a Vasas csapatát. A fordulatos találkozón mindkét csapatnak meggyűlt a baja az emberelőnyös helyzetekkel, végül ebből a Honvéd jött ki jobban, s néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény is megérdemeltté tette a hazai sikert - többek között Kiss Gergely hat gólja.

A Vasas kezdett jobban, sőt, erősen úgy tűnt, hogy ha 2:0-nál újabb gólt szereznek a vendégek, akkor a Honvéd egy nagyon súlyos vereségbe is beleszaladhat. De nem lett háromgólos Vasas-előny, és hiába volt még 3:1 a bajnoknak, 4:4-nél a Honvéd átvette a vezetést és már soha többet nem engedte ki a kezéből.

A mérkőzés nagy részében a Vasas jóval több emberelőnyt kapott, mint a Honvéd - a hazaiak viszont a kontrák terén voltak "kedvezményezettebbek" - s ezzel végeredményben ők jártak jobban. Steinmetzék 13 emberelőnyből mindössze egyet értékesítettek, az is kettős emberfór volt.

Ahogy visszaesett a Vasas, úgy lettek egyre magabiztosabbak a hazaiak - Székely Bulcsu például nyolc méterről ejtett gólt Nagy Viktornak, Kiss Gergely pedig csekély túlzással annyi gólt lőtt, ahányszor csak elé került a labda. (Ő nyerte a mérkőzés legjobbjának járó különdíjat.)

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból kiderül: a Vasas-jétékosok örülnek, hogy az idén nem bajnoki meccsen, hanem "tét nélküli" találkozón dőlt el a Szuperkupa sorsa, a honvédosok pedig joggal érzik úgy, hogy kicsit a becsületüket állították helyre az elmúlt hetek kellemetlen eredményei után.

Honvéd-Vasas 11:8 (2:3, 4:1, 3:3, 2:1)

Kőér u., 800 néző. V.: Németh A., ifj. Juhász Gy.
HONVÉD: Gergely - Hárai, Paján 1, Kovács O., Molnár T., Fodor, Kiss G. 6. Cs: Szivós, Gór-Nagy 1, Vári, Bárány 1, Székely 2. Vezetőedző: Kovács István.
VASAS: Nagy V. - Katonás 1, Kovács R. 1, Steinmetz B., Steinmetz Á. 1, Varga Dénes, Mátyás 2, Cs: Heinrich, Tóth M., Varga Dániel 3, Kincses. Vezetőedző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 13/1
Ötméteresből: 4/3, ill. 2/2
Kipontozódott: Molnár T. (17. p.), Vári (21. p.), Katonás (27. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Steinmetz Á. (31. p.)

Vass László képei a meccsről

Videók:

A Szuperkupa átadása

Szivós Márton kapufára lőtt ötméterese

Varga Dániel második gólja

Kiss Gergely hatodik gólja

Kiss Gergely ötödik gólja

Kiss Gergely negyedik gólja

Varga Dániel második gólja

Kiss Gergely harmadik gólja

Kiss Gergely második gólja

Varga Dániel első gólja

Gór-Nagy Miklós gólja

Kiss Gergely első gólja

Steinmetz Ádám gólja

Varga Dénes nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata

Kiss Gergely nyilatkozata

Fodor Rajmund nyilatkozata



Molnár Tamás nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Hárai Balázs nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

 

Bajnoki meccseket is rendeztek szombaton:

Eger-Szentes 15:3 (4:2, 4:0, 3:0, 4:1) (Szécsi, Biros, Kiss Csaba és Kiss Gábor nem szerepelt a mérkőzésen)

Szeged-Szolnok 14:5 (2:2, 2:1, 3:1, 7:1)

BAKSA LÁSZLÓ:

A meccs eleje nem volt olyan, mint amit szerettünk volna. Kapkodtunk, gyengén lőttük az előnyöket. Aztán Tojás kicsit több koncentrációt kért, és szépen lassan bedaráltuk őket. Örülök a csak öt kapott gólnak. A derekam már jobb sokkal, nagyon jó a gyógytornászom. Ma végig játszottam.

Pécs-FTC 9:7 (3:1, 1:0, 2:3, 3:3)

3 régi hozzászólás

Domino hozzászólása
Domino4285
2007.11.08. 18:04

Szomorúnak szeretném felhívni a figyelmét, hogy hazai pályán a Domino-Honvédnak 5/11 volt a kiállítási aránya a 3. negyed végére. Ez azért elég furcsa, hogy a bírókat okolod a vereségért, amikor a vendégcsapat több mint kétszer annyi kiállítást kap, mint a hazai. Az viszont tény, hogy sokszor a bírók valóban össze vissza fújtak, a végén kozmetikázták a kiállítások számát, hogy ne legyen szembetűnő.

szomorú hozzászólása
2007.11.05. 11:47

Én a játékvezetőknek is 'gratulálok', akik sokszor azt sem tudták mit ítélnek.Hiába,a Dominónak kellett nyerni,ez volt az ukáz.Azért még kiemelném Gergely kapus a meccs első felében nyújtott 'teljesítményét' - kezdő kapus korában is elszégyelte magát, gondolom, ilyen gólok miatt, amiket bekapott.A Vasas jól kezdett,ezt valamilyen módon vissza kellett fogni,akár igazságtalan ítéletek árán is( és itt utalnék Csapó Gábor kommentárjára,miszerint többször Ő sem értette az ítéletet,sőt konkrétan ellenérzését fejezte ki azzal kapcsolatban),nem csoda,hogy kezdtek szétesni.Ez az egyetlen csapat,akinek mindig a játékvezetőkkel is meccset kell vívni,még hazai pályán is! Felháborító! Kiváncsi lennék,a Dominónak,az Egernek hogyan sikerülne meccset nyerni,ha a 'bírák' egyszer-egyszer nem őket segítenék. Amíg engedélyezett a korrupció -mindenhol- addig ne várjak korrekt játékvezetést.Igaz?

én hozzászólása
én4264
2007.11.03. 22:29

Grat a Honvédnak. Örülök, h Gergely Pista újra olimpiai bajnokhoz méltóan védett a találkozón. :) Kiss Gergely előtt pedig emelem kalapom! :)