FACEBOOK

Vasas-arany - 18 év után

Vasas-arany - 18 év után
hozzászólás, 2007.06.18.

Igazi döntőt játszott vasárnap kora délután a Komjádi uszodában a Vasas és a Honvéd. Fordulatos meccsen, nagy izgalmak közepette a hazaiak minimális különbségű győzelmet arattak és ezzel 1989 után szereztek ismét aranyérmet a piros-kék klubnak. Meccs után a honvédosok többsége átment a díjátadásra várakozó hazaiakhoz gratulálni, s a válogatott honvédosok közül többen sportszerűen úgy nyilatkoztak a vlv.hu-nak, hogy a Vasas megérdemelte a bajnoki címet. Részletek, gólok, öt Vasas- és hat Honvéd-válogatott játékos videonyilatkozata.

Több mint egy órával a kezdés előtt kígyózó sorok álltak a pénztárnál, bent, az uszodában pedig napsütés fogadta az érkezőket, a tetőt széthúzták, így félig-meddig nyitott uszodában melegíthettek be a csapatok.

A találkozó negyedórás késéssel kezdődött, s addigra már alaposan bemelegített a hatalmasra duzzadt, győzelmet szimatoló Vasas-tábor. A nézőtéren mindenki találgatta, vajon a keddi Honvéd-betli és a pénteki Vasas-fiaskó után most melyik csapat roppan össze. Nos, az előző két mérkőzés "furcsasága" után helyreállt a rend - legalábbis abban az értelemben, hogy a csapatok klasszikus küzdelmet folytattak, egyenlő erők harca folyt a medencében. Az egész meccsen egyszer sem vezetett két góllal sem a Vasas, sem a Honvéd.

Az első gólt a hazaiak szerezték, de a Honvéd 1:2-re fordított. 4:3-ra már megint a Vasas vezetett, félidőben pedig 5:5 állt az eredményjelzőn. A mérkőzésnek ebben a szakaszában a Honvéd jobban védekezett ellenfelénél, amely helyzetet is alig tudott kialakítani, góljait jobbára káprázatos egyéni alakításokból szerezte. A Honvéd ezzel szemben ziccereket dolgozott ki, de azokat kihagyta.

A nagyszünet után tovább fokozódtak az izgalmak. Általában a Honvéd vezetett, s időnként nem sok hiányzott ahhoz, hogy többgólosra növekedjék a vendégek előnye. A Vasas azonban szívósan ment az eredmény után, s bár emberelőnyeit rendre kihagyta, valahogy mégis tartani tudta magát. Ez a mérkőzés egészét tekintva három tényezőnek volt köszönhető: Varga Dániel kimagasló lövőteljesítményének; a betegségből visszatérő Steinmetz Ádám centerjátékának, valamint annak, hogy a honvédosok lőni engedték a Vasas úgymond "kiegészítő" embereit. Heinrich Dávid és Mátyás Zoltán gólja - utólag nézve - döntőnek bizonyult.

A másik oldalon egy-egy szakaszban mindenki kimagaslót nyújtott, Benedek, Molnár, Szivós, Kiss Gergő és Fodor is, eleinte jobban is "pörögtek", mint a hazaiak, de a végére mintha elfáradtak volna: mindkét csapat felőrölte magát a fárasztó küzdelemben.

Lefújás után örömünnep kezdődött a Komjádi uszodában, ami nem csoda, hiszen a hazai játékosok, vezetők és szurkolók is régóta vártak erre a sikerre. A két Steinmetz-fivér egyáltalán nem küzdött könnyeivel, hanem kifejezetten sírt, amikor átvette az aranyérmet, s első dolguk volt lelépni a dobogóról és édesanyjukat köszönteni. A bajnokság legjobb kapusának járó, most alapított Steinmetz János vándorserleget Nagy Viktornak adták át, aki először a Steinmetz-anyukának, majd a két testvérnek mondott köszönetet...

A bajnoki serleg ünnepélyes átadása után az újdonsült aranyérmesek a Vasas-tábor elé vonultak, hogy megköszönjék a piros-kék hívek buzdítását.

A mérkőzés utolsó perce és az ünneplés a sajtópáholyból készített videón

Díjkiosztó, a magyar bajnoki serleg átadása

Benedek Tibor nyilatkozata

Biros Péter nyilatkozata

Kiss Gergely nyilatkozata

Szivós Márton nyilatkozata

Hárai Balázs nyilatkozata

Fodor Rajmund nyilatkozata

Varga Dániel nyilatkozata

Steinmetz Ádám nyilatkozata

Varga Dénes nyilatkozata

Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata

Vasas-Honvéd 10:9 (2:2, 3:3, 3:3, 2:1)

Komjádi uszoda, v: Petik, Báthori

Vasas: Nagy V. – Mátyás 1, Hosnyánszky, Kovács R. 2, Varga Dániel 4, Steinmetz B., Tóth M. Csere: Heinrich 1, Kincses, Kuncz, Kelemen, Varga Dénes 1, Steinmetz Á. 1. Edző: Földi László

Honvéd: Gergely – Szivós 1, Bárány 1, Kiss G. 1, Benedek 1, Paján, Biros. Csere: Székely 1, Kovács O., Fodor 1, Molnár T. 3, Vári, Hárai. Edző: Kovács István

Gól emberelőnyből: 9/3, ill. 10/5

Személyhibák: 12, ill. 11

Kipontozódott: Steinmetz B. (30.p.)

 

17 régi hozzászólás

papp anita 170 kg hozzászólása
2007.06.25. 20:00

Gratulálok ! kár, hogy lecsúsztam a Margitomszigetéről!

Vikcó hozzászólása
Vikcó2112
2007.06.22. 15:49

Zséva! Mindless azért akarta, mert Honvéd drukker...vagyunk páran...a másik dologra visszatérve baromi jól "erőlködtek" előtte hat évig...Kellemes Nyaralást viszont!

Zséva hozzászólása
Zséva2079
2007.06.20. 13:23

Mindless-vajon miért akartad,h az 5.meccsen dőljön el?Van még olyan ember,aki a Honvédnak akarta volna az aranyat?Hát nem látod,h az már nem egy-csapat?Csak erőlködtek,h úgy nézzenek ki.(Azt hiszem a múltidőt helyesen használtam itt.)Rájuk fér a frissítés és ezzel együtt a változás.És remélem ez jót tesz majd a magyar vízilabdának is.Mindenkinek jó nyaralást kívánok!És továbbra is HAJRÁ VASAS!

Vikcó hozzászólása
Vikcó2029
2007.06.18. 15:25

SAPécs! Amint hivatalossá teszik, minden felkerül valszeg, de sajnos ebben a játékosok és a felek döntenek (mármint, h mikor jelentik be). Minden esetre sztem napokon belül kiderül.Üdv!

xy hozzászólása
xy2028
2007.06.18. 14:37

Gratula a Vasasnak! Ebben a szezonban megérdemelten nyerte meg a bajnokságot!

pampus 13 ker hozzászólása
2007.06.18. 14:10

szuper. imádom őket!!!az utolsó 2 percet végig bőgtem, nagyon köszönöm nektek ezt a boldogságot amit adtatok nekünk!!!

SAPécs hozzászólása
2007.06.18. 13:22

Sziasztok! Ez a tegnapi meccs méltó befejezése volt a magyar bajnokságnak. Mindkét csapat remekül játszott, hatalmas küzdelem és izgalmak, ez igen!! Gratulálok a Vasasnak a megszerzett bajnoki címhez,úgy érzem nagyon megérdemelték, mert nagyon-nagyon megdolgoztak érte. És gratulálok a Dominónak is a mutatott kiváló játékhoz. Meccs közben elcsattant egy-két pofon mindkét oldalon, de - és az a visszaelmékezésekből is kiderül- ez egy-egy kemény meccsen mindig is így volt.Klassz volt köszönjük.!!! Más honlapon, más hozzászólásban olvastam, de ideírnám mert igaznak találom, hogy dicséret illeti a játékvezetést is. Kevés hibával és kiegyensúlyozottan vezették a meccset. Annyit szidjuk őket, hogy gondolom a jót is le kell írni róluk. Mostmár kiváncsi lennék az átigazolásokra, jövőre ki kivel? Lehetne erről esetleg valamit a honlapon? Köszi

Darth Sith hozzászólása
2007.06.18. 12:12

Minden tiszteletem a Vasas játékosaié, csak gratulálni tudok ehez a fantasztikus játékhoz, amelyet egész évben nyújtottak, és ahoz, amit itt a döntőben! Kivállóan játszottak, nagyon hosszú és kemény munka érett most be! Még1xer gratulálok! Hajrá Vasas Angyalföld!!

Balu hozzászólása
Balu2023
2007.06.18. 09:01

Sziasztok! Ha van rá lehetőség fel tudnátok tölteni a TV-nek adott nyilatkozatokat? Nagyon hálásak lennénk, KÖSZÖNJÜK!!

hofi hozzászólása
hofi2016
2007.06.17. 21:54

...végre! Ebbe a 18 évbe én is beleőszűltem.

Andrea hozzászólása
Andrea2015
2007.06.17. 21:09

Gratulálok a győzelemhez!

Vikcó hozzászólása
Vikcó2014
2007.06.17. 20:10

Gratulálok a Vasasnak! Innentől Hajrá Magyarok! Ezt az önbizalmat a világversenyekre is!:D

Balee hozzászólása
Balee2013
2007.06.17. 19:09

GRATULÁLOK A VASASNAK!!!!!!!!! Eszméletlen volt ez a meccs én is kint voltam személyesen! Szép volt fiuk már nagyon megérdemeltétéek ezt a bajnoki címet!!!!!! Külön gratula Nagy Viktornak a "döntők legjobb kapusa" díjához!!!! SZÉP VOLT FIUK!!!!!

revans hozzászólása
revans2012
2007.06.17. 18:51

...amikor visszavág a sors!!!!!! HATALMAS GRATULA!!! ;) HAJRÁ VASAS, ANGYALFÖLD

Flo hozzászólása
Flo2011
2007.06.17. 18:32

Gratulálok a Vasasnak!

Mindless hozzászólása
2007.06.17. 18:22

Szerettem volna, ha az 5. meccsen dől el.. de GRATULÁLOK A VASASNAK!!! Jó pihenést és kellemes nyarat illetve nagy kalappal a válogatottban mindenkinek!

Nekomajin hozzászólása
2007.06.17. 17:13

Én a Dominónak drukkoltam, de azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert a Vasas. Szép volt srácok! :) De most már pihi, aztán készüljetek a világligára! ;)