FACEBOOK

A Vasas is a döntőben

A Vasas is a döntőben
hozzászólás, 2007.06.04.

Gólszegény mérkőzésen, védekezését kiválóan megszervezve, a játékba visszatérő Varga Dénes két góljával idegenben is legyőzte a Vasas a Szegedet (3:5), és ezzel bejutott a bajnoki döntőbe, ahol a Honvéddal kell megmérkőznie. Részletek, gólok, nyilatkozatok:

A Vasas szerzett vezetést Tóth Márton révén, de több gól az első negyedben nem esett. A viszonylag kevés emberelőnyös lehetőséget a csapatok elhibázták. Varga Dénes szép ejtésével tovább növelték előnyüket a piros-kékek, de a Szeged a félidőig egyenlíteni tudott. Szertefoszlatta azonban a hazai reményeket, hogy Varga Dénes, majd Steinmetz Barnabás találata után nem sikerült a felzárkózás, sőt, amikor a negyedik negyedben Varga Dániel 5:3-ra alakította az állást, a továbbjutás sorsa el is dőlt.

Nem a meccshez tartozó hír, hogy Varga Tamás, az elmúlt szezont az olasz első osztályú Chiavariban töltő olimpiai bajnok három évre a Szegedhez szerződik.

A Honvéd-Vasas bajnoki döntő (0:0-as alapállással) a Kőér utcában kezdődik június 9-én, szombaton. A döntő három nyert mérkőzésig tart. A harmadik helyért és az Euroliga-indulás jogáért az Eger és a Szeged vív két győzelemig tartó páros mérkőzést.

Szeged-Vasas 3:5 (0:1, 2:1, 0:2, 1:1)

Szeged, v: Juhász, Székely B.

Szeged: Baksa – Juhász Zs. 1, Lehmann, Varga P., Komlósi, Tóth L., Monostori. Csere: Szamardzsics, Mészáros I. 2, Molnár P., Éles. Edző: Gyöngyösi András

Vasas: Nagy V. – Hosnyánszky, Kovács R., Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Steinmetz B. 1, Tóth M. 1. Csere: Heinrich, Kincses, Mátyás, Kuncz, Kelemen. Edző: Földi László

Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 9/2

Nézd meg Varga Dénes első gólját

Nézd meg Varga Dénes második gólját 

Nézd meg Varga Dániel találatát

Baksa László nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata

Varga Dániel nyilatkozata

Varga Dénes tévényilatkozata

Tévéképek a mérkőzésről