FACEBOOK

Euroliga: Olympiakosz-Honvéd, Vasas-Dubrovnik

Euroliga: Olympiakosz-Honvéd, Vasas-Dubrovnik
hozzászólás, 2007.04.30.

Rómában hétfő délben megtartották az Euroliga-negyeddöntők sorsolását, amelyben két magyar csapat, a Honvéd és a Vasas is érdekelt volt. A Honvédnak szerencséje volt, a Vasas a lehető legnehezebb ellenfelet kapta. A párosítás: Brescia-Pro Recco, Posillipo-Partizan Belgrad, Olympiakosz Pireusz-Honvéd, Vasas-Dubrovnik. Ellenfélmustra, valamint Fodor Rajmund, Molnár Tamás, Varga Dániel és Madaras Norbert nyilatkozata:

 A negyeddöntők első fordulója május 9-én, szerdán lesz, a visszavágókat május 23-án, szerdán rendezik meg.

FODOR RAJMUND:

Úgy gondolom, hogy mi számítunk esélyesnek, és a párosítást tekintve, anélkül, hogy lebecsülném az Olympiakoszt: a Honvédnak a Final Fourban van a helye!

MOLNÁR TAMÁS:

Azt hiszem, hogy a sorsolás úgy alakult, ahogy szerettük volna, a három lehetséges csapat közül (Brescia, Vasas, Olympiakosz) elkerültük a Vasast, így mindkét magyar csapatnak esélye lehet a négybe jutásra. A várakozásunknak megfelelő ellenfelet kaptunk, de éppen ez az, ami nem szabad, hogy elkényelmesítsen minket. Jó csapat az Olympiakosz nem véletlenül jutott el idáig, mindenféleképpen sokkal nagyobb összpontosításra lesz szükség fejben, ugyanakkor abszolút reális, hogy bejussunk a négy közé.

VARGA DÁNIEL:

Örülök, hogy nem a Honvédot kaptuk, így megvan az esély arra, hogy két magyar csapat is a Final Fourba kerülhessen, igaz, így lesz talán a legnehezebb dolgunk, hiszen mégiscsak a címvédővel, illetve világbajnokok ellen kell játszanunk. Az elmúlt három évben kétszer is egy csoportban voltunk a Dubrovnikkal, és elég felemásak az emlékeim. Itthon nem tudtak minket megverni (egyszer négy góllal is legyőztük őket), kint viszont simán nyertek. Úgy érzem, megvan az esély, hogy a négy közé jussunk. Hogy hogy áll össze a Final Four? Szerintem: Honvéd, Recco, Partizan, és - remélem - Vasas.

MADARAS NORBERT:

Én a Posillipót akartam elkerülni, a Brescia és az Olympiakosz majdnem mindegy, talán annyival jobb a Brescia, hogy nem kell utazni, aminek örülök, mert elég sokat utazgatunk. Így egy két és fél órás buszúttal megússzuk. Érdekes lesz egyébként, ugyanis sokat fogunk találkozni most egymással, ugyanis a bajnokság elődöntőjében a Brescia-Cremona-meccs győztesével fogunk játszani, ez valószínűleg a Brescia lesz. Jó esélyeket látok a Recco négy közé kerülésére, de el kell felejteni a Brescia elleni múlt heti 15:9-es kupaelődöntőt. Annak örülök, hogy náluk kezdünk. Meglátjuk. Azért nem lesz könnyű.

Ami a többi párosítást illeti, a Vasas-Dubrovnikon bármi lehet, de Dubrovnikban nagyon nehéz játszani, ezért otthon, az első meccsen mindenképpen kellene néhány gólos előnyt szerezni a visszavágóra. Az Olympiakosz ellen egyértelműen a Honvéd az esélyes. A Reccót és a Honvédot a négy közé várom, a másik két meccsen 50-50 százalékosnak látom az esélyeket.

Ellenfélmustra

Vasas-Jug Dubrovnik (horvát)

Most már egymás utáni harmadik kiírásban találkozik egymással a két csapat. Az Euroliga címvédője magabiztosan jutott tovább a B csoportból veretlenül, mindössze az Olympiakosz Pireusz döntetlenezett velük Athénban (13:13). A csapatban hat újdonsült világbajnok található, többek között a kapus Vican, valamint a VB all-star-csapatába is bekerült Boskovics. (A többi vb-aranyérmes dubrovniki: Jokovics, Smodlaka, Markovics, Buslje.

Hazájuk bajnokságában a második szakaszt veretlenül vezetik, 5 pont előnnyel a Mladost előtt. Legutóbb még november 25-én, éppen a Mladost otthonában szenvedtek vereséget 13:8 arányban. Otthon, Dubrovnikban veretlenek a szezon során.

A két csapat az előző két kiírásban a csoportküzdelmek során találkozott, az előző kiírásban a Jug a legnagyobb vereségét éppen a Komjádi uszodában szenvedte el, amikor a Vasas 10:6 arányban győzött. A dubrovniki mérkőzést 13:9-re nyerte a Jug. A 2004/2005-ös kiírásban Budapesten 8:8 volt az eredmény, míg az Adriai-tenger partján 12:10-re nyertek a hazaiak.  A Dubrovnik az elmúlt két kiírásban résztvevője volt az Euroliga négyes döntőjének, s eddig összesen háromszor nyerték meg a legrangosabb sorozatot.

Olympiakosz Pireusz (görög)-Honvéd

A görögök a B csoportból másodikként kerültek tovább, meglepetésre azonban Marseille-ben 7:6 arányú vereséget szenvedtek, így csak az utolsó fordulóban harcolták ki a továbbjutást. A görög bajnokságot veretlenül vezetik 18 forduló után 3 pont előnnyel az Ethnikosz előtt. A csapatból 6 játékos vett részt a melbourne-i világbajnokságon, a legismertebb a kapus Deligiannisz, valamint szintén delegáltak egy játékost a VB All Star-csapatába: Georgiosz Afrudakiszt.

A két csapat legutóbb a 2004/2005-s kiírásban, a csoportküzdelmek során találkozott, akkor Athénban 7:4-es, míg a Kőér utcában 11:4-es Honvéd-siker született. Azonban a Honvéd legfájdalmasabb veresége is az Olympiakoszhoz fűződik, a 2001/2002-es BEK-sorozat döntőjében, a Margitszigeten az akkor még Kásás Zoltán vezette Pireusz 9:7-re győzött, s megszerezte története első BEK-győzelmét.

Nézd meg a sorsolás videófelvételét.