FACEBOOK

U17-es Eb: Szerbia-Magyarország 12:10 - vasárnap a bronzéremért megyünk

U17-es Eb: Szerbia-Magyarország 12:10 - vasárnap a bronzéremért megyünk
hozzászólás, 2021.09.17.

A szerbek nyerték az elődöntőnket, nagyon elmentek és már csak faraghattunk a hátrányból. A bronzmeccsre kell most összeszedni magunkat az U17-es vb-n - ezen a nyáron immár szokás szerint... Folyamatosan frissülő cikkünkben már olvasható Kiss Csaba értékelése, számítunk játékosnyilatkozata is és megmutatjuk majd a gólokat.


U17-es Európa-bajnokság, Málta, elődöntő:

Szerbia-Magyarország 12:10 (3:2, 3:0, 6:4, 0:4)
G.: Kovacsevics 4, Urosevics 3, Bozovics 2, Dimitrijevics, Musikics, Kojics, ill. Nagy Ákos 4, Gaszt R. 2, Szépfalvi, Barics, Bede, Szalai P.

A pénteki meccsre Mészáros Bálintot és Varga Vincét nem nevezte a kapitány.

1:0-ra még mi vezettünk, de ekkor utoljára a meccsen. A szerbek szép sorban lőtték a gólokat, eleinte még kis szerencsével, kapufáról bepattanó találatok voltak ezek, s mi egyre gyakrabban nem tudtunk válaszolni. "Nem segített" az e fázisban ellenünk megítélt három kontra sem. A szerbek előnye egyre nőtt, játékosaink elbizonytalanodtak, ötméterest is kihagytunk, elöl elment az önbizalom, kényszerlövéseink nem sikerültek, a szerbeknek pedig elöl minden bejött. Többször is hatgólosra nőtt a hátrány, ezt a végén sikerült jelentősen csökkenteni, sőt, egy kis esély a még szorosabb befejezésre, az esetleges egyenlítésre is volt, de ez gyorsan elszállt.

A harmadik helyért vasárnap 18.00 órakor szállunk medencébe a Spanyolország-Görögország elődöntő vesztesével, Spanyolországgal.

VLV-VIDEÓK (LEN-stream):

0:1 - Nagy Ákos első gólja

1:1 - Musikics gólja

2:1 - Kojics gólja

3:1 - Bozovics első gólja

3:2 - Bede Marcell gólja

4:2 - Urosevics első gólja

5:2 - Bozovics második gólja

6:2 - Kovacsevics első gólja

7:2 - Urosevics második gólja

7:3 - Barics Bence gólja

8:3 - Kovacsevics második gólja, ötméteres

9:3 - Kovacsevics harmadik gólja

9:4 - Gaszt Roland első gólja

9:5 - Szépfalvi gólja

10:5 - Kovacsevics negyedik gólja

10:6 - Nagy Ákos második gólja

11:6 - Urosevics harmadik gólja

12:6 - Dimitrijevics gólja

12:7 - Szalai Péter gólja

12:8 - Gaszt Roland második gólja

12:9 - Nagy Ákos harmadik gólja

12:10 - Nagy Ákos negyedik gólja


KISS CSABA szövetségi edző a vlv-nek:

- Sajnos a mérkőzés elejétől kezdve látható volt, hogy fölényben van az ellenfél, elsősorban fizikálisan volt ez érezhető és a játék sebességében is. A védekezésünk borzasztóan nem állt össze, nem voltak a helyükön a blokkok, és ezzel a kapusunkat is nagyon nehéz helyzetbe hoztuk. Elöl pedig nem tudtunk rajtuk átmenni, a szerbek jól váltották szorosból a zónavédekezésüket és nagyon sok energiát emésztett fel, hogy közel tudjunk kerülni a kapujukhoz.

A második félidőben, főleg az utolsó negyedben elkezdtünk mi is egy másfajta játékot, kockázatot vállaltunk, próbáltunk visszakapaszkodni a meccsbe, a srácok már felszabadultan játszottak, de akkor már nagyon-nagyon messze volt a hajó.

Sajnálom... Mivel a négybe jutottunk, azt tudtuk, hogy mindenképpen éremért játszunk - és ez nem változott, vasárnap a bronzéremért szállunk vízbe. A bronzmeccs mindig nagyon nehéz, az a csapat nyeri meg, amelyiknek többet ér a harmadik hely. Nagyon bízom abban, hogy értékelik a srácok a bronzérmet és megszerezzük.

- Köszönöm szépen.


GASZT ROLAND csapatkapitány a vlv-nek:

- Először is szeretnék gratulálni a csapatnak, mert visszajöttünk a mérkőzésbe. Ugye, az első két negyed nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ezután felálltunk, lendületet tudtunk venni. Személy szerint nagyon sajnálom, elveszteni egy elődöntőt nagyon rossz mindenki számára, de erőt kell meríteni és oda kell állni keményen a vasárnapi bronzmérkőzésre.

Nem lehet mindig a csúcson végezni egy ilyen kemény Európa-bajnokságon, az látszik, hogy a két évvel ezelőtti állapotához képest mindegyik csapat nagyon sokat fejlődött, nagyon kiegyenlített lett a mezőny.

Most még én magam is nagyon csalódott vagyok, de holnap ugyanúgy felkel majd a nap, mint eddig és vasárnap is - egyszer majd el fogjuk felejteni ezt a csalódottságot.

Balázs bácsit (Vincze Balázst - a szerk.) idézve: "Jobb éremmel hazautazni, mint a dobogó mellett állni", és ez nagyon igaz. Szomorúak vagyunk, de innen is üzenem mindenkinek, hogy fel a fejjel, behúzzuk a vasárnapi kisdöntőt!

- Van-e neked most dolgod csapatkapitányként?

- Van. A legfontosabb szerintem az, hogy mindenkit biztassak, és csapatkapitányként egy plusz löketet adjak a csapatnak.


BEDE MARCELL a vlv-nek:

- Köszöntöm a kedves olvasókat!

Nagyon nehéz mit mondani ezek után, mert egy elődöntő elvesztése mindig fájó a csapat számára. Nagyon brusztos és kemény mérkőzés volt minden értelemben. Hogy min múlt, azt nehéz megmondani, de ha lehet így fogalmazni, eléggé statikus volt a védekezésünk, támadásban pedig elkapkodtuk a helyzeteinket, amit egy ilyen szintű csapat egyből kihasznál.

- Az utolsó negyedben feljöttetek, még az egyenlítésre is volt halvány remény...

- Igen, a vége felé kicsit visszajöttünk, szívét-lelkét beleadta a csapat, de sajnos nem jött össze.

- Jobbak voltak a szerbek?

- Azt nem mondanám, hogy jobbak voltak. Ami biztos: fegyelmezettebben védekeztek és higgadtabban használtak ki a helyzeteiket.

- Hogy viseltétek lelkileg az eredményt?

- Természetesen nagyon nehéz elviselni ezt a vereséget. Ez persze minden vereségre igaz, de minél előbb fel kell állnunk és megszerezni a bronzérmet!

- A spanyol válogatott lesz az ellenfél, velük kapcsolatban mit tudsz mondani?

- Nagyon közel áll a játékstílusuk a miénkhez, próbálnak dinamikus tempót diktálni és ebből fordulni, de fegyelmezett játékkal meg tudjuk őket verni.

- Köszönöm szépen.


A teljes magyar válogatott:

Csite Loránd és Gyapjas Viktor - kapusok,
Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc, Mészáros Bálint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince - mezőnyjátékosok.


A máltai Eb-re 15 játékost lehetett nevezni, ebből a keretből kell kijelölni minden meccsre a 13 szereplőt. A meccsek közötti cseréhez nem kell egészségügyi ok.


A torna további pénteki eredményei:

15.00 Hollandia-Horvátország 7:10 (2:3, 1:3, 3:1, 1:3) (az 5-8. helyért)
16.30 Olaszország-Montenegró 9:10 (1:0, 1:4, 4:5, 3:1) (az 5-8. helyért) - az egyik játékvezető Kovács Cs. Tamás volt
19.30 Spanyolország-Görögország 8:11 (3:3, 2:2, 2:2, 1:3) (elődöntő) (SF4)

A folytatás:

Szeptember 19., vasárnap (döntők)

15.00 Hollandia-Olaszország (a 7. helyért)
16.30 Horvátország-Montenegró (az 5. helyért)

18.00 Magyarország-Spanyolország (bronzmérkőzés)
19.30 Szerbia-Görögország (döntő)


VÁLOGATOTTUNK ARCKÉPCSAROKA A TORNA PROGRAMJÁVAL

BUDAPESTI EDZÉSRIPORTUNK NYILATKOZATOKKAL

BEMUTATKOZÁSUNK AZ EB-N - GÓLOK, NYILATKOZATOK

A FEHÉROROSZOK ELLENI GYŐZELEM - GÓLOK, NYILATKOZATOK

CSOPORTGYŐZELEM A NÉMETEK ELLENI SIKERREL

HÁROM MECCS UTÁN - KISS CSABA A VLV-NEK

GYŐZTES NEGYEDDÖNTŐ A HORVÁTOK ELLEN