FACEBOOK

BVSC-sajtótájékoztató - a profizmus jegyében

BVSC-sajtótájékoztató - a profizmus jegyében
hozzászólás, 2021.09.07.

Egy nappal a bajnoki rajt előtt a BVSC is megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját - lényegében ugyanabban az időben, mint amikor a Honvéd. A Szőnyi útra nem hívták meg a vlv-t, amin csodálkozunk, hiszen az elmúlt években mindig ott voltunk az eseményeiken, azt hittük, jó kapcsolatot ápolunk a klubbal. Mint kiderült, a Szőnyi útra betört a profizmus, egy, a pólós berkekben a korábbi években már megismert cég irányítja a BVSC marketing- és sajtómunkáját. Az eredmények már érzékelhetők...


Kedden 13 órakor kezdődött a Honvéd sajtótájékoztatója és (mint kiderült) 13.30-kor a BVSC-é. Előbbire meghívták szerkesztőségünket, utóbbira nem. Természetesen legalább utólag megpróbáltuk tisztázni, hogy valami technikai hiba történt-e vagy kifejezetten nem akarták, hogy a vlv munkatársa jelen legyen és közreadja a klub mondanivalóját a vízilabda iránt (még) érdeklődőknek.

Nem lettünk okosabbak. Dabrowski Norbert szakmai igazgató nem vette fel a telefont, Mészáros Csaba szakosztály-igazgatóval viszont beszéltünk, de tőle csak annyit tudtunk meg, hogy a BVSC médiamegjelenését a TeamForce nevű cég végzi. Hogy a BVSC adott-e listát a meghívandókról ennek a cégnek vagy hogy a TeamForce minek alapján választotta ki a "kitüntetett szerkesztőségeket", arra a szakember nem tudott válaszolni, de azt ígérte, hogy utánanéz és visszajelentkezik. Ezt még várjuk.

A TeamForce neve egyébként ismerős. Amikor az egykori sikerkapitány, Kemény Dénes szakmailag és emberileg is jócskán alulmúlta a vele kapcsolatos elvárásokat, majd 2012 végén nagy nehezen, kínos körülmények között a szövetség elnökévé választották, pár hónap telt csak el és maga döntött úgy, hogy " Teamforce Kft.-t bízta meg a szövetség marketing és kommunikációs feladatainak koordinálásával." (Akkoriban köztudott volt, hogy TeamForce az egykori nagy öttusázó, olimpiai bajnok Fábián Lászlóhoz és családjához kötődik.) A megbízás négy évre szólt, de emlékeink szerint a Teamforce tovább dolgozhatott, munkájuknak Vári Attila elnökké választása vetett véget. (Hogy azóta mi van a marketing- és sajtómunka terén, arról inkább ne is beszéljünk.)

Nyilván nem várható el egy profi cégtől sem, hogy tájékozódjon, nincs-e hasonló rendezvény ugyanazon a napon, ugyanabban az órában, ez túlzott igény lenne. Viszont ha kapunk meghívót, egyrészt szóltunk volna az időpontegyezés miatt, másrészt valószínűleg a Szőnyi utat választottuk volna, hiszen mégiscsak nemzetközi kupacsapatunkról van szó. De nem kaptunk.

Sajnáljuk, nem igazán értjük, mert munkánkkal ugyanúgy szolgáltuk eddig a BVSC érdekeit, ahogy a többi klubét. De hát, ha elérkezett a profizmus, akkor annak következménye van, ez kénytelenek vagyunk elfogadni.

A sajtótájékoztató egyébként nagyon tartalmas volt, sok mindent megtudhattak az újságírók.  Mivel nem voltunk ott, de nem akarjuk megfosztani az olvasót a tájékozódás lehetőségétől, teljes terjedelemben, betűhíven adjuk közre az MTI tudósítását az eseményről. (A nemzeti hírügynökség szerkesztőségek számára hozzáférhető kiadásában szignók alapján azonosítható a szerző, jelezzük, ismerjük az illetőt és kezeskedünk azért, hogy nem hagyott ki releváns, hírértékű információt a tudósításából.) Íme:


Továbbra is az élmezőny a cél a BVSC-Zugló vízilabdacsapatainál

Budapest, 2021. szeptember 7., kedd (MTI) - A BVSC-Zugló férfi és női vízilabdacsapatánál is az a cél, hogy minimum megismételjék az előző idényben elért eredményeket, amikor mindkét gárda a negyedik helyen zárt a bajnokságban.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke - aki gratulált a csapatok olimpia bronzérmes játékosainak - a keddi sajtótájékoztatón elmondta, bízik benne, hogy az ötkarikás szereplés egy újabb sikeres évet alapozhat meg a vízilabdázóknál, akik az egyesület legeredményesebb szakosztályát képviselik. Hozzátette, mindkét csapatnál együtt maradt a keret nagy része, ezért minimum szeretnék megismételni az előző szezon eredményeit.

Kemény Kristóf, a férficsapat vezetőedzője kiemelte, hogy a gárda a legutóbbi szezonban ott volt az élmezőny végén és már a legjobbaktól is el tudott csípni egy-egy pontot. Ezért foggal-körömmel küzdött, és nem lehet más célja, mint hogy ezt a pozícióját meg tudja őrizni és éremért játsszon a májusi világbajnokságot követő rájátszásban.

A szakember megjegyezte, a BVSC-nek az Eurokupában is az a célja, hogy az élmezőnybe kerüljön.

A női együttest irányító Petrovics Mátyás elmondta, a csapat készen áll arra, hogy bejusson a döntőbe, igaz, a női bajnokság csak hét hét múlva rajtol, addig még rengeteg munka vár a játékosokra. Hozzátette, az első fontos cél, hogy a novemberben rajtoló Euroligában jussanak tovább a csoportjukból.


Szép munka, a feladat kipipálva!

Ja, egyébként így néz ki egy normális sajtótájékoztató 2021-ben ebben a sportágban.

Frissítés:

Este 7 óráig nem kaptunk visszajelzést arról, hogy miért nem hívták meg szerkesztőségünket a sajtótájékoztatóra - továbbra is várjuk a választ a kérdésünkre.

Ugyancsak este 7-ig semmilyen közlés nem jelent meg a BVSC vízilabdás médiafelületein (honlap, facebook-oldal) arról, hogy a klub kedden sajtótájékoztatót tartott. Megérkezett viszont a vlv címére egy email a TeamForce-tól, amelyben az üzenet szerint az esemény sajtóanyaga mellett néhány fotót küldtek, de csak fotók voltak a csatolásban. Itt zárjuk is a napot.

Címkék:
bvsc