FACEBOOK

Vári Attila a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje

Vári Attila a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje
hozzászólás, 2019.06.05.

Vári Attila korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját ajánlja Pécs polgármesterjelöltjének a Fidesz pécsi csoportja a párt országos testületei felé - jelentette szerdán késő este az MTI.


A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármestere a csoport szerda esti tisztújító közgyűlésén bejelentette, nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon.

A közlemény felidézi: Páva Zsolt több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a mecsekaljai várost, s összesen négyszer választották polgármesterré.

Páva Zsolt a rendezvényen Vári Attilát ajánlotta maga helyett polgármesterjelöltnek a csoport számára.

A korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó jelölését a párt újonnan megválasztott pécsi elnöksége, majd nagy többséggel a csoport is megerősítette.

Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, elfogadta.

A közleményben kitérnek rá: a Fidesz polgármester-jelölési eljárásának megfelelően a csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja. E döntést június végéig hozza meg a testület.

A Fidesz pécsi csoportja a tisztújító közgyűlésen döntött a csoport elnökségéről is; eszerint titkos szavazáson nagy többséggel Hoppál Péter jelenlegi elnök újabb két évre kapott bizalmat, a csoport alelnökeivé választották Őri Lászlót, Guzsvány Attilát, Páva Zsoltot és Kövesi Máriát.

MTI


Az MTI nem tartotta fontosnak közölni, mi azonban jelezzük, hogy Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Címkék:
Vári Attila