FACEBOOK

Itt a szenzáció! Dusko Pijetlovics - Szolnok!

Itt a szenzáció! Dusko Pijetlovics - Szolnok!
hozzászólás, 2019.08.16.

Olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok centert szerződtet a Szolnok csapata. A szerb Dusko Pijetlovics a szétesőben lévő Dinamo Moszkvától érkezik Magyarországra. A hírt a szolnoki klubnál megerősítették. vlv-információ:


A Szolnok vezetése megállapodott Dusko Pijetloviccsal a Dinamo Moszkva szerb centerével, aki a következő klubszezont a Szolnok csapatának tagjaként játssza végig.

A szerződtetést az teszi lehetővé, hogy a Dinamo Moszkva csapata (a klubnál a vízilabdát irányító vezető halála miatt) gyakorlatilag szétesett, így Pijetlovics nem sokkal az új klubszezon kezdete előtt szabaddá vált.

Kovács István szakmai igazgató a hírt megerősítette a vlv-nek. Elmondta, hogy a center jelenleg Moszkvában tárgyal elengedésének részleteiről, ugyanis elvben még egy évig szerződés köti őt a Dinamóhoz.

A vlv információja szerint Dusko Pijetlovics leigazolása részben a szolnoki vezetőedző érdeme, Zsivko Gocics ugyanis - természetesen - jól ismeri olimpiai bajnok "kollégáját", akivel hosszú ideig együtt játszott. 

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Dusko Pijetlovics a világ három legjobb centere közé tartozik és nemcsak most, hanem ez így van már egy évtizede. Sokat várok tőle.

Kis Gábor visszavonulása után a két fiatal centerre, Teleki Andrásra és Gyorgye Lazicsra hárult volna minden feladat, de azzal, hogy ez a váratlan lehetőség adódott, ők is jól járnak, mert fiatal játékosként Kis Gábor után egy másik világklasszistól tudnak rengeteget tanulni. 


Amennyiben létrejön a szerződés Dusko Pijetloviccsal, a Szolnoknak öt külföldi játékosa lesz (Gyorgye Lazics, Gavril Szubotics, Radomir Drasovics, Viktor Rasovics és Dusko Pijetlovics), közülük (mivel egyiküknek sincs magyar állampolgársága) a magyar bajnokságban és a kupában meccsenként csak hárman szerepelhetnek.

Mint ismeretes, a Szolnok szabadkártyával főtáblás lesz a Bajnokok Ligája következő szezonjában is, ott nincs idegenlégiósokra vonatkozó korlátozás. A vlv kérdésére Zsivko Gocics elmondta. hogy nem lesz csak a BL-re szerződtetett külföldi játékosuk, rotáció alapján valamennyi idegenlégiós játszani fog a magyar bajnokságban is.

A szolnoki vezetőedzővel néhány napon belül hosszabb interjút is közlünk.


Dusko Pijetlovics Újvidéken született, 34 éves, olimpiai bajnok, két olimpiai bronzérme is van, kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok. Moszkvába szerződése előtt a Partizan Belgrád, majd a Pro Recco színeiben érte el legnagyobb klubsikereit.

A LEN által szervezett hagyományos szavazás alapján 2015-ben ő volt Európa legjobb férfi vízilabdázója