FACEBOOK

Keszthelyi-Nagy Rita: ,, Ez a csapat győzelme, fantasztikus érzés volt ebben részt venni,,

Keszthelyi-Nagy Rita: ,, Ez a csapat győzelme, fantasztikus érzés volt ebben részt venni,,
hozzászólás, 2021.01.24.

A magyar válogatott csapatkapitánya űrvízilabdát játszott - és ezt nem a krónikás mondja, hanem maga a szövetségi kapitány, Bíró Attila. Rita nemcsak hat gólja miatt érdemelte ki ezt a ritka elismerést, hanem azzal is, ahogy jól ismert, vezéregyéniségekre jellemző képességének mozgósításával összefogta a csapatot. A lefújástól számított kevesebb mint egy óra elteltével tudtunk vele telefonon beszélgetni. 


KESZTHELYI-NAGY RITA, a magyar válogatott csapatkapitánya a vlv-nek: 

- Nagyon elfáradtam. Azt gondolom, a többiek is, viszont iszonyatosan akartuk ezt az egészet, és az volt szerintem nagyon fontos, hogy együtt akartuk! Végig abszolút együtt voltunk. 

Az, ahogy elkezdtük a meccset, végig olyan lendületet és lelki fölényt adott számunkra, hogy hiába jöttek fel aztán egy gólra, akkor is megmaradt a forró szív és a hideg fej. Jó döntéseket tudtunk hozni, türelmesek voltunk. És megérkezett végre az, amit én a saját részemről eddig hiányoltam, meg talán csapatszinten is hiányzott: az a koncentráció, hogy a helyzeteket meglássuk, felismerjük, észre vegyük, lehet-e lőni, be lehet-e adni.

A hátrányos védekezésünk is is jó volt, Alda fantasztikusan védett, és ez mindent egybe véve egy vérbeli, igazi csapatmunka volt. Mindenki beletette azt, amit kellett, ha blokk, akkor blokk, ha kiállítás, akkor kiállt. A végén a második centert már én fogtam, mert mindenkinek két kiállítása volt, és inkább úgy voltam vele, hogy nekem legyen egy, mint hogy valaki kipontozódjon.

​Szóval ez a csapat győzelme, és fantasztikus érzés volt egy ilyen mérkőzést játszani, ebben részt venni. A lányoknak nagyon szépen köszönöm ezt a munkát, ezt a teljesítményt! Azt gondolom, hogy igenis nagyon-nagyon büszkék lehetünk erre a teljesítményre, hiszen az olaszokat Olaszországban, egy olimpiai kvalifikációs tornán nem hiszem, hogy nagyon sokan meg tudták volna verni ilyen magabiztos játékkal. Senkin nem láttam egy kis kétséget sem afelől, hogy mi ezt a meccset megnyerjük.

Szerintem fontos volt az, hogy amikor sok góllal vezettünk, akkor sem ültünk le, hogy "jól van, vezetünk, meglesz ez", mert egy mediterrán temperamentumú csapatnál ilyen nincs, ellenük nem lehet ennyire készpénznek venni semmit. Végtelenül büszke vagyok mindenkire, és ez nyilván nemcsak a mi munkánk sikere, hiszen ez az egész női vízilabdának az eredménye, eredményessége. Mindenkinek jár az elismerés, annak is, aki otthon van, de hozzátett ehhez, ez az ő munkájuk eredménye is, az ő sikerük is. Borzasztóan büszke vagyok magunkra!

- Mit láttál az olaszokon? Drámának tűnt, hogy mintha nem lettek volna maguknál, annyira szétestek közben.

- Én igazából egyáltalán nem foglalkoztam az olaszokkal, kérdezték is, hogy láttam-e, mennyire sírtak a végén. Azt gondolom, hogy egy ilyen mérkőzésen kikapni, amikor az a tét, hogy olimpiára mehetsz vagy nem, borzasztó rossz lehet. Én nem néztem őket, végig úgy voltam, és szerintem ez a helyes út, hogy a saját magunk játékával foglalkoztam, és nem néztem az arcukat, volt más, jobb elfoglaltságom is. Arra koncentráltam, aki szemben áll velem, aki mögöttem áll, a csapattársaimra, arra nem, hogy az olaszok mit csinálnak, hogy reagálnak. Azt éreztem, hogy minden gól után valaki még rávert egyet a fejemre, de ennyi igazából belefér. Fordított helyzetben lehet, hogy mi is így viselkedtünk volna.

- Most már el lehet kezdeni abban gondolkodni, hogy milyen lesz a mezőny az olimpián. Gondolatban ezzel hogy foglalkozol?

- Azt gondolom, hogy egyelőre ezzel nem kell foglalkoznunk, hiszen nincsen se csoportbeosztás, se semmi. Körülbelül 45 perce lefújták le a mai meccset, és azért holnap még van egy mérkőzésünk. Most örülni kell ennek a sikernek, élvezni a pillanatot, hogy igenis, képesek voltunk erre. Aztán pedig a pihenés következik, mert nyilván mindenkiből rengeteget kivett ez a torna. Step by step kell előre haladni, és meglátjuk majd, hogy Tokióban egyáltalán milyen csoportba kerülünk. 

- Köszönöm a beszélgetést és még egyszer gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ELUTAZÁS ELŐTTI VLV-INTERJÚ BÍRÓ ATTILÁVAL

A TORNA ELSŐ NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA MÁSODIK NAPJÁN TÖRTÉNT


A TORNA HARMADIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA NEGYEDIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA ÖTÖDIK NAPJÁN TÖRTÉNT