FACEBOOK

Märcz Tamás bő kerete a januári Világliga-tornára

Märcz Tamás bő kerete a januári Világliga-tornára
hozzászólás, 2020.12.28.

A szövetségi kapitány hétfőn 20 tagú keretet hirdetett, amely január 3-án megkezdi a felkészülést a január 8-10-i debreceni Világliga-tornára. Keretszűkítés január 5-én.


A magyar válogatott kerete a januári felkészülési időszakban:

Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok) Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Vasas) Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos ( Szolnok), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC),  Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


Mint a fenti névsorból látható: biztosan nem lesz ott a magyar válogatott első, 2021-es meccsein Varga Dénes és Vámos Márton. Mindketten továbbra is egyéni rehabilitációs munkát végeznek. Ha Konarik Ákos és Vigvári Vendel szűkítés után is kerettag marad, akkor a magyar válogatott szinte biztosan újoncavatással indítaná az új évet.

A keret 20 tagú és január 3-án kezdi meg a felkészülést napi két edzéssel Budapesten. Január 5-én délelőtt még a Komjádiban, este viszont már Debrecenben, a Világliga-torna helyszínén lesz foglalkozás. Ekkor történik meg a keret 15 tagúra szűkítése, hiszen a Világligára 15 játékost lehet nevezni, egy-egy meccsen pedig 13-an szerepelhetnek.

Debrecenben a sajnos immár megszokott buborék-szisztémában élnek és sportolnak majd a vízilabdázók. Szereplésükhöz negatív tesztekre lesz szükség, a torna helyszínén senkivel nem érintkeznek majd, utazásuk is meghatározott szabályok szerint zajlik, kizárólag a szállodában, az uszodában és a buszon tartózkodhatnak. 

Információnk szerint a magyar csapat mérkőzéseit a közszolgálati televízió közvetíti.


A Világliga legutóbbi kiírásának időpontjait a FINA kénytelen volt többször is módosítani. A csoportselejtezők szakasza még rendben lezárult.

ELSŐ FORDULÓ

MÁSODIK FORDULÓ

HARMADIK FORDULÓ


A selejtezők első szakaszának (csoportkör) végeredménye:

A csoport

1. Olaszország 6,
2. Görögország 3,
3. Georgia (Grúzia) 0 pont


B csoport

1. Franciaország 4,
2. Magyarország 3,

3. Oroszország 2 pont


C csoport

1. Szerbia 6,
2. Horvátország 3,

3. Hollandia 0 pont


D csoport

1. Montenegró 6,
2. Spanyolország 3,

3. Ukrajna 0 pont


A folytatás a Covid-vírus miatt kialakult európai veszélyhezet miatt leállt, majd meghatároztak egy menetrendet (januári, márciusi és áprilisi egyedi mérkőzésekkel), amit a FINA később módosítani volt kénytelen, tornarendszerű rendezés mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy kevesebb utazás lesz, de a verseny eredeti lebonyolítási rendje nem változik.

Csoportgyőztesek csoportmásodikkal találkoznak és eredetileg az volt az elképzelés, hogy e párharcok győztesei jutnak be a Világliga szuperdőntőjébe, amely idén június 23. és 28. között lett volna. Az új időpontban, 2021. júnus 26. és július 2. között megrendezendő szuperdöntőnek Tbiliszi adhat otthont, ami azt jelenti, hogy Georgia (Grúzia) rendezőként elvesz egy helyet, tehát Európából csak három további csapat szerepelhet. 

Részben a szuperdöntő csoportbesorolása miatt a selejtezősorozat valamennyi helyezését eldöntik, tehát e fázisnak végső győztese is lesz.

A szuperdöntő mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, 2021. április 26. és május 2. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki, amelynek helyszíne Indianapolis.

Világliga, európai selejtezősorozat

Negyeddöntők, elődöntők, döntők

Szerbia-Spanyolország(15) 11:13 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3) - tavaly március 10-én lejátszották
G.: F. Filipovics 5, Gogov 2, Dedovics, Milos Csuk, Vico, S. Mitrovics, ill. Munarriz 3, Perrone, Del Toro 2-2, Granados Ortega, Sanahuja, Fernendez, Tahull, Mallarach

Január 8-9-10 - Debrecen (Magyarország)

Január 8., péntek

16.30 Franciaország-Görögország (Q4)
18.15 (Montenegró-Horvátország (Q1)
20.00 Olaszország-Magyarország (Q2)

Január 9., szombat

15.00 Q1 vesztese (Montenegró vagy Horvátország)-Q2 vesztese (Olaszország vagy Magyarország) (Sf1 - az 5-8. helyért)
16.45 Szerbia-Q4 vesztese (Franciaország vagy Görögország) (Sf2 - az 5-8. helyért)
18.30 Q1 győztese (Montenegró vagy Horvátország) -Q2 győztese (Olaszország vagy Magyarország) (SF1 - elődöntő)
20.15 Spanyolország-Q4 győztese (Franciaország vagy Görögország) (SF2 - elődöntő)

Január 10., vasárnap

15.00 Sf1 vesztese-Sf2 vesztese - a 7. helyért
16.45 Sf1 győztese-Sf2 győztese - az 5. helyért
18.30 SF1 vesztese-SF2 vesztese - a 3. helyért
20.15 SF1 győztese-SF2 győztese - az 1. helyért

Az M4 Sport közvetít, a vlv a helyszínről tudósít.

A mérkőzések a tévéközvetítés programja miatt felcserélődhetnek.