FACEBOOK

Betegség, Ferihegy, Melbourne

Betegség, Ferihegy, Melbourne
hozzászólás, 2007.03.15.

Március 14-én, szerdán éjjel indult útnak a válogatott a Melbourne-i világbajnokság helyszínére. Az este 11.30-kor indult Malév járat első állomása a bangkoki repülőtér volt, ahonnan a fiúk Szingapúrba, majd onnan Melbourne-be utaznak.

Családtagok és barátok búcsúztatták a fiúkat a nagy utazás előtt. A 17-én rajtoló világversenyen azonban kapott pár szabadnapot a magyar csapat, hisz első mérkőzését 20-án játssza majd Új-Zéland válogatottja ellen. A kétnaponta lejátszandó mérkőzések között szoros a fiúk programja, hisz jó pár kint élő magyar meghívásának is eleget kell tenniük.

 

Az első komolyabb találkozóra pedig a románok ellen kerül majd sor, 24-én. A mérkőzés nem ígérkezik túlzottan megterhelőnek, ám csalósak a román válogatott utóbbi szereplései, így jobb lesz az elővigyázatosság.

 

Az indulás előtt azonban ez jelentette a legkisebb gondot a válogatott háza táján. Két játékos, Varga Dénes és Kis Gábor is megbetegedett a hét elején, s bár az utazásuk nem volt kétséges, volt aggodalom bőven.

 

„Hétfőn reggel lementem edzeni az uszodába, akkor még nem voltam lázas - nyilatkozta Kis Gábor. - A 13-as kerettel erőnléti edzéseket tartottunk, kemény úszás volt a program. Akkor már éreztem, hogy valami nincs rendben. Szóltam Dénesnek, aki hazaküldött.”

 

Míg a többiek edzettek, Kicsi és Dumi tüszős mandulagyulladással feküdtek otthon.

 

„Mindent kipróbáltam, a teától kezdve, az antibiotikumokon át az inhalálásig. Kedden mentünk a Dokihoz, azt mondta, már jobban vagyunk, és mivel nem fogunk már fertőzni, szerdán utazhatunk a  többiekkel.”

 

A fiúk tehát szerencsére nem maradtak itthon, szerdán éjjel őket is „feltették” a Malév járatára.

S hogy mit kíván egy válogatott pólós a világbajnokság kezdete előtt?

 

„Jöjjön ki az összes kerék a gépen leszálláskor! :-)

Komolyra fordítva a szót: gyógyuljak meg, mire kezdődik a VB. Ez az egyik. A másik pedig, hogy a legfontosabb meccseinken már a legjobb formánkat hozzuk, a döntőben pedig játsszunk fantasztikusan, velem együtt!”

 

Bayer Tamara

Címkék:
Kis Gábor Melbourne