FACEBOOK

Eurokupa: Pays d’Aix-OSC, Primorac Kotor-Szolnok

Eurokupa: Pays d’Aix-OSC, Primorac Kotor-Szolnok
hozzászólás, 2020.12.16.

Francia és montenegrói ellenfelet kapott az Eurokupában még versenyben lévő két magyar csapat. Mind az OSC, mind pedig a Szolnok itthon játszhatja a visszavágót. Cikkünkben Varga Dániel és Zsivko Gocics reagálása a sorsolás eredményére:


Szerdán kialakították az Eurokupa nyolcaddöntőinek párosítását. A selejtezőtornák csoportelsőit csoportmásodikokkal sorsolták össze.


Előzmények:

A SELEJTEZŐK ELSŐ NAPJÁN TÖRTÉNT

A SELEJTEZŐK MÁSODIK NAPJÁN TÖRTÉNT


A SELEJTEZŐK HARMADIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A MAGYAR EDZŐK ÉRTÉKELÉSE

KIZÁRTÁK A BVSC-T

MI TÖRTÉNT BARCELONÁBAN? ÉS MIK A KÖVETKEZMÉNYEK VLV-RIPORT A BVSC KIZÁRÁSÁRÓL


Az Eurokupa 16-os mezőnyébe jutottak:

Csoportelsőként: Tourcoing (francia), Sabadell (spanyol), OSC, Vouliagmeni (görög), Radnicski Kragujevác (szerb), Mladost Zágráb (horvát), Szolnok, Sintez Kazany (orosz)

Csoportmásodikként: CN Barcelona (spanyol - a BVSC kizárása után), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb), Pays d’Aix (francia), Mediterrani (spanyol), Primorac Kotor (montenegrói), Strasbourg (francia), Novi Belgrád (szerb)


NYOLCADDÖNTŐK:

A továbbjutás két meccsen dől el, az első találkozón az elöl álló csapatok a pályaválasztók:

Radnicski Kragujevác (szerb)-Strasbourg (francia)
Pays d’Aix (francia)-OSC
Tourcoing (francia)-Crvena Zvezda (szerb)
Primorac Kotor (montenegrói)-Szolnok
CN Sabadell (spanyol)-Mediterrani (spanyol)
Novi Belgrád (szerb)-Vouliagmeni (görög)
Sintez Kazany (orosz)-Dinamo Moszkva (orosz)
​CN Barcelona (spanyol)-Mladost Zágráb (horvát)


Időpontok: 2021. február 27 és március 6.

A folytatás menetrendje:

Március 17., és március 24.: negyeddöntők (oda-visszavágó)

Április 3. és április 10.: elődöntők (oda-visszavágók)

Április 24. és május 8.: döntő (oda-visszavágó)

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Talán kaphattunk volna könnyebb ellenfelet. A Pays d’Aix-ról elsőre az jut eszembe, hogy az Eurokupa mezőnyének legjobb csapataival kivétel nélkül szoros meccseket játszott. Nyilván a mi mérkőzéseink sem lesznek könnyűek velúk, de továbbjutást várok, mert komoly céljaink vannak az Eurokupában, s a csapatunkat esélyesebbnek is tartom ebben a párharcban.

Látni kell, hogy a francia klubok jelenleg komolyabb erőt képviselnek, mint régebben, ez az "-ics"-re végződő nevű játékosok megjelenésének arányában várhatóan egyre inkább így lesz a következő években is...

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Komoly párharcok lesznek...

A Primorac Kortorral együtt voltunk a siracusai BL-selejtezőcsoportban, csak ők a másik ágon szerepeltek. Akkor még nem volt teljes a keretük, öt játékosuk hiányzott. Azt követően a montenegrói bajnokságban megverték a Budvát majd a Jadran Hercegnovit, utóbbi nagy bravúr volt számukra. 

Nyáron Montenegróban is volt egy, a magyarhoz hasonlítható "gyors lebonyolítású" kupasorozat, annak a döntőjében az oda-visszavágón egyaránt kikaptak a Jadrantól.

Jó kis csapatról van szó, évről évre fejlődnek. Tavaly vezetőváltás volt nálujk, Mladen Janovics lett a szakmai vezető, Toni Petrovics a sport direktor és Sandro Sukno a vezetőedző. Fiatal, tehetséges montenegrói játékosokból áll a csapatuk egy amerikaival és ha jól tudom, egy brazillal kiegészítve. Semmiképpen nem szabad őket lebecsülni, a délszlávok 16-18 évesen is jól tudnak vízilabddázni. Ezzel együtt nekünk erősebb csapatunk van, ez a papírforma, s ha úgy játszunk, ahogy eddig, akkor a két meccs alatt sokkal jobbak leszünk, ebben bízom.