FACEBOOK

Mi újság? - Szivós Márton

Mi újság? - Szivós Márton
hozzászólás, 2020.10.21.

Egy ideje "csend honol" a Honvéd csapatánál. Hivatalos közlést nem olvashattunk Covid-fertőzöttségről, de a klub sorban halasztotta el mérkőzéseit. Szivós Márton vezetőedzőtől a játékosok hogyléte felől érdeklődtünk.


SZIVÓS MÁRTON (Honvéd) vezetőedző a vlv-nek:

- A szűk keretünk 16 tagú, ez egészül ki alkalmanként - például most - ifiistákkal. Hét játékosunk tesztje volt pozitív, egy állapota pedig gyanús. Van, aki teljesen tünetmentes, van, akinek enyhe tünetei voltak/vannak és lázas beteg is akad az érintettek között. Azt gondolom, mi máshogy nem járhatunk el, mint a legnagyobb óvatossággal. Ha valakinek bármilyen tünete van, azonnal tesztre küldjük, mert mindent meg kell tennünk azért, hogy megőrizzük a játékosok egészségét.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentkeztek az első bajok, s az eddigi 10 bajnoki fordulóból öt meccset tudtunk lejátszani. 

Minden játékost és stábtagot elküldtünk tesztelésre és akik egészségesnek bizonyultak, azok folytathatták az edzéseket. Jelenleg sok mindent nem tudunk csinálni, komoly közös munkára nincs mód, még a lövések gyakorlása is nehézkes, hiszen mindkét kapusunk gondokkal küszködik.

- Mik a remények, hogy néz ki a jövő, hogy álltok a karanténidőszakkal?

- A nyolcból négy játékosunk már teljesítette a két negatív tesztet, utána alávetették magukat az általunk is kötelezővé tett orvosi vizsgálatoknak. Csak ezt követően kezdhettek el dolgozni, ennek a hétnek az elején. A többi játékos még a kedvező teszteredményre vár, utána mehetnek a vizsgálatokra, rájuk egy ideig még biztosan nem számíthatunk. 

- Mikor fogtok először ismét játszani?

- A Szolnokkal szombaton a Kőér utcában, ez a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés. Ezen a találkozón én még nem számítok a betegség által érintett játékosokra, azokra sem, akik már túl vannak az összes vizsgálaton, hiszen ilyen hosszú kihagyás után csak fokozatosan növekvő terhelés segítheti a visszatérést és ebbe nem fér bele a szombati bajnoki mérkőzés. Így szükség van a fiatalok mélyvízbe dobására, bízom abban, hogy számukra ez nagy élményt jelent majd és lökést ad pólós pályafutásukhoz. 

- Most bemutatkozó vezetőedzőként ez a helyzet mennyire zúzza szét a terveidet, mindazt, amit eddig felépítettél?

- Igazság szerint teljesen, de most ehhez kell alkalmazkodni.

- Azért, ha jól tudom, te játékosként nevezve vagy a bajnokságra. Esetleg...?

- Neveztek, igen, rémálmomban látom is magam a vízben. :-) Komolyra fordítva a szót: emlékszem Madaras Norbi búcsúinterjújára a vlv-n, "Vízilabdázó voltam és az is maradok" - mondta akkor és csak annyit engedett meg magának, hogy kijelentse: ha megsérül a fél csapat, nem fogja a partról nézni, hogy az ifik játszanak. A helyzet most kísértetiesen hasonló ehhez a felvázolt képhez, de azért én remélem, hogy nem lesz szükség a "bevetésemre". Az biztos, hogy a Szolnok elleni szombati meccsen nem fogok vízbe ugrani. 

- Köszönöm a beszélgetést és teljes, gyors gyógyulást kívánok minden érintettnek!


A VLV FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSA A KLUBOKAT ÉRINTŐ VÍRUSHELYZETRŐL