FACEBOOK

Újabb meccseket halaszt a Miskolc - még mindig öt játékos Covid-tesztje pozitív

Újabb meccseket halaszt a Miskolc - még mindig öt játékos Covid-tesztje pozitív
hozzászólás, 2020.10.08.

Várhatóan október végén játszhat ismét meccseket a Miskolc csapata. A helyi "Minap" nevű újság készített Covid-összegző cikket Bachner András szakmai igazgató megszólaltatásával.


A minap.hu (Kujan István) arról számolt be csütörtökön, hogy az MVLC újabb két mérkőzést volt kénytelen elhalasztani pozitív koronavírustesztek miatt.

- Nyilvánvaló, hogy bajnoki mérkőzésről egyelőre szó sem lehet – szögezte le a lap megkeresésére a PannErgy-MVLC szakmai igazgatója, Bachner András, aki elmondta, az elmúlt időszakban volt, hogy egy tucat játékos mellett edzők is pozitív tesztet produkáltak. Mostanra annyi változott, hogy már „csak” öten minősülnek fertőzöttnek. A következő két mérkőzést azonban így is el kellett halasztaniuk: a KSI és a DVSE elleni már a hatodik és a hetedik volt a sorban. A miskolci pólósok szeptember eleje óta nem játszottak tétmérkőzést. Elmaradt - idősorrendben - a Honvéd, az Eger, az OSC, az FTC és az SZVE elleni mérkőzésük.

A szakvezető szerint lesz mit pótolni, s ha minden jól megy, valamikor a hónap végén kapcsolódhatnak be újra a bajnoki küzdelmekbe, és játszhatják le az elmaradt találkozókat a nemzetközi szereplések miatt elrendelt szünetben.

A játékosok és a szakmai stáb továbbra is karanténban marad. Akkor sem ugranak azonban azonnal mélyvízbe, ha megvannak a szükséges negatív tesztek: az újra egészséges pólósokat egyebek mellett kardiológiai vizsgálatnak vetik alá, és csak új sportorvosi engedéllyel térhetnek vissza a játékhoz. Mindenféle szövődményt szeretnének kizárni, ezért a szigorú vizsgálatok sora. Erről határozott a Magyar Vízilabda Szövetség is, a sportolók egészségének megőrzése érdekében - írja a minap.hu.