FACEBOOK

Karanténban a miskolci keret, elmarad az FTC elleni szerdai meccs

Karanténban a miskolci keret, elmarad az FTC elleni szerdai meccs
hozzászólás, 2020.09.21.

A helyi sajtóban megjelentekre hivatkozva az MTI adta hírül hétfőn, hogy a teljes miskolci vízilabdacsapat karanténba vonult, így a szerdára tervezett Miskolc-FTC bajnokit el kell halasztani.


Budapest/Miskolc, 2020. szeptember 21., hétfő (MTI) - Karanténba vonult a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata, így nem kerül sor szerdán a Ferencváros elleni bajnoki találkozóra.

A miskolci televízió honlapja, a minap.hu beszámolója felidézte: az eredetileg szeptember 12-én esedékes Miskolc-Eger, majd a szeptember 19-ére tervezett OSC-Miskolc bajnoki után a klub újabb halasztást kért. Korábban Lukas Seman és Tomas Hoferica tesztje lett pozitív, majd hasonló eredményt hozott Lukács Dorián koronavírustesztje is. Mivel utóbbi együtt edzett és játszott is mérkőzést a többiekkel, így a csapattársak kontaktszemélynek számítanak - idézte a weboldal Bachner Andrást. A klub sportigazgatója elárulta: a meccs lemondása mellett az edzéseket leállították, a teljes felnőtt keret, valamint az időközben lejátszott, Eger elleni kupamérkőzésen szerepelt utánpótláskorú játékosok karanténba vonultak egészen addig, amíg az egymást követő két tesztjük negatív nem lesz.

"Nem akarjuk sem a mi, sem az ellenfél játékosainak egészségét kockára tenni. Az egészség és annak megőrzése az elsődleges szempont, a sport csak ez után következik" - fogalmazott a sportigazgató.


A szövetség szerdára írta ki a bajnoki alapszakasz 6. fordulóját. A programban eddig egy meccsnél szerepel a halasztás, a Kaposvár-KSI mérkőzést nem tudják megrendezni.

VÍRUSHELYZET

A TELJES BAJNOKI MENETREND

AZ ELSŐ BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A MÁSODIK BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖTÉNT

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT