FACEBOOK

Koronavírus: a Miskolc is halasztást kért

Koronavírus: a Miskolc is halasztást kért
hozzászólás, 2020.09.12.

Hivatalos pozitív teszteredmény nincs, de gyanús miskolci esetek miatt elhalasztják a mai Miskolc-Eger bajnokit. Részletek Bachner András szakmai igazgatótól:


Az egriek honlapján jelent meg szombaton reggel a hír, miszerint a Miskolc kérésére elhalasztják az OB1-es bajnokság szombatra, 19.30-ra kiírt Miskolc-Eger mérkőzését.

Bachner András (MVLSC) szakmai igazgató a vlv-nek elmondta: nincs még a kezükben a legutóbb elvégzett tesztek eredménye, de négy játékos állapotát annyira gyanúsnak tartják, hogy elővigyázatossági okból a szombatra kiírt mérkőzés elhalasztását kérték.

Az érintetteket elkülönítették, ők senkivel sem érintkeznek, ellátásukról a klub gondoskodik.

Bachner András azt is elmondta a vlv-nek, hogy Szécsi Zoltánnal megállapodott: a jövő szerdára kiírt Magyar Kupa helyoszót mindenképpen lejátsszák az Egerrel.

A miskolciak meccshalasztásával 14-re emelkedett azon OB1-es csapatok száma, amelyek valamilyen módon érintettek a vírushelyzet által, eddig egyedül a Tatabánya és a Honvéd csapatát nem sújtotta semmilyen módon a járványhelyzet.

A vlv folyamatosan figyelemmel kíséri a klubok helyzetét és természetesen a központi előírások változásait is. Egyre többet hallani ugyanis arról, hogy mivel a Covid-19 nevű vírus kihathat a szívműködésre, várható, hogy előbb-utóbb a megfertőződött sportolók esetében nem lesz elegendő a kéthetes karantén teljesítése és két negatív teszt, a visszatéréshez új sportorvosi engedélyre is szükség lehet, ehhez pedig kardiológiai vizsgálatra is el kell menni. 

A VLV MÉG MINDIG FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ CIKKE A CSAPATOKAT ÉRINTŐ VÍRUSHELYZETRŐL