FACEBOOK

Mi újság? - Varga Dániel

Mi újság? - Varga Dániel
hozzászólás, 2020.10.06.

A bajnokság már a nyolcadik fordulónál tart, de az egyik topcsapat, az OSC még egyetlen meccset sem játszott. Minden jel arra mutat, hogy szerdán Tatabányán végre bemutatkozik (szombaton pedig Szolnokon rangadót játszik) az újbudai csapat és debütál a fiatal vezetőedző, Varga Dániel.


Mint ismeretes, az összes csapat közül az OSC-t sújtotta leginkább a magyarországi koronavírus-járvány, ráadásul a 10 pozitív teszt "alanyainak" nagyobb része tüneteket is produkált, néhány esetben a vírus meglehetősen súlyos betegséget okozott. Így Varga Dánieltől elsősorban jelenlegi helyzetükről, a játékosok egészségi állapotáról érdeklődtünk, s csak "másodlagosan" faggattuk a felkészülésről, a leendő ellenfelekről.

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- A hivatalos protokoll mellett a környezetünkben lévő kardiológusok, sportorvosok, pulmonológusok és a csapatorvos által ajánlott legóvatosabb, legbiztonságosabb menetet követjük. Ez azt jelenti, hogy amikor lehetett, nagyon óvatosan elkezdtük a vizes munkát. Teljes intenzitással tulajdonképpen csak ezen a héten kezdtünk el edzeni, mert azért mégiscsak mérkőzésre készülünk, a tervünk az, hogy szerdán, a bajnokság 8. fordulójában lejátsszuk az első meccsünket. 

- Hány játékosod van, akikkel nem számolhatsz?

- Ketten biztosan nem fognak játszani ezen a héten, az ismert okok miatt, Tóth Kristófról és Burián Gergőről van szó. 

- Nyilvánosságot kapott a klub közleményében, hogy egy játékosotok kétoldali tüdőembóliával került kórházba, egy másik pedig tüdőgyulladásból lábadozik. Az érintetteket most megnevezted, a vlv olvasói nevében is mielőbbi teljes felépülést kívánunk nekik! Mit tudni róluk, mennyire javul az állapotuk?

- Azon túl, hogy eleve sajnálatos, hogy ennyire súlyosan megbetegedtek, szerencsére most már csak jó hírem van róluk. A vártnál sokkal gyorsabban gyógyulnak, de a betegségük természetéből adódóan csak arról beszélhetünk, hogy hónapokat rövidülhet a felèpülèsük. Mindketten jó kezekben vannak, gyógyulnak.

- Ez nagyon jó hír! Visszatérve a bemutatkozásra, a két játékos hiánya mennyire befolyásolhatja a játékotokat?

- Természetesen taktikai "kiegészítések" várhatók és azért még lelkileg is készülniük kell a csapat tagjaink. Biztos, hogy a játékosok részéről extra erőbedobásra és teherátvállalásra lesz szükség, ami ebben az időszakban nem könnyű feladat, hiszen most még mindenki a saját formáját keresi, tehát a plusz terhek átvétele nem egyszerű. Nem tudom megmondani, hogy a következő egy-két hétben ez hogy sikerül, s milyen eredményt hoz az egyéneket illetően és persze az egész csapat szempontjából. Egy hosszabb menetelést kezdünk el szerdán és a céljaink nem változtak. A helyzet ellenére győzelmi szándékkal megyünk bele a meccsekbe.

- Lehet, hogy a mostani helyzetben te is kíváncsian várod, mire lesz képes a csapat?

- Jelenleg az ellenfelünk teljesítményéről többet tudok, mint a saját csapatoméról. 

- Most a Tatabányára gondoltál vagy már a szombati ellenfélre, a Szolnokra?

- Elsősorban a Szolnokra. 

- Előbb azonban Tatabányán megkezditek a bajnokságot. Ha jól emlékszem, a szerdai ellenfeletek még nem szerzett pontot...

- Mi sem...!

- Ez igaz..., de azért kezdésnek talán mégiscsak jobb, mintha a Fradival kellene már most szembe kerülnötök, nem?

- Talán jobb, igen, de aztán szombaton már Szolnokon játszunk. Egy kis fokozatosság valóban van ebben, de azért a mi helyzetünk most teljesen szokatlan. Nem arról van szó, hogy az elmúlt hetekben nulláról kezdtük meg az edzéseket, hanem több szempontból kimondottan mínuszból... Előbb a nullára kell "felérnünk", s csak utána kezdhetünk el valamit építeni. Edzettségi, szerkezeti, meccsrutinbeli hiányok biztosan vannak és hogy még mi más, az majd közben derül ki, mérkőzésről mérkőzésre.

Mindenkinek van elképzelése arról, hogy hogy szeretne játszani, viszont óva intem a játékosokat attól, hogy türelmetlenek legyenek magukkal és csapattársaikkal szemben. Két hónappal ezelőtt játszottuk a legutóbbi meccsünket, egyáltalán nem gondolom elvárhatónak, hogy csúcsformát mutassunk. Amit elvárok, az az, hogy nagyon nagy odafigyeléssel és odaadással ugorjanak be a vízbe, játsszák le a meccset. Ami jó, azt eltesszük majd magunknak, ami pedig nem jó, azon változtatni fogunk.

Alkalmazkodni kell a helyzethez és gyorsan reagálni a kihívásokra, ez a legfontosabb most. Tisztán kell látni a saját jelenlegi lehetőségeinket, miközben bele kell adni mindent, amire  most képesek vagyunk. Hogy ez mire lesz elég, az meg majd kiderül.

- Köszönöm a beszélgetést és sikeres szezonkezdést kívánok!