FACEBOOK

BREAKING NEWS! Elhalasztják a Magyar Kupa további meccseit a koronavírus miatt!

BREAKING NEWS! Elhalasztják a Magyar Kupa további meccseit a koronavírus miatt!
hozzászólás, 2020.08.12.

Az MVLSZ elnöksége szerdán kora délután rendkívüli ülést tartott. A testület döntése értelmében a Magyar Kupa további mérkőzéseit elhalasztják, mivel az FTC négy játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az érintettek jól vannak, tünetmentesek. A csapat tagjai és az edzők házi karanténba kerültek. Részletek:


A kupasorozat szerdára kiírt helyosztói délelőtt rendben lezajlottak. Nem sokkal dél után tudtuk meg, hogy a folytatással gond lehet. 14.30-ra rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze az MVLSZ margitszigeti székházába, s a testület döntéséről közleményt ígért a szövetség vezetése.

​A hivatalos honlapra nem sokkal 15 óra után  kitett közlemény szerint a Ferencvárosi Torna Club tájékoztatta hivatalosan a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált.


Az FTC hivatalos közleménye a pozitív koronavírus-tesztet produkáló vízilabdázóival kapcsolatban.

Az FTC-Telekom férfi vízilabda csapatának négy játékosa pozitív Covid-19 tesztet produkált, ezért a csapat valamennyi tagja és az edzők házi karanténba kerültek és megfigyelés alatt vannak. Az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el.

Az FTC-MVM Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is az egészségügyi előírások maximális betartása mellett zajlanak.


A szövetség tájkoztatása szerint a még nem lejátszott Magyar Kupa-meccsekre megvásárolt jegyek a terveik szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók.

A masters-torna szervezői 15.45-ig nem tettek közzé információt arról, hogy a torna meccseit megtartják-e. Később egyértelművé vált, hogy ezeket a mérkőzéseket sem rendezik meg most.

Az RTL Klub esti híradójában - a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda üzemeltetőjére hivatkozva - elhangzott, hogy az uszoda csütörtökön fertőtlenítés miatt zárva lesz.

GÁLL PÉTER MVLSZ-FŐTITKÁR NYILATKOZATA A VLV-NEK

Vári Attila MVLSZ-elnök bejelentése:

 

A szövetség csütörtöki közlése szerint a BENU Női Magyar Kupa, valamint a Leány Utánpótlás Kupák versenysorozatát nem függesztették fel.


Benu Magyar Kupa, 2020

AZ ELSŐ KÖR TÖRTÉNÉSEI

A MÁSODIK KÖR TÖRTÉNÉSEI

A HARMADIK KÖR A FELSŐHÁZBAN

A HARMADIK KÖR AZ ALSÓHÁZBAN

A SZERDÁN LEZAJLOTT EDDIGI PROGRAM