FACEBOOK

Drasztikus retorzió a Dumi-interjú miatt - szerkesztőségünk féléves eltiltást kapott az FTC-től

Drasztikus retorzió a Dumi-interjú miatt - szerkesztőségünk féléves eltiltást kapott az FTC-től
hozzászólás, 2020.06.09.

Így jártunk. Interjúkéréseinket és meccsre való bejutásunk iránti kérelmünket legközelebb 2021. január 1-je után "mérlegelik". A mára előkészített, a két vízilabdázó és az illetékes sajtós által reggel már jóváhagyott(!) interjúnkat a Fradi két új játékosával nem közölhetjük.


A vlv 2020. június 9-én az alábbi emailüzenetet kapta az FTC kommunikációs igazgatóhelyettesétől:


Tisztelt Stuber Sándor,

a vlv.hu-n, 2020. 06. 08-án megjelent „Varga Dénes a vlv-nek – exkluzív interjú” című cikk az FTC engedélye nélkül jelent meg. Az elmúlt évek közös munkáját követően tisztában kell lennie az egész klubra érvényes sajtórenddel, miszerint az FTC minden vezetője, sportolója, alkalmazottja csak a klub engedélyével nyilatkozhat. Amennyiben engedély hiányában mégis elkészül egy interjú, akkor az a megszokott rend, hogy az újságíró kollégák utólag jóváhagyatják ezeket az írásokat. Ön a vlv.hu-n, 2020. 06. 08-án megjelent „Varga Dénes a vlv-nek – exkluzív interjú” című cikkének esetében sem engedélyt nem kért az interjúra, sem utólag nem hagyatta azt jóvá az FTC-vel. Mindezek mellett az elmúlt időszakban többször is bármiféle engedély nélkül közölt írásokat az FTC sportolóival.

Az FTC sajtórendjének többszöri, és durva megsértése miatt jelen levelemtől számítva 2021. január 1-ig nem tudjuk elfogadni semmilyen formában az akkreditációs kérelmét az FTC által szervezett vízilabda-mérkőzésekre. Legközelebb 2021. január 1. után tudjuk ismét mérlegelni akkreditációs kérelmeit.

Ez időszak alatt az FTC egy vezetője, sportolója, alkalmazottja sem tud a rendelkezésére állni, tehát interjúkérelmeit legközelebb 2021. január 1. után tudjuk ismét mérlegelni.

A mellékelt levelében küldött, az FTC játékosaival készült interjú megjelenéséhez az FTC semmilyen formában nem járul hozzá.

Üdvözlettel,

CZÉGÁNY PÁL

kommunikációs igazgatóhelyettes


Nem ígérjük, hogy az ügyre nem térünk vissza. (Most csak annyit, hogy meglepve olvastuk, miszerint a korábbiakban engedély nélkül közöltünk volna írásokat FTC-sportolókkal, tehát többször és durván megsértettük "az FTC sajtórendjét". Mind ez idáig ugyanis ilyen jelzést az FTC-től nem kaptunk.)

A SZÖVETSÉG ÉS AZ FTC VÍZILABDA-SZAKOSZTÁLYÁNAK KÖZLEMÉNYE

A HÉTFŐI DUMI-INTERJÚ

Címkék:
FTC kitiltás