FACEBOOK

Eb-felkészülés: karácsonyi szünet!

Eb-felkészülés: karácsonyi szünet!
hozzászólás, 2019.12.23.

Hétfőn délelőtt még úsztak egy jót a fiúk, majd kézfogással, öleléssel köszöntek el, boldog karácsonyt kívánva egymásnak. Négy nap múlva, a karácsonyi ünnep után találkoznak ismét, hogy folytassák az Eb-felkészülést. Märcz Tamástól és Pohl Zoltántól egész heti értékelést kértünk.


A Duna Arénában készülő Eb-keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Véget ért az összetartás, a felkészülés első hete. Kérlek, foglald össze, mit végeztetek, hol tartotok?


- Szervusz, Sándor, üdvözlöm az olvasókat, nézőket. Nagyon jó 7-8 napunk volt itt karácsony előtt. Szerintem nagyon jól tudtunk haladni és elvégeztük azt, amit terveztünk, az elejétől a végéig. Volt ebben fizikai állapot átmentése, illetve szinten tartása és a végén már egy kicsit erősebb edzések, különösen a tornatermi edzésekre gondolok, azok nagyon erősek voltak itt az eddigi felkészülési időszaknak a végén. 



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

Az Eb hivatalos honlapja.

Az Eb facebook-oldala

A jegyárusítás szeptember 1-je óta zajlik ezen az internetes platformon.


Sokat tudtunk foglalkozni a taktikai dolgokkal is, elsősorban az emberelőnyös helyzetekkel, taktikai variációkkal. Úgyhogy szépen haladunk. Védekezési variációkkal is tudtunk foglalkozni, úgyhogy minden a menetrend szerint haladt.

Tegnap az utolsó esténket töltöttük együtt, bent a szállóban, meginvitáltunk egy-két hozzátartozót is, néhány gyermek is volt, stábtagoktól, úgyhogy volt egy ilyen kicsit karácsony előesténk a csapaton belül. Illetve most befejeztük a Duna Arénában egy úszóedzéssel ezt a kisebb ciklust, 27-én fogjuk folytatni majd.

- Most tehát három nap szünet lesz. Mi vár rátok utána, mi a következő időszak menetrendje?

- December 27-től 30-áig, négy napon át fogunk vízi edzéseket, illetve szárazföldi edzéseket tartani. Továbbra is magunk között edzünk, tehát nem lesz még edzőpartnerünk, így folytatjuk a felkészülést, amely még célirányosabb lesz, hiszen egész közel kerülünk már a felkészülési tornához. Január 2-án már Olaszországba utazunk. Szeretném, ha élesebbek lennének a játékosok, de még mindig nem kell sietnünk, hiszen jó három hét van az Eb megkezdéséig.

- Az Olaszországba utazó 15 játékos nevét mikor tudjuk meg?

- December 30-án fogom kijelölni az utazó keretet.

- Köszönöm szépen és boldog ünnepet, boldog karácsonyt kívánok!

- Köszönöm szépen, neked is és minden nézőnek, olvasónak szeretnék boldog karácsonyt kívánni!



Pohl Zoltán a vlv-nek

- Szervusz, Zoli! Véget ért ez a hét, ez volt a háromhetes Eb-felkészülés első hete. Arra kérlek, mondd el: milyen tapasztalataid vannak, hogy érezted magad, milyen a csapat?

- Szia! Üdvözlöm az olvasókat! Azt gondolom, hasznos volt a hét. Elkezdtük egy ilyen "minialapozás-szerűvel", ahogy szoktuk ilyenkor kezdeni, hosszabb úszásokkal, még kevesebb taktikával, hogy belelendüljünk, aztán a hét vége felé egyre inkább pörgettük a munkát, egyre többet gyakoroltunk, sikerült még kétkapuznunk is, illetve rengeteg taktikát gyakorolni, úgyhogy hasznos volt.

FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu


- Új elemet vettetek már vagy egyelőre a régiek frissítése van napirenden?

- A régieket próbáljuk tökéletesíteni emberhátrányban és emberelőnyben is.

- Izomlázad van még?

- Igen...

- Komolyan??

- Kemény kondik voltak. Tegnap is volt egy, ilyenkor visszatér az izomláz... Sok pihenőt nem kaptunk az OSC-meccs után, úgyhogy, úgymond, játékból jöttünk ide, ahol kemény kondikkal kezdtünk, úgyhogy volt izomláz és a tegnapi kemény kondi után újra visszajött.

- Te hogy éled meg a közös szállást, az összeköltözést, az egész napos együttlétet? Milyen neked?

- Hasznos ez is, hiszen nincs sok időnk az Eb-ig és fontos, hogy minél többet legyen együtt a csapat.

- Mi vár rátok most? Mondd el!

- Három nap pihenő. Karácsony...

- Vártad nagyon?

- Egy kicsit, azt gondolom, mindenki várta, mindenki megy haza a családjához, pihenünk egy kicsit.

- Aztán folytatódik minden...

- Igen. 27-én.

- Kellemes ünnepeket kívánok!

- Kellemes ünnepeket!


VLV-RIPORT A HÉTKÖZI KÓRHÁZLÁTOGATÁSÓL