FACEBOOK

A sajtónyilvános edzéstől a lábtengót záró villanyoltásig

A sajtónyilvános edzéstől a lábtengót záró villanyoltásig
hozzászólás, 2019.12.20.

A délelőtti edzés után a sajtó képviselőinek kérdéseire válaszoltak a budapesti Eb-re készülő válogatott keret tagjai. Megkérdeztük Märcz Tamást, mi állt az újságírók érdeklődésének középpontjában. Esti edzésriport, a nap összefoglalása a szövetségi kapitánytól és videónyilatkozat Német Tonitól.


Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Pénteken folytatódott a munka a Duna Arénában.

A keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A délelőtti vizes edzés jelentős részében - előzetes regisztráció után - a média képviselői is jelen lehettek. Ezt hívják úgy, hogy "sajtónyilvános edzés". Ilyenkor a gyakorlás végeztével mindenki szabadon kérdezheti az általa kiszemelt riportalanyt. A felvett riportok nemcsak a napi kiadásba kerülnek be, a szerkesztőségek általában "elspájzolják" anyagaik egy részét, így a válogatottal kapcsolatos hírek, nyilatkozatok több napon át felbukkannak a média különböző fórumain.

FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu


Este egy nagyon komoly kondiedzés után (á,la Zala Gyuri) rendhagyó vizes gyakorlás következett. Az elmaradhatatlan úszást követően medicinlabdák kerültek elő és a játékosok különböző módon - a vízben -használva ezeket az eszközöket, hosszú időn át erősítették lábtempójukat.

Taktika este már nem volt, az edzés utolsó, viszonylag hosszú részében amolyan szabadon választott gyakorlatként mindkét kapunál versenyt lövöldöztek a játékosok. Ez azt jelenti, hogy félkörben álltak fel a kapussal szemben és egymás után lőttek kapura - mindenki számolta, hogy "hányból hány" vagyis a kísérleteikhez képest hányszor találtak kapuba. Nem kell mondani, hogy a játék ilyenkor nem egyszerűen vérre megy, hanem annál sokkal fontosabb! Ahol a vlv munkatársa állt és fotózott, ott Nagy Viktor védett, aki elképesztő hatékonysággal hárította a lövéseket. Valóságos ováció tört ki, amikor valaki végre betalált...

Amikor mindenki kijött a vízből, (elmúlt már este 9...), két hármas csoport rögtönzött lábtengópályát alakított ki a lelátó és a medencepart közötti széles partszakaszon és egy teljes órán át(!) játszották egymással a Manhercz-Jansik Szili-Pohl Zoli vs Varga Dénes, Mezei Tamás Vogel Soma meccset. Märcz Tamás halkan megjegyezte a vlv munkatársának: "Most mondd meg, ha nem lett volna beköltözés egy szállodába, lábtengóznának így az edzés után? Soha! Mindenki menne a dolgára".

Vagyis épül a csapat mindenféle szempontból és ez jó!

Végül egyébként a pályamunkásoknak kellett szólni, hogy srácok, záróra van, mennénk haza és oltanánk le a villanyt...

A fiúknak nincs megszokott hétvége, a gyakorlás szombaton is két edzéssel folytatódik.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Megint eltelt egy nap... Kemény edzések voltak, kérlek, foglald össze, mit végeztetek ma?!

- Szervusz. Üdvözlöm a nézőket, olvasókat! Megint egy nagyon hosszú napon vagyunk túl. A délelőtti edzésen a munka mellett kiszolgáltuk a sajtó képviselőit - volt, aki ezt már korán, az edzés kezdete előtt is tette. Egy picit "előre dolgoztunk" ezen a téren, a fiúkkal különböző riportok készültek, amiket később a nézőközönség is látni fog. 

Délelőtt másfél órás, egy óra 40 perces vízi edzésünk volt, ennek egy részén volt itt a sajtó, elég sokan voltak jelen. Szerepelt az edzésprogramban úszás, labdatechnika, a szokásos emberelőnyös helyzetek gyakorlása, az egyéni munkák is folytatódtak.

Közel egy órán keresztül álltunk a sajtó rendelkezésére az edzés után, készültek riportok a tévének, rádiónak, különböző médiumoknak. 

Ami a délutánt illeti: az eddigi legkeményebb tornatermi edzést vezényelte Zala Gyuri. Komolyabb erőfejlesztés volt, de úgy láttam, hogy nagyon élvezték a fiúk, szeretik a tornatermi edzéseket és szerintem az a mai nagyon jól sikerült.

A vízben a legjelentősebb munka a lábtempózás erősítése érdekében folyt. Komoly, több mint félórás lábtempó-edzésünk volt ez tette ki az érdemi részét az esti vizes programnak. Ezt természetesen megelőzte egy jó bemelegítés, majd az edzés végén kötetlen labdatechnikai gyakorlás volt, aminek most lett éppen vége.

- Egy kérdésem van a délelőttel kapcsolatban. Mi volt az, ami iránt az újságírók leginkább érdeklődtek? Mi az, amit feszegettek? Mi volt az a kérdés, amit legtöbben feltettek?

- Leginkább az érdekelte őket, hogy a hazai rendezéshez hogy viszonyulunk, milyen hatással lesz ránk, és azt a kérdést is gyakran felteszik ilyenkor, hogy mit választanánk, egy nagyon jó eredményt az Európa-bajnokságon vagy az olimpiai kvalifikációt. Nos, nem igazán van választási lehetőségünk... Nem is akarunk semmit választani, inkább azzal foglalkozunk, hogy jól felkészüljünk, a csoportmeccseket meg tudjuk nyerni, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan folytatódik onnan az Európa-bajnokság.

- Köszönöm szépen, a hétvégén nincs pihenés, holnap találkozunk!



Német Toni a vlv-nek

- Szervusz, Tonya! Köszöntelek a vlv kamerája előtt! Nagyon szép környezetben vagyunk, körbe forgatom a kamerát egy kicsit... Hogy érzed magad?

- Sza geyza! Jól érzem magam- Azért egy elég masszív napon vagyunk túl, sokat kondiztunk, jó erős, kemény kondi volt, utána, most erős "láb" - szerencsére az edzés további részét megkaptuk szabad gyakorlásra, szabad játékra. A nap zárásaként így kellemes volt. 

- Délelőtt faggattak téged is az újságírók?

- Nem, én kimaradtam. :-)

- Akkor most kérdezlek meg én: jelenleg három center van a keretben és valószínű, hogy nem fogunk három centerrel részt venni az Eb-n. Nyilvánvaló, hogy reménykedsz, szeretnél ott lenni. Mit tudsz tenni ennek érdekében, illetve hogy látod az esélyt?

- Erre csak annyit válaszolnék, hogy mindent megteszek ennek érdekében, azért, hogy bekerüljek. 

- Hogy látod a csapat helyzetét? Bár meccseket ez a társaság még nem játszott, de mégis, milyen az összjáték, mennyire frissülnek az emlékek? 

- Azért a gyakorlásnál kiderül, hogy ki kivel milyen kapcsolatban volt eddig, de azt látom, hogy mindenki mindenkit ismer és nagyon jó passzok jönnek, nagyon jól érezzük a másikat, úgyhogy jó lesz.

- Milyen a "bennlakás"?

- Erdekes! Ahhoz képest, hogy Pesten vagyunk és be kellett költözni... Abból a szempontból, jó, hogy nem kell dugóban ülni, meg azért itt van mindenki, ezzel is szokjuk egymást. Azért egy kicsit sajnálom, hogy karácsony előtt nem otthon vagyunk, de meg lehet oldani mindent.

- Azért a 24-25-26-át megkapjátok...

- Igen.

- Hát, Tonya, jó munkát kívánok, találkozunk!

- Köszönöm.


vlv-képek