FACEBOOK

Megválik három játékosától a Miskolc - Vidumanszky visszatért a kispadra

Megválik három játékosától a Miskolc - Vidumanszky visszatért a kispadra
hozzászólás, 2019.12.11.

Döntött a Miskolci VLC vezetése: megválnak Bedő Krisztiántól, Csoma Kristóftól és Bojan Banisevicstől. Vidumanszky László visszatért a miskolci kispadra. Bachner András a vlv-nek: 


BACHNER ANDRÁS szakmai vezető (Miskolci VLC) a vlv-nek:

- Szerda reggel óta Vidumanszky László irányítja ismét a csapatot, a szezon végéig. Megváltunk három játékostól, a szakítás módját még majd ezután döntjük el közösen, mindenesetre Csoma Kristóf és Bedő Krisztián szabaddá vált, tehát bárki által leigazolható. Emellett Bojan Banisevics, montenegrói játékosunk került ki a keretből. Ennek az az oka, hogy az egyik szponzori támogatásunk összege, ami egyrészt a külföldi kontingensünk finanszírozásául szolgált, megfeleződött, tehát nem tudjuk teljesíteni azt, amit vállaltunk, így a szerződésben lévő passzussal élve, 30 napos felmondással válunk meg a játékostól.

- A két magyar játékossal kapcsolatban mi az ok?

- Eről azért nem szeretnék beszélni, mert még nem egyeztünk meg a távozás részleteiről, egyezség tárgya lesz, hogy milyen megállapodás születik. Nem szeretnék ennek elébe menni. 

- A csapattal ismertetve lettek ezek a döntések?

- Igen, ez a keddi összejövetelen megtörtént. Kétórás megbeszélést tatottunk, amelyen sor került a szezon eddigi szakaszának átvilágítására, a jó dolgok és a rossz dolgok egyaránt terítékre kerültek. A célja ennek a megbeszélésnek és maguknak a döntéseknek az volt, hogy azt a feszültséget, amit tapasztaltam a csapaton belül, feloldjuk. Ettől kezdve remélhetően sokkal egészségesebb hangulatban és igazán a vízilabdáért fog tudni küzdeni a keret.

- Mi lesz a most "megürülő státuszok", helyek sorsa?

- Nem fogunk új játékost igazolni, a saját utánpótlásból igyekszünk felhozni olyan fiatalokat, akiket a következő szezonban szeretnénk stabilan beépíteni a csapatba. 

- Mennyiben változtat mindez a csapat céljain a bajnokság további részét illetően?

- Ez most egy jó kérdés... Majd az első szereplések mutatják meg, hogy az eddigi szerkezet felbontása milyen következményekkel jár. Remélhetőleg az a plusz, ami mentálisan várhatóan bekövetkezik a változtatások eredményeként, valamilyen szinten kiegyenlíti a kedvezőtlen hatásokat.

Az eurokupás céljaink sajnos elszálltak, a Magyar Kupában bronzérmesek lettünk - én egyébként ezt nem tekintem visszalépésnek, mert aki az OSC-meccsünket látta, meggyőződhetett arról, hogy a Miskolc talán az egyetlen csapat, amely képes lehet bármelyik nagyot elkapni. Lásd, ugye, a Fradi-meccset, amelyen 10:7-re vezettünk vagy a mostani OSC-meccset, a Szolnok-meccset, tehát én azt hiszem, mi azért elég komoly potenciált képeztünk.

Az biztos, hogy Mizsei Márton lép előre első számú kapusnak, ő egy nagyon tehetséges fiatal, 20 éves srác, (jelenleg Kuvaitban tartózkodik, a vb-n részt vevő magyar U20-as válogatott tagjaként - a szerk.) meglátjuk, hogy milyen biztonságot fog tudni adni a csapatnak, lehet, hogy éppen az ő kisebb rutinja miatt jobban koncentrálnak majd a védők. Aztán majd kiderül az is, hogy a fiatalok mit hoznak össze. Nem adjuk lejjebb a céljainkat, s hogy mi sikerül majd, az a bajnokság végére kiderül.

Ezek a lépések egyébként a klubvezetéssel közösen, Hercsik István elnök úrral egyeztetve történtek. Nem ad hoc jellegű, hanem stratégiai jellegű döntésekről van szó, értékelve az utolsó két évet, levonva azok tanulságait, úgy döntöttük, hogy más alapokra fogjuk helyezni a miskolci vízilabda stratégiáját.

- Hogyan fogalmazható meg ennek a lényege?

- Megpróbáljuk a "saját anyagunkat is beleszőni a szőttesünkbe".

- Köszönöm a tájékoztatást!


Mint megírtuk, a Miskolc legutóbbi bajnoki meccsén és az OSC elleni Magyar Kupa elődöntőn a korábbi másodedző, Kis István ült a kispadon. Bachner András a vlv-nek akkor azzal indokolta a változást, hogy a fejekben rendet kell tenni, s a csapatban lévő feszültség következményeitől meg a karta védeni Vidumanszky Lászlót.


Vidumanszky László és Bachner András a jelenlegi vezetőedző szerződtetésének idén júliusi bejelentésekor

Fotók: MVLC