FACEBOOK

Bachner András: ,,Fejben vannak a problémák,,

Bachner András: ,,Fejben vannak a problémák,,
hozzászólás, 2019.12.04.

Kis István másodedző ült a kispadon a Miskolc legutóbbi bajnoki meccsén és sokáig nem lehetett tudni, mi van Vidumanszky László vezetőedzővel. Bachner András, a klub szakmai vezetője a Miskolc TV Sportpercek című adásában világította meg a helyzetet. 


VLV-VIDEÓ (Miskolc TV, Sportpercek):


Bachner András a miskolci helyzetről


BACHNER ANDRÁS szakmai vezető (MVLC):

- Sok mindent rendbe kell tenni a házunk táján, mert..., itt fejben vannak a problémák. Tudunk nagyon jól vízilabdázni - utána csak úgy, egyszerűen fegyelmezetlenségből kiállíttatjuk magunkat, nem tartjuk be az edzőnek az utasítását - most mindegy, hogy ki van a parton -, hanem játszom úgy, ahogy. Ez így nem működik. Tehát ezen a szinten, ezzel a profi háttérrel, a profi elvárásokkal, ez biztos..., számomra elfogadhatatlan.

Be is bizonyítottuk, hogy a munka, ami el volt végezve, milyen eredményeket hozott, tízből tízet megnyertünk. Sőt! Olyan különbségekkel, hogy a világ csodálkozott rajta. Az Eurokupában meneteltünk és egyszer csak úgy megtört az egész és a Brescia-meccs után jött egy másik korszak.

A Debrecen-meccsel végezve nekem döntenem kellett, éreztem egy hatalmas nagy feszültséget, ami a csapat jó része - tehát nem azt mondom, hogy az egész csapat, hanem annak döntő többsége és az edző között kialakult. Most ebben a helyzetben nekem valamilyen megoldást kellett találnom. Tehát valamilyen szinten meg kellett, oldjam ezt a feladatot és azt találtam ki és láttam jónak, hogy Vidumanszky Lászlót felmentem erről a kettő, illetve három mérkőzésről, amennyiben bejutnánk a Magyar Kupa döntőjébe. Azért, hogy a csapat bizonyítsa azt, hogy igazán, itt a feszültségnek az okozója az edző. Amivel én nem értettem egyet, sőt, nem értek most sem egyet.

Tehát sajnos bejött a döntésem és az előrelátásomnak a prognózisa, hogy itt sajnos a saját fejekben, a játékosok fejében vannak gondok. Ez az én feladatom, hogy a közeljövőben ezt szépen lassan rendbe tegyem. És megígérem, rendbe is fogom tenni. Nyilvánvaló, hogy azért vagyok szakmai vezetője ennek a a klubnak, hogy én ezt bevállaltam. Ez egy olyan döntés volt, amit nem hiszem, hogy sokan bevállaltak volna mert ez egy eléggé "flikkflakk-ugrás a hegy tetejéről". Megmondom őszintén, valamilyen szinten Vidumanszkyt meg akartam óvni, mert érdemtelen lett volna az, hogy ne óvjam meg egy olyan, tovább folytatódó pressziótól és feszültségtől, ami a csapat belsejében létezik. 

Ez az én véleményem ma. Megvárjuk a szombati mérkőzést, amire ugyanúgy felkészülünk, mint ahogy erre is felkészültünk, ugyanis egy nappal hamarabb elmentünk, minden lehetőségünk megvolt. Nem volt hosszú utazás, nem volt semmi. Videózás volt, ugye, István, aki elismert edzője a szakmának, nem kell, bemutassam Kis Istvánt, nem tegnap óta... Tehát nem egy új edző lett leakasztva a fogasról, ő egy olyan edző, aki itt dolgozik évek óta velük, sőt, a csapat másodedzője - és nem tudta megoldani a feladatot. Akkor, kérdezem én: Kis István rossz edző? Nem rossz edző!

Itt olyan problémák vannak, amiket meg kell, oldjunk és meg fogunk oldani. 

(...)

Én nagyon szurkolok a csapatnak, hogy szombaton megmutatjuk azt az arcunkat, amire mi képesek vagyunk. Tudniillik..., az a csapat, aki egy Ferencvárost meg tudott volna verni, ha... - és nem akarom tovább folytatni... 10:7-re vezettünk... Az a Ferencváros gólokkal jobb, mint az OSC, akkor (az OSC ellen - a szerk.) miért ne induljunk sansszal?

Most egyelőre az én feladatom az, hogy még jobban gatyába rázzam a csapatot, mert egyenlő egy kudarccal ez a 8:8. Mi - szó szerint - a Pécset feltoltuk két emelettel feljebb és magunkat lehelyeztük a pincébe. És ha már lehelyeztük magunkat a pincébe, mi saját magunk kell, hogy kimásszunk. Össze kell szednünk magunkat és szombaton meg kell mutatni, hogy ez a Miskolc igenis egy ütős, nagyon erős csapat. 


A Miskolc következő meccse szombaton 19 órai kezdettel lesz, a Magyar Kupa elődöntőjében. Az ellenfél az OSC.


A PÉCSI MECCS GÓLJAI ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA A VLV TUDÓSÍTÁSÁBAN

A HÉTVÉGI MAGYAR KUPA-DÖNTŐK PROGRAMJA

Címkék:
Bachner András