FACEBOOK

Universiade: Magyarország-Ausztrália 18:6

Universiade: Magyarország-Ausztrália 18:6
hozzászólás, 2019.07.08.

Magabiztos játékkal zárta a csoportkört a magyar Universiade-válogatott. Részletek, nyilatkozatok:


Universiade, férfi vízilabdatorna, Nápoly (Olaszország)

Csoportkör, utolsó forduló

Magyarország-Ausztrália 18:6 (5:1, 2:1, 6:3, 5:1)

G.: Gyárfás T. 6, Csacsovszky E. 3, Sélley-Rauscher, Sánta 2-2, Burián, Várnai, Szatmári, Fejős, Bencz, ill. Elphick 2, Lambie, Taylor, Hallam, Vos

A kapunkat ezúttal Szakonyi védte.

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 5:1 / 5:2, 6:2, 7:2 // 8:2, 9:2, 9:3, 10:3, 11:3, 12:3, 12:4, 13:4, 13:5 / 14:5, 15:5, 15:6, 16:6, 17:6, 18:6

A magyar válogatott csoportjának második helyén végzett és szerdán 19.30-kor a Nagy-Britannia-Japán mérkőzés győztesével játszik az elődöntőbe jutásért. Győzelem esetén az USA-Horvátország negyeddöntő győztese következik, már a fináléba kerülésért!


HORVÁTH JÁNOS szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Az volt a célunk, hogy 9 góllal nyerjünk. Ne is kérdezd, hogy miért - itt most már annyi variáció van..., mindenki "okoskodik", próbálja a csoportkör záró fordulójában úgy alakítani a helyzetét, hogy kedvező legyen a további útja.

Nagyon motiváltan mentünk be a vízbe, szerettük volna bizonyítani - elsősorban magunknak -, hogy az olaszok elleni meccs kisiklás volt. Úgy gondolom, ez sikerült, meggyőző játékkal nyertünk. Egy 5:0-as szakasszal indítottunk és utána már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat győz. Lőttünk 18 gólt, de lőhettünk volna akár 30-at. A védekezés jól működött, a blokkok a helyükön voltak és tulajdonképpen egyfajta erővízilabdával lefordultuk az ausztrálokat.

GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Nem mertük rábízni az olaszokra a sorsunkat, az volt a cél hogy 9 legyen közte minimum. Nekiestünk az ausztráloknak és végig domináltunk a meccsen. Voltak természetesen hibák, amiket ki kell javítanunk, de úgy érzem hogy a csapat egyre jobb és jobb.

Holnap pihenőnap, után, szerdán negyeddöntő Még varjuk az ellenfelünket. Azt abszolválni kell mindenáron! 

Gratulálok, a mai meló elvégeztetett, büszke vagyok a csapatra. Hajrá, Magyarok!

SZAKONYI DÁNIEL a vlv-nek:

- A minimális célkitűzésünk a győzelem megszerzése volt, ennek eleget is tettünk.

Számunkra nagyon kedvezően indult a mérkőzés, hiszen 5:0 át is mutatott a kijelző. Ellenben itt egy kicsit meg is akadt a gépezet. De ezek után sikerült szépen lassan egyre nagyobb előnyre szert tenni és kicsit új dolgokat is kipróbálni mind támadásban mind védekezésben.

Örülök a győzelemnek es gratulálok a fiúknak!


BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

Gratulálok a csapatnak! A védekezéssel nem volt probléma, elöl azért már nem ment zökkenőmentesen, több gólt lőhettünk volna.

Az volt.a célunk hogy legyen 9 gól a két csapat között, ezzel elértük hogy harmadikok nem lehetünk a csoportban. Mindenki megcsinálta azt, amit védekezésben megbeszéltünk, küzdöttünk hajtottunk, büszke vagyok a csapatra.

Mostantól csak a negyeddöntőre koncentrálunk!


SÉLLEY-RAUSCHER DOMONKOS a vlv-nek:

- Örülök, hogy a meccs elejétől kezdve sikerült dominálnunk és összességében ilyen fölényes győzelmet aratnunk. Magabiztosan játszottunk szinte végig, és úgy gondolom, megtettünk mindent, hogy a lehető legnagyobb különbséggel nyerjük meg a párharcot.

Úgy ugrottunk be a vízbe, hogy tudtuk, a gólkülönbség meghatározza majd a csoport végső sorrendjét. Úgy érzem, a sok kihagyott helyzet ellenére sikerült kiadnia magából mindenkinek azt, ami ma benne volt. Nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt ma, remélem hogy az elkövetkező meccseken sikerül majd stabil játékot nyújtanunk csapatszinten is.

Várható: az utolsó hétfői meccset követően pedig a torna további programja, benne azzal az információval, hogy ki lesz a magyar válogatott ellenfele a keddi szünnap után a szerdai negyeddöntőben.

A csoportok végeredménye:

A csoport

1. USA 12,
2. Oroszország 9,
3. Franciaország 6,
4. Nagy-Britannia 3,
5. Dél-Korea 0 pont

B csoport

1. Olaszország 12,
2. Magyarország 9,
3. Horvátország 6,
4. Ausztrália 3,
5. Japán 0 pont