FACEBOOK

Eltiltották a magyar kapust - Kardos Gergely: Nem én voltam!

Eltiltották a magyar kapust - Kardos Gergely: Nem én voltam!
hozzászólás, 2019.06.21.

Az esti órákban rendkívül rossz hírt kaptunk Csurka Gergelytől, aki a FINA TWPC döntését tolmácsolta a Belgrádból tudósító magyar újságíróknak. E szerint az illetékesek megnézték a magyar-ausztrál meccs negyedik negyedének egyik jelenetét, amelyet követően egy ausztrál játékos vérző fejjel ment le a pályáról. A döntés értelmében a magyar csapat kapusa, Kardos Gergely brutalitást követett el és emiatt hárommeccses eltiltást kapott. Részletek és magyar reagálás:


Az eltiltás azt jelenti, hogy a magyar csapat következő három meccsén csak 12 játékost szerepeltethet, s ez a koreai vb első találkozójára is vonatkozik (Új-Zéland lesz az ellenfél).

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Hivatalos e-mailt kaptunk a FINA-tól, miszerint videofelvétel alapján Kardos Gergelyt három soron következő mérkőzésre eltiltották.

Természetesen megnéztük a jelenetet, illetve az ausztrál szövetségi kapitánnyal is beszéltem az esetről, mert a meccs közben mégha észleltük is mindannyian a sérülést, nem tűnt szándékos mozdulatnak egyik szakvezetésnek sem, sőt ott abban a pillanatban a játékvezetőknek sem. A felvétel alapján látszik a két játékos ütközése, de mint látható, Roach sem észlelte játék közben a szándékosságot, nem is látszik megállni a jelenet után, hogy reklamáljon ütés miatt.

Természetesen sajnáljuk az esetet, biztos vagyok benne, hogy ez inkább egy a kapuból való rossz kimozdulás következménye volt. Fellebbezéssel vagy egyéb jogorvoslattal élni nem sok értelme lenne az adott helyzetben, ha a FINA szakemberei így látták, ezért elfogadjuk a kirótt szankciót.

A holnapi és az utáni napon Bisztritsányi Dávid fogja védeni a kapunkat.


A hír érkezését követően beszéltünk Kardos Gergellyel, aki a következőket mondta.

KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Valóban volt egy kontaktom Roach-csal. Egy védésem után rárobbant a kipattanóra, de sikerült előle szögletre kitennem a labdát. Közben a másik kezemmel megtámaszkodtam rajta, hogy védjem magam. Elképzelhető, hogy a FINA illetékesei a videózás során ezt a mozdulatot értékelték sérülést okozó ütésnek. Én azonban láttam, hogy Roach már ez előtt az eset előtt vérzett. Meccs után rá is kérdeztem erre és mondta, hogy korábban történt a sérülést okozó ütközése valaki mással és szó szerint azt mondta: "baleset volt". Amikor Märcz Tamás nemrég bejött a szobámba és közölte az eltiltásom hírét, nem is értettem, miről van szó. Utólag végiggondolva vélem úgy, hogy csak ez a mozdulat okozhatott félreértést a döntéshozókban.


Aidan Roach, még "egészségesen". Ő szerezte az ausztrálok egyenlítő gólját 8:7-es magyar vezetésnél. Fotó: vlv


Roach a sérülés után. Fotó: vlv

A magyar csapat szombaton reggel 10 órakor száll vízbe Kanada ellen az 5-8. helyért.

VLV-TUDÓSÍTÁS A PÉNTEKI NAPRÓL