FACEBOOK

Medencén innen és túl...

Medencén innen és túl...
hozzászólás, 2007.03.15.

Nyolc éves kora óta vízilabdázik, a Szpari és a BVSC után most az Egerben. Junior Vb és ifi Eb bronzérmes, most pedig a felnőtt válogatott ajtaján kopogtat lehetőségért. Rendkívül erős center, aki kisujjal is képes arrébb pakolni ellenfelét. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy mi, vagy inkább ki vitte erre a pályára….

Említetted régen, hogy a családodból senki nem sportolt. Mi visz rá mégis egy 8 éves gyereket, hogy lemenjen az uszodába? Ilyen korban általában focizni mennek a gyerekek…

Amikor 8 éves voltam, anyukám egyik barátnőjének elkezdett vízilabdázni a kisfia. Vele kapcsolatban jött az ötlet, hogy engem is elvinnének, próbáljam ki. Persze beleszerettem és ott ragadtam, a többit pedig már tudjátok…

Volt olyan, akire felnéztél? Edző, csapattárs, más pólós, akinek adtál a véleményére?

Nagyon sok edzőnek köszönhetem azt, amit eddig elértem. Mindig voltak játékosok, akik bálványok voltak számomra. Most már szerencsére egy csapatban játszhatom velük… :-)

Mi volt a legmeghatározóbb pólós élményed mind pozitív, mind negatív értelemben?

Igazság szerint, ilyenkor annyi minden villan át a fejemen, hogy kár lenne mindet leírni. Szerintem még nem nyertem olyan nagy eseményt, ami annyira meghatározó lenne számomra, hogy elégedetten kijelenthessem: „Ez volt a legszebb élmény!”. Minden nap azon vagyok, hogy talán a következő interjúban, vagy egy év múlva erre a kérdésre is tudjak válaszolni.
Negatív persze van… Egy Eb és egy Világkupa döntő elvesztése egymás után nem volt túl kellemes élmény!

Ahogy említetted, tavaly a Vk- és az Eb keretben is lehetőséget kaptál. Változott valami a tavalyi nyárhoz képest? Magasabbra tetted a mércét?

Tavalyhoz képest szerintem nem sok minden változott. Ugyanúgy meg kell
harcolni a helyért a csapatban, de szerintem ez így van jól! Ez a versenyszellem sokat dob a csapaton!
Egyelőre viszont a Világbajnokságra még nem tudok koncentrálni. Ahogy tavaly sem tudtam sem a Vk, sem az Eb előtt. Remélem majd ha a nevemet hallom névsorolvasásnál, tovább léphetek! :-)

Ha már a névsorolvasásnál tartunk, mit választanál inkább: legyél benne az utazó keretben, vagy nyerjen a magyar válogatott? :-)

Ez egy meglehetősen nehéz kérdés. :-) Lehet telhetetlen vagyok, de legyek én is, és a VB-arany is! :-)

Bayer Tamara

Címkék:
Kis Gábor