FACEBOOK

Németország-Magyarország 16:17 - ötméteresekkel

Németország-Magyarország 16:17 - ötméteresekkel
hozzászólás, 2019.01.29.

Ötméteresekkel győztük le Németországot Drezdában, jó hangulatú és végig kemény meccsen. Részletek, nyilatkozatok, gólok:


Európa Kupa/Világliga-selejtező

A TÖBBI KEDDI EREDMÉNY

A csoport


Németország-Magyarország 16:17 (1:2, 5:5, 4:4, 2:1 - 4:5) - ötméteresekkel (címlapfotó: Sandra Seifert)
Drezda, Mercier (francia), Teixido (spanyol)
Németország: Schenkel, Reibel, Ulrich, Real 4, Preuss 1, Jüngling, Strelezkíj 3, Schütze 2, M. Stamm 3, Mateo Csuk, Restovics 1, Eidner 2. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 2, Erdélyi 1, Jansik D. 1, Hárai 3, Vámos 4, Sedlmayer 3., Cs.: Bátori 2, Jansik Sz. 1, Nagy Á., Német T., Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Ulrich (a 2. negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar csapat két pontot kap, a német egyet. Ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy ott leszünk az április 4-5-6-i zágrábi EK-nyolcas döntőben.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Jansik Dávid gólja

Nagy Viktor véd

Óriási német helyzet - megúsztuk

Restovics blokkolja Hárai lövését

Preuss a falból - Nagy Viktor véd

1:1 - Real első gólja

1:2 - Sedlmayer első gólja

2:2 - Eidner első gólja

2:3 - Manhercz Krisztián első gólja

2:4 - Hárai első gólja

3:4 - Restovics gólja

4:4 - Real második gólja

4:5 - Vámos első gólja

5:5 - Schütze gólja

5:6 - Hárai második gólja

6:6 - Real harmadik gólja


6:7 - Jansik Szilárd gólja

6:8 - Bátori első gólja

6:9 - Sedlmayer második gólja

7:9 - Marko Stamm első gólja

8:9 - Strelezkíj első gólja

9:9 - Schütze második gólja

10:9 - Marko Stamm második gólja, ötméteres


10:10 - Vámos második gólja, ötméteres

10:11 - Vámos harmadik gólja

Újabb nagy Nagy-védés

11:11 - Eidner második gólja

12:11 - Strelezkíj második gólja

12:12 - Hárai harmadik gólja

Az ötméterespárbaj


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon jó hangulata, atmoszférája volt a meccsnek. Jó volt itt játszani Drezdában, jó közönség volt, és különlegesség - bár nem szokatlan a németeknél -, hogy a VIP-rész körülvette a medencepartot, és jól szórakoztak ott a vendégek, még diszkréten fogyasztottak is meccs közben.

A medencében nagyon-nagy iram volt, föl-le menetek a csapatok négy negyeden keresztül, rapszodikus volt a játék, a gólok száma is, ha negyedekre lebontva nézzük. Talán "minden idők leghosszabb két negyede" volt a második meg a harmadik így, tizennyolc góllal. 5:5 és 4:4 volt ez a két negyed. Ebben benne volt, hogy nagyon jól elléptünk, 9:6-ra vezettünk, akkor viszont egész kellemetlen potyagólokat kaptunk, négyet is zsinórban, ami visszahozta a német reményeket. Újra kellett dolgozni, meg kellett nyerni úgymond, a mérkőzést, vagy legalább a döntetlent kiharcolni.

Nagyon-nagyon jól védett az ellenfél kapusa, vagy azt is mondhatom, hogy nem lőttünk úgy, ahogy kellett volna, mindenesetre neki nagy része volt abban, hogy egyáltalán meccsben tartotta a csapatukat. De mindenképpen azt mondom, hogy tanulságos mérkőzés volt sok szempontból. Láttuk, hogy továbbra is kellemetlen ez a német játékstílus, ez a vergődős, provokatív, összezárós játékstílus, amiből jóval több kiállítást kiharcoltak, mint a mieink. Talán a hazai pálya is benne volt ebben, de azért erre számítottunk is.

- Gondolom, azért így elégedett vagy, mert ha ötméteresekkel is, de győztesen jöttök haza.

- Mindenképpen elégedett vagyok, összességében. A játékban rengeteg hibát lehet találni, nagyon sok gólt kaptunk ezen a mérkőzésen, mint mondtam, azért volt jó néhány, ami elkerülhető lett volna. Négy játékos is kiesett az elmúlt három-négy napban, akikre én azt gondoltam, hogy számítok itt a német mérkőzésen. Ennek ellenére, akik beléptek a helyükre, azokról azt gondolom, hogy jól teljesítettek, beleilleszkedtek a játékba. Idegenben nyerni a németek ellen, akik tényleg sokat fejlődtek, és sok játékosuk, szinte az összes a Bajnokok Ligájában érlelődik a Hannover és a Spandau keretében, azt gondolom, hogy jó fegyvertény. A végén pedig próbálgathattuk az ötmétereseket, ami egy külön jellegzetessége a Világligának, és ezt a párbajt sikerült megnyernünk.

- Jó volt a választás is, mert a Szédült hőssé avanzsált a beugrásból. Három gól és abból az egyik a győztes ötméteres, nem rossz…

- Azokat a játékosokat választottam az ötméteres-lövésre, akiket a leghiggadtabbnak, legfrissebbnek éreztem. Láttam, hogy Szédültnek is hogy jól ment a játék, így nyugodtan bíztam rá az ötödik ötméterest.

- Jól gondolom, hogy valakit berakni ötödiknek, az egy felelősség, egy bizalom? 

- Igen, de a sor eleje is fontos, mert azok újra sorra kerülhetnek, amikor már egyesével kell lőni. Azt láttam a meccsen, hogy Szédültnek jól megy a keze, láttam büntetőket is lőni korábban.

- Mikor találkozik legközelebb a csapat?

- Az oroszokat Győrben fogadjuk február 19-én, ott egyel több edzésünk lesz, mivel hazai pályán leszünk, tehát már vasárnap össze tud jönni a csapat, és hétfőn két edzést is tudni tartani.

- Jó utat kívánok, és gratulálok még egyszer!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Szia Tomi! Gratulálok. A meccs hőse lettél beugróból!

- A meccs hőse... :)  Pufi volt a meccs hőse, hogy belőtte az utolsó gólt, azzal egyenlítettünk, de örülök, hogy megbízott bennem annyira Tomi, hogy lőhettem az ötöst, annak meg pláne, hogy be is lőttem. 

- Mesélj a meccsről! Milyen volt? Mert nem nagyon lehetett itthon egyébként látni...

- Eléggé kemény, brusztos mérkőzésre számítottunk. Nyilván a németek nyerni akartak, hogy életbe tartsák a reményeiket az oroszok esetleges legyőzésével a továbbjutásra. Úgyhogy igazából felkészültünk erre, hogy keményen nekünk fognak esni. Igazából fej-fej mellett haladtunk végig., egyszer volt, hogy 9:6-ra elmentünk, de akkor sajnos buta hibákból feljöttek megint, sőt átvették a vezetést. Utána megint sikerült kicsit ellépni tőlük, illetve felpörgetni a fordulatszámot, de a végén ismét nekünk kellett futni az eredmény után, úgyhogy fordulatos meccs volt. Ha összegeznem kéne, szerintem a csapat összhangját és a saját magunkba vetett hitet mutatja az, hogy a végén sikerült kiegyenlítenünk. Az ötméteres-párbaj meg szintén jól sikerült és miénk lett a két pont, övék az egy,  nem pedig fordítva.

- Te lőtted az utolsó ötméteresgólt, amivel nyertünk végül. Tudtad előre, hogy hova fogod lőni vagy menet közben improvizáltál?

- Megbeszéltünk magunk között, amikor visszajött az aktuális lövőnk, hogy hogyan jött ki a kapus és igazából azt mondták folyamatosan, akik előttem lőttek, hogy félmagasra, laposra jön, úgyhogy úgy voltam vele, hogy viszonylag lassabb mozgással, már amennyire ötméterest lehet lassú mozgással lőni, megnéztem, hogy jön ki, és hát, mivel laposra jött, ezért magasan lőttem- Szerencsém volt. 

- Nagyon szépen köszönöm!

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés lesz, egy kicsi uszodában, tömött lelátó, sok német drukker előtt, az ellenfél számára hazai pályán, ennek ellenére úgy készültünk és szálltunk vízbe, hogy csak a győzelem az elfogadható. A szerencse ma nem állt mellettünk, kaptunk jó néhány elkerülhető vagy szerencsétlen gólt, de a lényeg az, hogy így vagy úgy, megnyertük a mérkőzést és ebből sokat lehet majd tanulni is, ha kielmezzük a hibáinkat.

- Sorsdöntő volt a rendes játékidő végén az egyenlítő gól... Jó, remek passzt kaptál, de be is kellett lőni. Hogy volt ez?

- Mivel én vagyok a leggyorsabb szélső játekos, megpattantam, ahogy szoktam, kaptam egy jó paszt és belőttem.

- Evidens. Akkor mostantól ilyesmire számíthatunk tőled rendszeresen?

- Ezt úgy kérdezed, mintha sose láttál volna lefordulásgólt tőlem... :-(

- Mea culpa... Mindenesetre gratulálok és jó utat haza!

- Köszi!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szia Manó! Gratulálok és szeretnék kérni egy kis értékelést. Hogy láttad? Milyen volt?

- Köszönjük szépen. Nem volt egy egyszerű mérkőzés. Megnehezítettük saját magunk számára ezt a meccset. Vezettünk két góllal, három góllal is, mindig visszaengedtük az ellenfelet saját magunkra és a végén még a vezetést is többször odaadtuk nekik. Többször lezárhattuk volna a meccset, de saját hibáinkból, saját butaságainkból kaptunk gólokat nem egyszer, nem kétszer és ez megbosszulta magát, ennek ellenére örülök, hogy meglett a győzelem.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Sandra Seifert fotói a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg: