FACEBOOK

Merész András év végi számvetése

Merész András év végi számvetése
hozzászólás, 2018.12.29.

E szezon előtt vette át a Honvéd irányítását Merész András, akinek csapata a bajnoki alapszakasz negyedik helyén áll csoportjában. A vezetőedző az év vége előtt értékelte az eddig történteket a Honvéd Média kamerája előtt. 


MERÉSZ ANDRÁS (Budapesti Honvéd) vezetőedző a Honvéd Médiának:

"Nagy örömmel és várakozással vágtam bele ebbe a munkába. Azt gondolom, hogy elég jó kerettel dolgozhatok, ne felejtsük el, hogy azért itt a keretben van háromszoros olimpiai bajnok, két világbajnok és vannak olyan fiatalok, akik nagyon sokra hivatottak.

Hogy az eredmények milyenek? Kicsit felemásnak tudom értékelni a bajnokságot, mert végül is a kötelezőket hoztuk, bár azokat hoztuk a legnehezebben gyakorlatilag, míg mondjuk Egerben Szivós Marci nélkül, nélkülem (piros lap), megvolt az esélyünk az utolsó pillanatig arra, hogy pontot szerezzünk, a BVSC-től pontot szereztünk idegenben, azt gondolom, hogy ez sokat érhet. Viszont Pécsen kikaptunk, ami miatt főleg a Pécs két győzelmének (a BVSC-t is legyőzték) fényében nem túl jó a helyzet, mert ahhoz, hogy elérjük a minimális célunkat, tehát a legjobb nyolc közé kerüljünk, most már nem elég megnyerni csak a hozható meccseket, hanem legalább egy bravúrpont is kell valahonnan, akár a BVSC-től, akár az Egertől vagy a Fraditól, mondjuk ez utóbbi kevésbé lehetséges.

Azt gondolom, hogy azért a várakozásaimat nem múltuk alul, de nem is teljesítettük túl. Az utolsó meccsünket december 2-án lejátszottuk, azóta is edzünk folyamatosan, merthogy január 12-én mérkőzésünk van, ráadásul nagyon fontos és nagyon nehéz meccs lesz ez, mert Szentesen kellene győzni. Éppen ezért 27-28-29-én is napi két edzést végzünk és január 2-án már Martfűn leszünk, egy négynapos edzőtáborban, aminek a végén, hazafelé megállunk Szolnokon lekötöttem egy edzőmérkőzést a Szolnokkal.

A következő héten már jön az a szentesi meccs, ami nagyban meghatározhatja a következő néhány hétnek a munkáját."