FACEBOOK

Teljes forduló a BL-főtáblán

Teljes forduló a BL-főtáblán
hozzászólás, 2018.12.04.

Az Eger és a Fradi itthon, a Szolnok idegenben küzd meg a pontokért a BL-főtábla szerdai fordulójában. A teljes program (tévéközvetítésekkel) és nyilatkozatok:


BL-főtábla, 4. forduló (Időpontok helyi idő szerint)

A csoport

A csoport állása:


1. Barceloneta 9,
2. Pro Recco 9,
3. FTC 6,
4. Brescia 6,
5. Eger 6,
6. Dinamo Moszkva 0,
7. Steaua Bukarest 0,
8. Crvena Zvezda 0 pont

19.15 Dinamo Moszkva-Crvena Zvezda

20.30 Pro Recco-Steaua Bukarest

17.30 Eger-Brescia - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Hétfőn volt egy kisebb technikai malőr, elszállt a szoftverem, de éjjel sikerült megoldani a problémát, úgyhogy be tudtuk pótolni a videózást. Szerintem készen állunk.

Tudjuk, hogy nagyon erős csapat a Brescia, jó edzővel. Ha jól emlékszem, egy év kivételével mindig final sixes, final eightes csapatuk volt - egyébként amikor nem jutottak be, az éppen azért történt, mert mi oda-vissza megvertük őket. Gyakorlatilag az összes játékosuk vagy jelenlegi vagy volt olasz válogatott, s a külföldiek is ugyanezen a szinten vannak - a horvát Muslim olimpiai bajnok, Vukcsevics pedig montenegrói válogatott volt hosszú éveken keresztül. A tavalyi, nagyon erős final eightes keretükre "ráigazolták" Figliolit és Gallót, akik nagyon-nagyon jó játékosok. Hasonló nehézségű a feladat, mint a Dinamo ellen volt, sőt, erősségben nagyjából azonos szintről beszélhetünk, de hogy az olaszok taktikusabbak, az biztos. 

Mi játszunk itthon, nincs más elvárásom, mint a Moszkva elleni meccs előtt volt: szeretném, ha a végén dőlne el a mérkőzés - és persze a mi javunkra.

Sok meccs van még hátra, de aki itt nyer, az az első kör vége felé lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Számolgatni még nem akarok, bár már ott tartanánk, hogy előállna az a helyzet, hogy egy meccset már a F8-ba jutásért játszunk...

ALESSANDRO BOVO (Brescia) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az egri meccs egy újabb fontos lépés lesz számunkra a csoportkörben. Dabrowski Norbert csapata közvetlen ellenfelünk a final eightbe jutásért folyó harcban. 
Láttam a magyarok meccsét a Dinamo Moszkva ellen és úgy gondolom, hogy ők napról napra erősebbek. Komplett csapatuk van, három olyan nagyszerű játékossal, mint Hosnyánszky, Vlahopulosz és Sztrahinja Rasovics. Biztos, hogy ezen a mérkőzésen nagyon magas szintű teljesítményt kell nyújtanunk."

SÁNTA DÁNIEL (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"A Bresciának sok jó játékosa van, olasz válogatottak. Nagyon erős négy negyed lesz ez, felkészültnek kell lennünk mentálisan és fizikailag is. Az álmunk a F8-ba jutás, úgyhogy nyernünk kell ezen a meccsen."

GYÁRFÁS TAMÁS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez a mérkőzés a legfontosabb számunkra a Bajnokok Ligájában, ha megszerezzük a három pontot, jó helyzetbe kerülünk. Úgyhogy tényleg nagyon motiváltak vagyunk, várom már a meccset!"


19.00 FTC-CNA Barceloneta - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon nehéz sorozatban vagyunk, tényleg nagyon sűrű a program. A videók alapján - és persze a tavalyi eredményekből is kiindulva - úgy látom, hogy ez a Barceloneta legalább ugyanolyan erős, mint az Olympiakosz.

A BL-ben az itthoni pontok rendkívül fontosak ezért nagyon lényeges, hogy az öröm okozta eufóriát ugyanúgy "fel kell tudni dolgozni", mint egy fájó vereség miatti bánatot. Erre az Európai Szuperkupa megnyerése óta négy napunk volt és az ötödiken máris egy ilyen fontos mérkőzést játszunk. Természetesen tudom, hogy olyan tapasztalt játékosaim vannak, akik valamennyien megéltek már sok kudarcot és sok sikert, tehát e téren is van rutinjuk, tudják, hogy hogyan kell ilyen helyzetben "továbblépni". Kérdés, hogy mennyire leszünk képesek magunkat úgy felszívni, ahogyan azt az Olympiakosz ellen tettük - ezen vagyunk, hogy sikerüljön.

A csapat összességében rendben van, mindig vannak kisebb gondok, de megvagyunk, a korábbi sérültünkön, Nikicsen kívül nem lesz más hiányzó.

JESUS MARTIN (CNA Barceloneta) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon kemény kihívás ez a számunkra, egy nagyszerű csapat ellen játszunk, amely tele van a legnagyobb kaliberű játékosokkal. Ráadásul ők úgy érkeznek erre a meccsre, hogy az Európai Szuperkupáért játszott mérkőzésen legyőzték a nagyszerű Olympiakoszt. Nagyon jó csapatjátékra törekszünk, s tudjuk, hogy ellenfelünk élvezi majd a hazai pálya előnyét. A szezonbeli eddigi tapasztalataink alapján erős védekezésre építünk, ez hozhatja meg számunkra a jó eredményt."

VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Ugyanolyan nehéz meccs lesz, mint az Európai Szuperkupa döntője az Olympiakosz ellen. A Barceloneta Európa egyik legjobb csapata, 2014-ben megnyerte a BL-t, az elmúlt években pedig többször a bronzéremig jutott. Nagyon erős a motivációnk, hogy velük játszhatunk a Komjádiban, saját közönségünk előtt."

FELIPE PERRONE (CNA Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

"Szerdán a világ egyik legjobb csapata ellen játszunk. A Ferencváros éppen most nyerte el az Európai Szuperkupát, kiváltság velük meccselni. Az uszodájuk legendás, biztos vagyok abban, hogy nagyszerű lesz ott játszani. Mindkét csapat dinamikus stílusban, sok mozgással vízilabdázik, ez lenyűgözi majd a sportág szerelmeseit."

ALEJANDRO BUSTOS (CNA Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon kemény lesz ez a szerdai meccs. A Ferencváros Szuperkupa-győzelemből érkezik, az Olympiakosz elleni lenyűgöző sikerből. Nagyszerű játékosaik vannak, elég Varga Dénes, Vámos Márton és Aaron Younger nevét említeni, ők egymaguk képesek eldönteni egy mérkőzés sorsát. Tudjuk, hogy 200 százalékos összpontosításra lesz szükségünk a védekezésben az ellenfél nagy lövői miatt. Biztos vagyok abban, hogy izgalmas meccs lesz."


B csoport

A csoport állása:


1. Jug Dubrovnik 9,
2. Verona 9,
3. Mladost Zágráb 7,
4. Olympiakosz 4,
5. Szolnok 3,
6. Hannover 2,
7. Jadran Split 0,
8. Spandau 0 pont

20.30 Jadran Split-Hannover

19.00 Jug Dubrovnik-Verona

20.00 Olympiakosz-Mladost Zágráb


19.00 Spandau 04-Szolnok - Sport 2 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- A Berlin tipikus német csapat, nagyon harcos, az jellemzi őket leginkább, hogy az első pillanattól kezdve az utolsóig harcolnak, mennek tiszta erőből - függetlenül az eredmény alakulásától. Ezt tudva készültünk és arra számítok, hogy ez egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés lesz a számunkra. De biztos vagyok abban, hogy a Spandau számára is ugyanilyen nehéz lesz.

Fel tudtunk készülni, természetesen videón is elemeztük a Spandaut. Ilyen szempontból számunkra jó, hogy az utóbbi két-három évben egy csoportban voltunk velük a BL-ben, ismerjük őket. Egyébként a tavalyihoz képest lényegében nem változott a csapatuk, nagyjából ugyanazok szerepelnek. Készen állunk és reméljük, hogy jó meccset tudunk játszani. Az a lényeg, amit mindig is mondok, hogy mi beleadjuk a maximumot és ha ez sikerül, akkor a jó eredmény sem marad el.

Hála a jó istennek, mindenki rendben van nálunk. A dubrovniki túra után voltak kisebb sérülések, betegségek is, de ezen már túl vagyunk. Ha a hátralévő időben nem történik semmi, akkor a teljes csapatunkkal vívhatjuk meg a mérkőzést.

PETAR KOVACSEVICS (Spandau 04 Berlin) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

" A Szolnok berlini legyőzése volt az egyik nagy meglepetés, amit a legutóbbi szezonban produkáltunk. Ebben az idényben még mindig küzdünk, ezen a hétvégén tettünk egy lépést előre a Waspo Hannover elleni meccsen a német bajnokságban. Ha szerdán élni tudunk a számunkra várhatóan adódó lehetőségekkel, akkor lehet esélyünk. Egyelőre a Szolnok is keresi a legjobb játékát, mindkét csapatnak módja van javítani, ez a meccs fordulópont lehet ebben a szezonban."

ZALÁNKI GERGŐ (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Nem lesz könny meccs, Berlinben játszani mindig nagyon nehéz, tavaly "megégtünk" itt. Jól felépített csapat az ellenfél, ezért nagy gondot fordítottunk a felkészülésre. Szerintem jó a csapatunk, nagyszerű szellemiséggel, szerdán jó formában leszünk, ezért nagyon optimista vagyok."