FACEBOOK

Benedek nem akar bűnbak lenni

Benedek nem akar bűnbak lenni
hozzászólás, 2007.03.05.

Benedek Tibor másfél év után tért vissza a válogatotthoz. A rendkívül rutinos játékos az elmúlt időszakban ámulatba ejti a közönséget, és csapattársait is, hiszen kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, mind a bajnoki, mind a nemzetközi találkozókon a Domino-BHSE együttesével, éppen ezért érthető Kemény Dénes szövetségi kapitány döntése, hogy meghívta a melbourne-i világbajnokságra készülő válogatott edzéseire az egykori csapatkapitányt.


- Másfél év szünet után miért döntött úgy, hogy ismét a válogatott rendelkezésére áll?


- Akkor beteg voltam, és mostanra meggyógyultam, így újra a válogatott segítségére lehetek.


- Milyen érzés újra a nemzeti csapatban vízilabdáznia?


- Kiválóan érzem magam. Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal megbeszéltük, hogy kerettagként számít rám a válogatottban. Találkoztak az elképzeléseink, és így természetesen állok a rendelkezésére.


- Az utóbbi időben több olyan cikket olvastam, ahol azt írták, az ön megjelenésével sikerül átlendíteni a magyar válogatottat, és ismét aranyérmes lesz a gárda.

- Nem hiszem, hogy ehhez én egy személyben hozzá tudok járulni. Apróságok döntenek arról, hogy melyik együttes lesz aranyérmes, vagy netán második. Ezt nem kötném a személyemhez, mert ha nem sikerül, akkor majd én leszek a bűnbak, ám ha hozzá tudok adni ehhez az együtteshez, természetesen megteszem.

- Mennyire hallgatnak önre a fiatalok, mennyire kérik ki a véleményét, akár a taktikát tekintve, akár más mentális dologban?

- Lehet, hogy némelyikük 15 évvel fiatalabb, mint én, ám mindegyikük tudja, mit kell tennie a válogatottért. Ezek nem nagy dolgok, de ha egy kis pluszt is jelentek bármelyiküknek, már megérte. Tény, hogy tisztelnek, és akárki megkereshet a csapatból, ha problémája van. Szerintem inkább a sportághoz való hozzáállásban tudok segíteni a többieknek, bár itt mindenki profi és tudja, hogy mit jelent a válogatottban pólózni.

- Ön mire számít, ott lesz a világbajnokságon?

- Ez nem találós kérdés. Úgy kell edzenem és hajtanom, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány számíthasson rám a világbajnokságon. Március elején lesz a végső csapathirdetés, akkor derül ki mindenki számára, hogy ki utazhat.

(Tomka Tivadar - Origo, 2007. február 13.)