FACEBOOK

BL: Eger-Steaua Bukarest 13:9

BL: Eger-Steaua Bukarest 13:9
hozzászólás, 2018.11.20.

A nagyon motivált egri játékosok legyőzték a Steaua Bukarestet és ezzel rendkívül fontos három pontot szereztek a BL-főtábla A csoportjában. Részletek, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:

BL-főtábla, 3. forduló

A csoport

Eger-Steaua Bukarest 13:9 (2:1, 3:3, 5:1, 3:4)
G.: Sz. Rasovics 3, Murisics, Decker Á., Vlahopulosz 2-2, Avramovics, Hosnyánszky, Gyárfás T., Sánta, ill. Fulea 4,  Kapocisz 2, Marinics-Kragics, Gheorghe, Prioteasa

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Hosnyánszky gólja

1:1 - Fulea első gólja

2:1 - Sztrahinja Rasovics első gólja

2:2 - Prioteasa gólja

3:2 - Gyárfás Tamás gólja

4:2 - Sztrahinja Rasovics második gólja

4:3 - Gheorghe gólja

4:4 - Fulea második gólja

5:4 - Decker Ádám első gólja

6:4 - Avramovics gólja

7:4 - Murisics első gólja

8:4 - Vlahopulosz első gólja

9:4 - Csiszár-védés, Murisics-gól

9:5 - Fulea harmadik gólja

10:5 - Sztrahinja Rasovics harmadik gólja

10:6 - Kapocisz első gólja

10:7 - Fulea negyedik gólja

11:7 - Vlahopulosz második gólja

12:7 - Sánta Dániel gólja

12:8 - Marinics-Kragics gólja

13:8 - Decker Ádám második gólja

13:9 - Kapocisz második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző az M4 Sportnak:

- Szerintem a kulcs a védekezés volt. Az elején nem ment a támadójáték, úgy tűnt, hogy nagyon nehéz lesz, a bírók hagyják a szoros emberfogást, nem volt ítélet egyik oldalon sem. Ebben azért felőrlődnek a csapatok. Nem ment úgy elöl, azt gondolom, hogy hátul viszonylag fegyelmezettek voltunk, Boldizsár jól védett nagyon.

Aztán a második félidőben sikerült kinyitnunk a mérkőzést és onnantól kezdve teljesen új játék kezdődött, úgy ment minden, mint egy westernfilmben, lövöldözés, támadás. Ilyenkor a bírók könnyebben adnak ítéletet, meg kellett ezzel is küzdeni, a negyedik negyedben látható volt, hogy az ellenfél minden támadásánál hátrányban voltunk. Nem sikerült mindent kivédekezni, de jó támadójátékkal vissza tudtuk venni a biztos vezetést.

Azért látszott az is, hogy ők jobban felőrlődtek. Jól sikerült a Fradi-meccs utáni regenerációnk és a felkészülés. A vége felé annyival gyorsabbak voltunk az ellenfélhez képest, látszott, hogy egy szinttel feljebb vagyunk náluk és ezt nem tudták követni.

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) az M4 Sportnak:

- Norbi azt kérte, hogy próbáljuk meg teljesen lecsökkenteni azokat a dolgokat a taktikai repertoárunból, amiket gyakoroltunk, csak a biztosra hagyatkozzunk, mert az működik és menni fog. És tényleg, igaz, hogy csak csak augusztus óta vagyunk együtt, de az a négy-öt dolog, amit gyakoroltunk, az - úgy gondolom - olyan alap, amire nyugodtan építkezhetünk. Szerintem a mai meccset és a Moszkva ellenit is ezért nyertük meg.

Fizikailag, de főleg mentálisan bennünk volt a Fradi elleni két vereség, főleg a másodiknak éreztük a hatását, mert az elég nagy arányú volt. Azt éreztem a játékosokon és magamon is, hogy próbáljuk kiköszörülni a becsületünkön esett csorbát, fokozott erővel játszottunk.

Norbi úgy kezdte a megbeszélést a mérkőzés előtt, hogy nagyon bosszantja, hogy nem tudunk rendesen edzeni, mert szerda szombat, kedd, szombat, kétnaponta játszunk. Azt gondolom, hogy most bebizonyítottuk: nem veszett el az elmúlt három hónap kemény munkája, a harmadik negyedben egyszerűen felőröltük őket úgy, hogy nálunk játékpercben több hárult egy-egy játékosra, mint náluk. Úgy éreztem, hogy fizikálisan fölébük kerekedtünk. Nagyon boldog vagyok, hogy a Ferencváros elleni ilyen két mérkőzés után pörögtük végig a mérkőzést, a harmadik negyedben is tudtunk lefordulásgólt lőni. Bízom abban, hogy a BVSC ellen is hasonló erőbedobásasal tudunk majd kezdeni, az lesz a következő nagyon fontos mérkőzésünk.

GYÁRFÁS TAMÁS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Szoros mérkőzésre számítottam, örülök, hogy végül be tudtuk őket darálni. Ahogy a papíron is látszik, a harmadik negyedben dőlt el, akkor felőröltük őket. Elfáradtak, mi pedig tudtunk táplálkozni az erőnétünkből meg abból, hogy megcsináltuk mindazt, amit Norbi kért. Például nem lőttünk bele a fórokba bután, hanem tartottuk magunkat az előzetes forgatókönyvhöz, így lett sima a végére.

- A Brescia ellen, a legközelebbi BL-meccseteken ez a teljesítmény elég lesz szerinted?

- Szerintem elégnek kell lennie. Mindenesetre úgy szállunk vízbe, hogy nyerni fogunk!

- Köszönöm szépen, gratulálok!

A HÉTKÖZI BL-FORDULÓ TELJES PROGRAMJA