FACEBOOK

BL: Steaua Bukarest-FTC 6:9

BL: Steaua Bukarest-FTC 6:9
hozzászólás, 2018.11.02.

Ijesztő kezdés után a Fradi bedarálta a Steaua Bukarestet és hazahozza a három pontot a román fővárosból. Varga Zsolt, Varga Dénes és Gárdonyi András nyilatkozata, később a meccs góljai:


BL-főtábla, 2. forduló

A csoport

A VLV MECCSELŐZETESE

Steaua Bukarest-FTC 6:9 (3:1, 0:1, 0:3, 3:4)

G.: Marinics Kragics, Chioveanu, Prioteasa, Szabó István, Ghiban, ill. Varga Dénes 4, Kállay, Vámos, Jaksics, Younger, S. Mitrovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nehéz mérkőzés volt, de mindannyian erre is számítottunk, hiszen láttuk a Brescia ellen vívott, kevés gólos mérkőzésüket. Annak örülök, hogy a védelem jól működött, Bandi (Gárdonyi András - a szerk.) megint nagyon jól védett és körülötte a védelem sokat segített, jó, hogy kevés gólon tudtuk tartani őket.

A támadásaink nehezen indultak be, az elején nagyon sok helyzetet hagytunk ki, csúszott a labda is, azt láttam, hogy a játékosaink valamiért többször is nagyon nehezen tudták megfogni, ami nem jellemző ránk. Néha ez is benne van, kell játszani ilyen mérkőzéseket, sőt: ilyen mérkőzéseket kell játszani, hiszen ezek azok a meccsek, amelyek felkészítenek minket arra, ami ránk vár.

- Nem sérült meg senki?

- Így most első blikkre azt mondom, hogy senki, le is kopogom...

- Köszönöm szépen, gratulálok, jó utat haza és holnap jó bajnoki meccset a KSI-vel...!


VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo) csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok! Értékeld, kérlek pár mondatban a mérkőzést. Kicsit mintha nehezebb lett volna, az első fele legalábbis...

- Igen, későn rázódtunk bele a meccsbe. Semmi különöset nem csináltak. Kicsit "alájuk játszottunk" és tudtak lőni két akciógólt, mi meg kihagytuk a helyzeteinket. És ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg.

- De aztán, ugye, helyre állt a világ rendje, jöttek a Dumi gólok is... 

- Össze kellett kapnunk magunkat, igen. Nem tudom, hogy egy jobb kaliberű csapat ellen beleférne-e ez, de most elég volt. Össze kell újra raknunk a kezdést. Először játszottunk idegenben, ami a BL-t illeti, nyilván nem a selejtezőkre gondolok, és lehet, hogy ez egy kicsit szokatlan volt a közösségnek. Illetve, sokan panaszkodtak arra, hogy szerda este nagyon későn ért véget egy meccs, ami lehetett bármilyen gyenge, akkor is minden mérkőzésre készülni kell, és az a bajnoki is sokat kivett a játékosokból. Volt aki kifejezetten vonszolta magát. Semmiképpen sem szerencsés ez a sűrű program, ez a versenykiírás, nem "élsportbarát". 

- Holnap pedig már a KSI-vel játszotok bajnoki mérkőzést, rögtön a hazaérkezésetek után...

- Igen, én személy szerint nem tudom, hogy holnap játszom-e, idén nem is játszottam még bajnokit, ezért ezt nem emeltem ki, mint nehézséget, de abszolut jelen van a csapaton belül az, hogy három meccsünk van ezen a héten, ez abnormális.

- Volt bármi más tanulsága a ma esti bukaresti találkozónak?

- Azt azért szeretem, hogy ha nehezen is kezdünk egy meccset, bízhatok a csapatban és tudom, hogy meg tudjuk oldani. Szépen, higgadtan játszottunk. Nyilván azért nem az a kvalitású csapat volt, amely meg tudta ragadni ezt az előnyt. Amikor megált az a tendencia, hogy mi gólokat adunk nekik, akkor szépen túl tudtuk lőni őket. 

- Dumi, nagyon szépen köszönöm és gratulálok! Jó utat kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


GÁRDONYI ANDRÁS (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek: 

- Gratulálok a győzelemhez és a védéseidhez is! Értékeld, kérlek a mérkőzést!

- Nehéz meccs volt. Erre számítottunk, bár én úgy gondoltam, hogy fordítva lesz az eleje, azaz mi vezetünk majd 3:1-re és bedaráljuk őket a félidőre, onnantól pedig robbantunk. Ez sajnos nem sikerült. Ennek ellenére a védelem jól működött. A támadásban egy kicsit gyengélkedtünk, de aztán szépen lassan, a játékunkat játszva megnyertük a mérkőzést. 

- Szép védéseid voltak. Tartod ezt a "szezon eleji csúcsformát"?

- Igen, mondjuk így, hogy tartom. Szerencsére még mindig ugye ez a szisztéma megy, Soma keményen edz, jól megoszlanak a feladatok, ő védi a bajnoki mérkőzéseket így az elején, nekem meg jutnak a BL-meccsek. És így ez egy teljesen jó munkamegosztás. 

- Van-e még bármi érdekesség, tanulság, amit érdemes kiemelni?

- Semmi. Szerintem jó eredmény született, azért nagyon sok csapat meg szokott szenvedni ebben a bukaresti uszodában, láttuk például a Brescia-t. Szerintem ez egy jó mérkőzést volt, három gólos győzelemmel.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Várható: a meccs góljai.


A nap másik mérkőzésén (B csoport):

Jadran Split-Jug Dubrovnik 6:13 (2:4, 1:2, 3:4, 0:3)

G.: Viskovics 2, Zovics, Delics, Power, Milardovics, ill. Merkulov 4, Jokovics 2, L. Fatovics, Loncsar, X. Garcia, Lozina, Krzics, Benics, Papanasztasziu

A VLV ELŐZETESE A TELJES BL-FORDULÓRÓL



Nem jól kezdődött...