FACEBOOK

Varga Zsolt a pénteki bukaresti Fradi-meccsről: "Nagyon fontos mérkőzés következik!"

Varga Zsolt a pénteki bukaresti Fradi-meccsről:
hozzászólás, 2018.11.01.

A Fradi már pénteken (magyar idő szerint 19.30-kor) lejátssza BL-meccsét, míg a főtábla teljes fordulója szombaton lesz. Varga Zsoltot, a már Bukarestben tartózkodó FTC vezetőedzőjét faggattuk meccselőzetesünkben.


BL-főtábla, 2. forduló

November 2., péntek

A csoport


19.30 (magyar idő szerint) Steaua Bukarest-FTC - tévéközvetítésről nincs információnk

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon fontos mérkőzés következik számunkra, az eddigi legfontosabb ebben a szezonban. Az ellenfélnek egy meccsét láttuk, amit a Bresciával játszottak (a Brescia 8:5-re nyert Bukarestben - a szerk.). Kevés gólos, kemény mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon jól védekezett. Azt látom, hogy egy komplett, jól összerakott csapatról van szó, minden poszton remek játékosokkal. Van horvát, montenegrói vízilabdázójuk és persze román válogatottjaik. 

Ami fontos: masszív védekezéssel kevés gólon kell tartanunk őket, nyilván ez idegenben nehezebb feladat, így van ez minden csapat esetében.

- Hogy készültetek, milyen állapotban vagyok?

- Sokmeccses időszakban vagyunk, az elmúlt hét végén három mérkőzést játszottunk a Magyar Kupában, szerdán bajnokink volt a Szombathellyel, közben azért edzeni is kell, nem egyszerű feladat ilyenkor megtalálni a felkészülés ideális módját, de mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön, s legyen edzés is, megfelelő pihenő is és természetesen taktikailag is haladjunk előre. 

- Hogy álltok beteggel, sérülttel, a legjobb csapatot tudod-e kiállítani?

- Igen. Annyi gondunk van, hogy Gór-Nagy Miklós kisebb szemsérülésből gyógyul, talán a hétvégén ő is rendbe jön, Bukarestbe nem utazott velünk.

- Mire számítasz a pénteki találkozón?

- Mindenféleképpen jó mérkőzésre. Elsősorban magunkra kell koncentrálni, ha mi azt csináljuk, amit kell védekezésben és támadásban is sikerül megvalósítani azt, amit a róluk látottak alapján elterveztünk, akkor jó dolgok is kisülhetnek ebből a mérkőzésből, de biztos, hogy ehhez be kell járnunk azt a nem könnyű utat, amely elvezet a győzelemhez. 


ANDREI IOSEP (Steaua Bukarest) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Jók ezek a meccsek a csapatom tagjai számára, mert alkalmuk van játszani a világ legjobbjai ellen. Nagy teszt ez, lehetőség, hogy megmutassák, nem olyan nagy a különbség köztük és az ellenfél kiváló játékosai között. Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, de meg fogjuk mutatni, hogy képesek vagyunk egy jó meccset játszani."


A forduló többi meccse szombaton lesz, az Eger itthon fogadja a Dinamo Moszkvát (13.00), a Szolnok a Veronával küld meg idegenben (20.30). (vlv-s meccselőzetesek pénteken.)