FACEBOOK

BL-főtábla, 2. forduló - vlv-előzetes

BL-főtábla, 2. forduló - vlv-előzetes
hozzászólás, 2018.11.02.

Nehéz meccsek várnak a három magyar csapatra a Bajnokok Ligája főtáblájának mostani fordulójában. A program és a vlv előzetese nyilatkozatokkal:


BL-főtábla, 2. forduló

A csoport

November 2., péntek


20.30 (magyar idő szerint 19.30) Steaua Bukarest-FTC

A VLV ELŐZETESE

November 3., szombat


19.00 Crvena Zvezda-CNA Barceloneta

19.00 Brescia-Pro Recco

13.00 Eger-Dinamo Moszkva - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT  (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Sokat foglalkoztunk az ellenféllel, a tavalyi szezonban lejátszott valamennyi BL-meccsüket elemeztük, megvágtuk, rengeteg információt gyűjtöttünk össze róluk, úgyhogy én úgy érzem, alaposan felkészültünk belőlük. Az sem titok, hogy a Magyar Kupa-mérkőzéseinket és a Péccsel vívott szerdai bajnokit is ennek a Moszkva elleni mérkőzésnek próbáltuk alárendelni.

Lényegében az orosz válogatott az ellenfél, kiegészítve három szerb válogatottal, viszont itthon játszunk, s azt, hogy ők milyen erősek, a medencében kell bebizonyítaniuk. Nekünk pedig azt kell megmutatnunk, hogy továbbra is BL-szintű csapatunk van, amely számára itthon természetesen csak a győzelem elfogadható.

- Hogy álltok az emberekkel, van-e valamilyen gondod?

- Hosszú idő után most először azt kell eldöntenem, hogy a 14 játékos közül melyik 13 szerepeljen.

- Milyen az érdeklődés a meccs iránt Egerben?

- Mindenki nagyon kíváncsian várja, hogy ez az újjáalakuló csapat mire lesz képes az első hazai BL-meccsén. Azt láttuk, hogy mire volt elég Barcelonában az, ahol akkor éppen tartottunk, három negyedre, de hát egy meccs négy negyedig tart, most ennek szellemében igyekszünk majd saját közönségünk kedvében járni.


MARAT ZAKIROV (Dinamo Moszkva) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ahhoz, hogy versenyben maradjunk, meg kell mutatnunk a legjobb csapatmunka-kvalitásainkat és mi készen állunk erre."

GYÁRFÁS TAMÁS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Először is: meg kell nyernünk ezt a mérkőzést! A final eight eléréséhez minden pont fontos. Úgy gondolom, ez a két csapat egy szinten van, úgyhogy nehéz mérkőzés lesz. Sokat edzettünk és azt hiszem, ha kellően koncentráltak leszünk, megszerezzük a három pontot."

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Meglátásom szerint ez a mérkőzés lesz az első igazi erőpróbánk a Bajnokok Ligájában. A Barceloneta ellen nem volt esélyünk a győzelemre, de most hazai pályán meg kell vernünk a Dinamót."

NYIKOLAJ LAZARJEV (Dinamo Moszkva) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagy munkát végeztünk, jól felkészültünk a ZF elleni meccsre. Jó hanglatban utaztunk Egerbe, hogy győzzünk, megszerezve első pontjainkat."


B csoport

November 2., péntek

​20.30 Jadran Split-Jug Dubrovnik

November 3., szombat


18.30 Hannover-Olympiakosz

19.00 Mladost Zágráb-Spandau 04

20.30 Verona-Szolnok 

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az első forduló legnagyobb meglepetését éppen mostani ellenfelünk okozta azzal, hogy legyőzte a BL-címvédő Olympiakoszt. A játékuk gyors és agresszív és bár nincs világlasszis vízilabdázójuk, úgy játszanak együtt, ahogy azt egy igazi csapat teszi.

Arra számítok, hogy a csapatom a lehető legjobb formáját hozza és jó meccset játszik a BPM-mel."

MARCO BALDINETI (Verona) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az ellenfél nagyon erős csapat, amely két éve megnyerte a Bajnokok Ligáját, legutóbb pedig a negyeddöntőben kapott ki a Jug Dubrovniktól. A legerősebb játékosuk minden bizonnyal Andrija Prlainovics, de sok más nagy bajnok is szerepel náluk. Igyekszünk mindent megtenni és megfelelő gyorsasággal játszani ez ellen a fizikai téren nagyon erős csapat ellen."

BÁTORI BENCE (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Határozott játékot várok, kemény és izgalmas meccsre számítok az olasz csapat otthonában. Olasz klub ellen mindig nehéz meccselni, s a Busto Arsizio nagyon gyors, a lefordulásokra építő játékot játszik. Nem lesz egyszerű meccs, de tudjuk, hogy ebben a szakaszban már nincsenek könnyű ellenfelek."

ANDREA FONDELLI (Verona) a LEN sajtószolgálatának:

"A második kemény meccsünk jön. Lehet, hogy nem ugyanaz a szint, mint az Olympiakosz, de természetesen a Szolnok is nagyon erős csapat. Nincs veszíteni valónk, így nem játszunk majd nyomás alatt és ez az előnyünkké válhat. Az biztos, hogy harcolni fogunk, nem engedjük át a győzelmet az ellenfélnek."

KIS GÁBOR és ZALÁNKI GERGŐ az Olaj TV-nek: