FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 5:12

Magyarország-Olaszország 5:12
hozzászólás, 2018.07.19.

Súlyos vereséget szenvedtünk a barcelonai Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Olaszországtól. Helyszíni riport nyilatkozatokkal, fotókkal és a meccs góljaival:


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Európa-bajnokság, Barcelona

Csoportkör, 2. forduló


Magyarország-Olaszország 5:12 (0:5, 4:2, 0:2, 1:3) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen 
Barcelona, Bernat Picornell uszoda, v.: Sztavridisz (görög), Naumov (orosz)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő, Vámos, Kovács Gergő. Cs.: Angyal 1, Zalánki, Manhercz K. 2, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Olaszország: Del Lungo, Renzuto Iodice 1, Di Fulvio 2, Figlioli 2, Bodegas 2, Echenique, Presciutti. Cs.: Molina 1, Gallo 2, Fondelli 1, Velotto 1, Bertoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 3/11
Kipontozódott: Bertoli (az utolsó negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: Velotto (a harmadik negyedben), Zalánki (a harmadik negyedben), Fondelli (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A NAP TOVÁBBI EREDMÉNYEI A VLV EB-ALOLDALÁN


A magyar csapat legközelebb pénteken 12.30 órakor száll vízbe, az ellenfél (a csoportkör utolsó fordulójában) Németország válogatottja lesz.

VLV-VIDEÓK:

(Köszönet a LEN-nek és Edoardo Ostinak!)

0:1 - Bodegas első gólja

0:2 - Molina gólja

0:3 - Gallo első gólja

0:4 - Renzuto Iodice gólja

0:5 - Bodegas második gólja

0:6 - Figlioli első gólja

1:6 - Bátori gólja

1:7 - Velotto gólja

2:7 - Erdélyi gólja

Nagy Viktor-védés

3:7 - Manhercz Krisztián első gólja

4:7 - Manhercz Krisztián második gólja

4:8 - Gallo második gólja

4:9 - Di Fulvio első gólja

4:10 - Di Fulvio második gólja

4:11 - Figlioli második gólja

4:12 - Fondelli gólja

5:12 - Angyal gólja



vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS magyar úságíróknak a vegyes zónában:

- Hogy értékeled? Mi történt?


- Hát, sok minden történt ezen a meccsen. Volt egy nagyon pici presszió az elején, úgy éreztem, aminek a segítségével könnyebben megkapta az olasz csapat a kiállításokat, mi meg picit nehezebben kaptuk meg. De hát ez azért kalkulálható dolog volt, ezen senki nem kellett, hogy meglepődjön. Elterveztünk, hogy ha így lesz, ki fogjuk azokat a helyzeteket védekezni, illetve az adandó helyzeteinket be fogjuk lőni. Hát, amik nekik adódtak, abból nagyon keveset, vagy semmit nem védekeztünk ki az elején, amik meg nekünk adódtak, elsősorban a mérkőzés elején az a két emberelőnyös helyzet, azt meg egyáltalán nem úgy oldottuk meg, ahogy azt megbeszéltük, ami azért fegyelmezetlenség volt a csapat részéről. Ezen majd el kell gondolkozni, hogy ilyen miért történik, hiszen azért két-három órával a mérkőzés után, én azt gondolom elfelejtődnek dolgok, amik konkrétumok voltak. 

Ennek ellenére egy vert helyzetből - hiszen 7:1 egy borzasztóan nagy hidegzuhany, - valami megmozdult, történt valami és Campagna is időt kért, mert sorozatban jöttek a gólok, elkezdtünk valamivel agresszívabbra váltani, és ha nem is értük utol őket, de felcsillant a remény, hogy mégis megfogható az olasz csapat.

Majd a 7:4 után a harmadik negyed úgy folytatódott, hogy csak mi kreáltunk helyzeteket, öt helyzetet, jobbnál jobb helyzeteket hagytunk ki, már csak a kapus volt szemben és mégis. Míg az olaszoknak egyáltalán nem is volt helyzetük öt támadáson keresztül. És mi történt? Mégis mi kaptuk a gólt az olaszok hatodik támadásából és újra kinyílt a meccs, ha nem is azt mondom, hogy vége volt, de érezhető volt, hogy innentől már nagyon nehéz lesz újra visszakapaszkodni.

A játékosok ennek ellenére próbáltak az elvesztett mérkőzésből néha egyénileg is kreálni valamit, igyekeztek csökkenteni a hátrányt. Nem ítélem el őket, mégis azt kértem tőlük, hogy ne veszítsük el azt, hogy csapatként akarunk megoldani valamit és annak lett is eredménye. Az utolsó néhány percben újra elkezdtünk úgy játszani, ahogy kellett volna az egész mérkőzésen és egy gólt még azért be tudtunk lőni. 

Az biztos, hogy kell türelem. Most biztos sokan csalódottak, a publikum is, a szakma is, talán a szakma a legkevésbé, hiszen tudják azért kb., hogy milyen úton haladunk és milyen nehéz buktatók is lehetnek. Mi biztos, hogy csalódottak vagyunk, játékosok, mert mi azért elhittük, hogy ha nagyon jó ez az olasz csapat, akkor is azért, hogyha jól játszunk, van keresnivalónk. Nem játszottunk jól, nem is kell nagyon mondani, ez egyértelmű, hogy így volt. Fogunk sokkal jobban játszani, akár ezen az Európa-bajnokságon is. Hosszú még az út, sok minden történhet, ez egy második csoportmeccs volt még egyelőre itt az Eb-n. Valószínűleg nehezebb ágra kerülünk, de amit korábban is mondtam: nem is biztos, hogy nehezebb az az ág. Sok jó csapat van az Eb-n, sok meglepetés történhet még. 

- Az első negyedben az elmondottakon túl érezhető volt talán, hogy végig nagy volt a nyomás? Az olasz meccsről beszéltünk mint nagyon fontos meccsről.

- Tudtuk, hogy fontos, ők is tudták, hogy fontos a meccs, játszottak a játékosaim már, még akkor is, ha van négy játékos, aki először van itt az Európa-bajnokságon, fontos meccseket, azért itt BL-ben érlődött játékosok vannak, sok eseményen voltak. Az tény, hogy ennyire jó formában lévő olasz csapat ellen kellett most egy előrehozott negyeddöntőt játszani, ami nekünk kevésbé sikerült a talán azért összességében nagyobb tapasztalattal és nagyobb összeszokottsággal rendelkező olasz csapattal szemben. 

Ennek ellenére nem szabad egy pillanatra sem összetörni. Ha nem látnánk azt, hogy mennyi hiba volt benne, akkor most bajban lennék, hogy mit mondjak nektek, de mivel láttam rengeteg hibát, akár egyénit, akár olyan taktikai hibát, amit az elhatározások ellenére nem hajtottunk végre, emiatt azt gondolom, hogy látjuk a hibáinkat, így azért talán könnyebb előrelépni, mint amikor széttett kézzel néz ez edző, hogy most hova nyúljon. 

- Mennyire lehet építkezni abból a jó periódusból, ami ott volt a második-harmadik negyedben?

- Hát, csalóka ilyenkor a meccs, mert azért bár keményen játszottak ott is az olaszok, azért mindannyian tudjuk, hogy eldőlt a mérkőzés. Ennek ellenére szerintem erőt akartak demonstrálni az olaszok rajtunk, sikerült is nekik valamilyen szinten. Ezt csak azért mondom, mert egy percig sem vettek vissza. Abban a periódusban, amikor jól játszottunk és tudtunk valami nehézséget kreálni az olaszoknak, akkor azért az magunknak is köszönhettük, a mi érdemünk is volt, de az meg a mi számlánkra róható, amikor abszolút letaroltak bennünket, mondhatjuk. 

- A legnehezebb dolog, hogy most mi marad meg ebből a csapatban, a játékosokban, hogy hogy lehet ezen túllépni? Nagyon el voltak keseredve, ami érthető persze...

- Jó hát egy mérkőzés után azonnal mindenki el van keseredve, nem is nagyon vannak hozzászokva a játékosok, hogy nagy zakókat kapjanak. Ennek ellenére azt kell, mondjam, hogy jelen pillanatban olyan a csapat, hogy pici nyomás kívülről és néhány fegyelmezetlenség belülről és kicsúszik a talaj a játékosok lába alól. Illetve ha nem is, de egy nagyon jó csapat képes bedarálni bennünket. Azon kell dolgozni, hogy csökkenteni kell a hibákat, egyrészt a saját hibáinkat, magunkkal kell foglalkozni, meccs előtt is azt mondtam, hogy minél kevesebbet foglalkozzunk a játékvezetőkkel, nem szabad, hogy elvesszünk benne. Voltak olyan ítéletek, jó sok ítélet volt, amit persze lehetne kritizálni, de azt gondolom, nem ez az a meccs, aminél jelen pillanatban ezzel kell foglalkozni, hanem mindenki magával foglalkozzon. 

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MÄRCZ TAMÁS az M4 Sportnak, Berkesi Juditnak a vegyes zónában:

- Kapitány úr! 12:5-ra győztük le Grúziát, most 12:5-re kaptunk ki Olaszországtól és azt hiszem, hogy nem az a baj, hogy kikaptunk, mert ez benne volt és azért önök is mondták, hogy esélyesebb lehet ezen a mérkőzésen az olasz csapat, hanem ahogy kezdtünk és gyakorlatilag azzal elúszott a mérkőzés.

- Valóban így van, kicsit mérges is vagyok, mert annak ellenére, hogy megbeszéltünk sok mindent, mindjárt az elején, mint hogyha elfelejtettünk volna mindent. Az első-két emberfórt, előnyt, arról beszéltünk itt a meccs előtt, ami adódik azt nagyon meg kell becsülni. Nemhogy nem becsültük meg, nem is azt csináltuk, amit megbeszéltünk előtte, úgyhogy mentálisan valamiért teljesen, hogy is mondjam, rossz kezdés, nem is rossz kezdés, hanem el kell gondolkozni majd azon, hogy miért történik az, hogy egy pár órával a megbeszélés után egészen mást csinálunk, mint amit szerettünk volna.

Az olaszok jól kezdtek, utána reagáltunk, elkezdtünk abbaa a stílusba játszani, sok ilyen mérkőzés kell szerintem nekünk, ennek a csapatnak, hogy ilyen pörgős ritmus ellen is játszani tudjon. Látszott, hogy a harmadik negyedben folyamatosan kreáltuk a helyzeteket, azt hiszem, öt helyzetet hagytunk ki zsinórban és az olaszoknál nem volt egy se. Pedig akkor közelebb kerülhettünk volna 7:4-ről akár 7:5-re, talán valami sansz megnyílt volna a mérkőzésen. Erre mi kaptuk a gólt, aztán utána úgy láttam, hogy ahogy nyílt ki a meccs, egyre inkább egyénieskedtünk. Vissza kellett húzni a csapatot is, hogy attól függetlenül, hogy egyértelműen elment a meccs, nem egyénileg kell keresni a helyzeteket, hanem csapatként, még akkor is, hogyha nagy arányú a különbség az olaszok részére. Utána ennek volt is eredménye egyszer-kétszer, megtaláltuk a gólokat. Persze csalódottak vagyunk, nem ezt vártuk, ennek ellenére egy nagyon erős olasz csapattól kaptunk ki. 

- Két negyedben nem tudtunk gólt szerezni. Azt hiszem, hogy ez is jól bizonyította, és az a bizonyos harmadik negyed amikor lehetett volna két gólra felzárkózni, gyakorlatilag négy majdnem, hogy ziccer volt, utána pedig az olaszok szerezték a gólt és aztán onnan nem volt visszaút már.

- Ez ugyanaz, amivel elkezdtem, hogy az adódó helyzeteket nagyon meg kell becsülni, volt a felkészülési tornán is az EB-t megelőzően egy olyan mérkőzés ahol rengeteg helyzetet kidolgoztunk és nagyon keveset váltottunk gólra. Ezen dolgozni kell egyébként és nem csak ebben a pár hétben, amit itt együtt vagyunk a válogatottal, hanem egész évben. Ha ilyen helyzetekbe kerülnek a játékosaink, azokat kőkeményen meg kell oldani, mert kreálni és ezen a szinten kidolgozni helyzeteket borzasztó nehéz és ha azokat nem tudjuk befejezni akkor teljesen kicsúszik a kezünkből a mérkőzés, mint ahogy azt akár itt is láttuk.

Ennek ellenére nincs vége az Európa-bajnokságnak, szerintem azért van ebben a csapatban még jóval több. Valószínűleg nehezebb ágra fogunk így kerülni, építeni fog szerintem az a mérkőzés is ami majd érkezik, de az előtt még vannak nem olyan könnyű mérkőzések, mint például  a holnaputáni német, ami a csoport második helyét dönti el majd.

- Nagy pofon ez? Nehéz lesz innen fölállni?

- Én azt gondolom, hogy profi játékosok,meg kell hogy tudják ezt oldani minél gyorsabban, ma ezt fel kell dolgozni, holnap már újra kell dolgozni a következő mérkőzésre. Igen, persze, senki nem várta ezt, hogy a magyar válogatott kikapjon, én sem, a játékosok sem, a közvélemény sem, hogy kikapjon ennyivel. A szakma nagyon jól tudja, hogy azért ez egy komoly csapat amellyel játszottunk, láttuk, hogy mi történt a németek ellen tegnapelőtt, bár azt kell, mondjam, hogy az nem feltétlen a legmagasabb szint amivel szembe szálltak az olaszok, mégis nagyon kemény ellenfél az olasz, azt látjuk. Nekünk meg azért ezen sokat kell dolgozni, egy nagyon új csapat ez még, azt azért látjuk, tud, képes jól játszani, de ahogy mondtam, csak akkor lesz ennek eredménye, hogyha minimalizáljuk a hibákat, mind elöl, mind hátul és tudunk menni a meccsel és valahogy elküszködünk ott a végén akár ilyen jó csapatokkal, el tudunk menni egész az utolsó percekig és akkor valahogy kikaparjuk a győzelmet. Jelen pillanatban itt tartunk, hogy most ez se sikerült, lesz ez jobb szerintem.

- Köszönöm szépen az értékelést kapitány úr, jó munkát.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi) 


JANSIK DÁVID az M4 Sportnak, Berkesi juditnak:

- Tiéd  a hálátlan feladat, hogy néhány perccel a mérkőzés vége után a miértekre megpróbálj választ találni, főleg a mérkőzés kezdetére, mert az több mint hidegzuhany volt talán számotokra is, de mindannyiunk számára.

- Igen, ahogy láttátok, botrányosan kezdtük el a mérkőzést, olyan volt, mint hogyha egyszerűen elaludt volna a csapat. Annak ellenére, hogy tudtuk, megbeszéltük, nekünk fognak ugrani, számítottunk rá, nem mondom, hogy ennek meglepetésként kellett volna érnie minket és mégis meglepetésként ért. Olyan gólokat kaptunk, amikből egy mérkőzésen egy is sok, azt hiszem, az első öt gólból három olyan gól volt, ami elkerülhető lett volna, így nem tudunk mérkőzést nyerni. Szörnyű volt a kezdés.

- Második negyedben úgy tűnt, hogy talán már mintha felszabadultatok volna, bár lehet, hogy túlzás ezt mondani egy ilyen nagy hátrányban amibe belekerültünk, de ott felcsillant a remény, a harmadik negyedben pedig felzárkózhattunk volna, de nem sikerült és utána, azt hiszem, hogy nem maradt sanszunk ezen a mérkőzésen, még egy szoros meccsre sem.

- Igen a második negyedben igazából mindent feltettünk egy lapra, ott összejöttek a dolgok, ami miatt egy kicsit fel tudtunk zárkózni, 7:4-re. Utána sajnos kihagytunk egy-két olyan helyzetet amit, hogyha belövünk, akkor bárhogy alakulhatott volna a mérkőzés, aztán pedig már csak futottunk az eredmény után, nekünk nem jött össze semmi, ők ezt kihasználták, lefordultak minket és megbüntettek, emiatt alakult ki az a nagyon nagy különbség a két csapat között.

- Mit kell kezdeni ezzel a vereséggel? Mennyire kell elgondolkoznunk bármin? Mennyire kell elfelejteni? Egyáltalán mennyire lesz nehéz ebből talpra állni?

- Úgy gondolom, hogy mindenkinek magába kell néznie. Mindenkinek meg kell néznie ezt a mérkőzést és ki kell javítani először is a saját maga hibáit, mert csak úgy tudunk előrelépni, hogyha mindenki egy picivel koncentráltabban fog vízbe ugrani. Azt pedig nem kell mondanom, hogy a következő mérkőzés a németek ellen egy kötelező mérkőzés, ott muszáj győznünk, meg se fordulhat senki fejében, hogy ott nem nyerünk. Azt hiszem, hogy a mai napon még ezt elemeznünk kell és holnaptól tovább kell lépnünk, mert még nincs vége az Európa-bajnokságnak.

- Köszönöm szépen az értékelést, jó pihenést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BÁTORI BENCE a Kossuth Rádiónak:

- Az olaszok nagyon elkapták a fonalat. Volt egy időszak, a nagyszünetre, mikor feljöttünk, három Bedő-ziccer kimaradt, azért, ugye hét gól nincs a különbség..., még mindig megy a szópárbaj ott hátul, tehát parázs meccs volt.


- Nem volt parázs meccs, tönkrevertek minket. Nem tudok mit mondani, szégyelljük magunkat. 

- Mi történt az elején? Mert, ugye, 0:5-tel kezdtünk...

- Az, amit tudtunk, hogy le fognak rohanni minket. Ez van. De azért nincs még itt vége az Eb-nek.


MEZEI TAMÁS a Kossuth Rádiónak és a vlv-nek:

- Készülünk egész nyáron, így alakult az egész. Kaptak egy hátszelet az első negyedben, onnantól kezdve ők belőtték a helyzeteiket, mi nem lőttük be a helyzetünket. Ennyi. Onnantól elszállt az egész.

Megpróbáltunk a második negyedben feljönni, nem sikerüt. A harmadik negyedben kihagytuk az összes helyzetet, onnantól kezdve megint elmentek, kész, ennyi. Ebből lett egy vereség. Kész. De attól függetlenül ez a csapat egész végig hajtott, küzdött, próbálta, csinálta...


MANHERCZ KRISZTIÁN a Kossuth Rádiónak és a vlv-nek:

- Kicsit hasonlított a mérkőzés az Európa Kupa-meccsünkhöz - gondolok itt arra, hogy egy borzalmas első negyeddel kezdtünk, ugye, 5:0 volt, hogyha jól tudom, ez meg is adta az alaphangját a meccsnek. Aztán fel tudtunk jönni ugyanúgy, 7:4-re, lehetőségünk lett volna más színt adni ennek a meccsnek. Az nem sikerült, 8:4, 9:4, nem is tudom mennyi volt pontosan az eredmény.

- Az utolsó negyed előtt volt 9:4.

- Igen. Ez is bizonyítja, hogy nem tudtunk ott iramot váltani, pedig az benne lehetett volna a meccsben, annak ellenére mondom ezt, hogy 0:5-ttel kezdtünk, ami egy ilyen ellenféllel szemben nem fér bele. Le kell vonni a következtetéseket a hibákból, a negatívumokból, de látni kell azért azt is, hogy valamennyire legalább fel tudtunk jönni. Nem szabad összetörnünk, holnapután van egy nagyon fontos német meccsünk, meg kell szereznünk a csoport második helyét.

Ugye, ezzel el is ment az a lehetőség, hogy legyen egy pihenőnapunk vasárnap. Nem baj. Így talán papíron nehezebb ágra kerültünk, de ebből is fel kell tudnunk állni és menni tovább.

- Amikor a második félidőben próbáltatok feljönni, úgy tűnt, hogy nagyon gyorsan akarjátok befejezni a támadásokat, az így elkövetett hibákra jöttek a gyors ellentámadások...

- Ez úgy van, hogy ha elvállaljuk és bemegy, akkor "jók vagyunk", ha nem sikerül, akkor persze mindenki le fog tolni minket. Lett volna még jobb szituáció, esetleg tovább lehetett volna forgatni, szerintem ezekre az esetekre gondolsz, arra, hogy "vélt helyzetekben" próbáltuk eldobni a labdát. Ezeket egyébként be lehet lőni, de ma nem sikerült. A harmadik negyedben, 7:4-nél volt három ziccerünk is, amit kihagytunk. Ez egy ilyen mérkőzés volt, a kapusuk nagyon jól védett, megfogta a három ziccerünket is. Azzal együtt, hogy egy gyakorlatilag minősíthetetlen első negyeddel kezdtünk, még így is benne lehetett volna a fordítás. Sajnos nem jött össze, az olaszok ma egyértelműen jobbak voltak.


JANSIK DÁVID magyar újságíróknak:

- A mérkőzést rendkívül rosszul kezdtük, 0:5..., nagyon nehéz egy ilyen után felállni. Azt kell, hogy mondjam, olyan hibákat követtünk el, amikkel nem tudunk megverni egy ilyen olasz válogatottat. Gondolok itt akciógólokra, olyan lefordulásgólokra, amiből egy is sok egy mérkőzésen nemhogy ennyi, amennyit most kaptunk. Szerintem kaptunk legalább öt olyan gólt, amit óriási hiba előzött meg. 

- Nagyon sokat készültetek erre a meccsre, mindenki mondta, hogy mennyire fontos. Valamivel megleptek ők titeket vagy egy rövidzárlat volt?

- Meg is leptek meg rövidzárlat is volt, mind a kettő. A nagy akarásnak nyögés lett a vége.

Igazából számítottunk rá, hogy nekünk ugranak, a meglepetés az volt, hogy úgy átjöttek rajtunk, ahogy nem lett volna szabad.

- Volt egy periódus, amikor nagyon jól felzárkóztatok, tehát megvolt a potenciál a csapatban. Hogy tudjátok szerinted összeszedni magatokat ez után a meccs után?

- Igen, a második negyedben kicsit felébredtünk, de ez a végére már kevés volt. Talán, ha azokat a helyzeteket 7:4-nél értékesítjük, lehet, hogy máshogy alakult volna a meccs, de most már kár ezen gondolkodni. Kikaptunk, a következő mérkőzésen a németekkel játszunk, addigra össze kell szednünk magunklat, mert kötelező a győzelem.



vlv-képek


ALESSANDRO CAMPAGNA olasz szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

- Jól kezdtünk, nem is hiszem hogy valaha is kezdtünk ennyire jól a magyar válogatott ellen. Visszajöttek ugyan, de a meccs végéig kontrollálni tudtuk a játékot.

Az eredmény önmagáért beszél, de ez csak a második meccs volt a tornán, hosszú út áll még előttünk.

VALENTINO GALLO a LEN sajtószolgálatának:

- Szép meccs volt egy nagyszerű csapat ellen. Jól kezdtünk, már hat góllal is vezettünk, biztos vagyok abban, hogy ez kihatott az önbizalmukra. Aztán négy és fél percig eredménytelenek voltunk, amikor is az edzőnk időt kért és felhívta a figyelmünket arra, hogy a meccsnek még nincs vége. Attól a pillanattól kezdve elölről kezdtük az egészet. Összességében ez egy jó meccs volt a számunkra. Mostantól a csoportkör utolsó mérkőzésére készülünk. 


vlv-képek