FACEBOOK

BLF8: ...5. Szolnok, 6. Eger

BLF8: ...5. Szolnok, 6. Eger
hozzászólás, 2018.06.09.

A Szolnok végzett előkelőbb helyen a genovai BLF8-tornán. A döntőben az Olympiakosz 9:7-re legyőzte a Pro Reccót. Az utolsó nap történései:


AZ ELSŐ NAP A VLV-N

A MÁSODIK NAP A VLV-N


Bajnokok Ligája nyolcas döntő, Genova (Olaszország), Sciorba uszoda, 2018. június 7-8-9.

A 7. helyért:

Spandau-Brescia 10:14 (4:3, 4:2, 0:5, 2:4)
G.: Gielen, M. Stamm 3-3, Saudadier 2, Dedovics, Reibel, ill. Rizzo 5, Manzi, Paskovics 2-2, Guidi, C. Presciutti, Nora, Bertoli

Az 5. helyért:

Eger-Szolnok 6:10 (1:0, 1:2, 2:4, 2:4)
G.: Avramovics, Bedő 2-2, Biros B., Vlahopulosz, ill. Milos Csuk 3, Zalánki, Younger 2-2, Gocics, Alekszics, Kis G.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Madaras Norbert az Olaj TV-nek:



Bátori Bence, Zalánki Gergő és Cseh Sándor az Olaj TV-nek:

 

BÁTORI BENCE (Szolnoki Dózsa) az Olaj TV-nek:

- Nyilván nem fél hatkor akartatok játszani az eredeti tervek szerint az Egerrel, de azért győzelemmel hazamenni csak jobb, nem?

- Hát teljesen más. Ha már az első nap így alakult, nem azt mondom, hogy ez volt a minimum, de összeszedte magát a csapat fejben, fizikálisan és megcsináltuk ezt az utolsó két napra kitűzött célt. Örülök neki.

- Az azért nagyon látszott a meccsen, hogy ez már a kilencedik Szolnok-Eger meccs a szezonban, nem?

- Hát, itt nem csak az látszott, hanem az is látszott, hogy mind a két csapat hullafáradt, az egész szezon látszott igazából mindenestül, de azt gondolom, hogy mind a két csapat beleadott mindent. Ettől függetlenül nagy küzdés volt, örülök, hogy nyertünk.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ZALÁNKI GERGŐ (Szolnoki Dózsa) az Olaj TV-nek:

- Bátori Bence azt mondta az imént, hogy ebben a Szolnok-Eger meccsben benne volt az egész szezon. Te is így láttad?

- Hát nem tudom, hogy ez mit takar. Szerintem ez egy olyan meccs volt, ahol mi talán kicsit jobban össze tudtuk szedni magunkat. Gondolok itt arra, hogy tényleg vannak játékosok, akik elmennek, egy-két olyan játékos, aki már régóta itt van Szolnokon. Én még csak egy éve vagyok itt, de rájöttem, hogy ez az egész tényleg nagyon családias hangulatú. Úgy gondolom, hogy most azokért küzdöttünk, akik elmennek. Aztán szerencsére jól sikerült, úgyhogy tényleg jó szívvel tudunk hazamenni, még akkor is, ha ez egy csalódás, de tényleg azért mentünk, hogy amennyire tudunk, boldogan menjünk haza és egy szép emlék maradjon.

- Az otthoni visszajelzéseket olvasva azért mindenki nagyon együttérez veletek, biztat benneteket, tehát senkiben nincs otthon sértődöttség, hogy „na, ezek nem tudták megnyerni”.

- Igen, ezt tudjuk, de sportolóként ez minket nem vigasztal. Tényleg kaptunk sok üzenetet, Sanyi (Cseh Sándor - a szerk.) is elmondta, hogy tényleg ez a szezon, amit megcsináltunk, ezzel a hetven meccscsel, amit lejátszottunk a válogatott meccsekkel együtt, tényleg emberfeletti volt. Sajnos minket ez nem vigasztal. Mi azért jöttünk ide, hogy megnyerjük, úgyhogy sajnos ez így most kevés.

- Na akkor valami jót mondjunk a végére.

- Hát elvertük az Egert és megyünk, eszünk egy jót, utána meg ki tudja, hogy alakul az este, úgyhogy szerintem jól fogjuk magunkat érezni így utolsó este együtt, úgyhogy jó lesz.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző az Olaj TV-nek:

- A helyzethez képest elégedetten mehetünk haza?

- Hát olyan értelemben igen, hogy az eredmény nem jó, mert nem az ötödik hely volt a célunk, de aki látta ezt a csapatot az elmúlt három napban a legjobb játékosa nélkül, ahogy játszott mind a három mérkőzésen, azt gondolom, hogy ha büszkék nem is lehetünk magunkra, de emelt fővel távozhatunk.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Biros Barnabás, Decker Ádám és Dabrowski Norbert az egrivizilabda.hu-nak:


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetedző az egrivizilabda.hu-nak:

- Egy kicsit elfáradtam a végére, bár a Barceloneta-meccs végén sokkal fáradtabbnak éreztem magam. Úgy gondolom, hogy megcsinálták amit kértem. Jobb lett volna úgy zárni a szezont, hogy megvertük a Szolnokot, látszott is, hogy akarjuk. Az idén nyolcszor játszottunk egymás ellen, s eddig négy-négy volt. Ezzel eldőlt, hogy a Szolnok jobb volt nálunk ebben a szezonban.

Mi motiváltabbak voltunk az elején, ők meg pontosabbak. Ez döntött. Voltunk már ötödikek, negyedikek, hatodikok, most megint hatodikok vagyunk. Úgy gondolom, hogy az eredményjelző nem hazudik. Akik előttünk végeztek, azok jobb pólót játszottak, mint mi.

Nagyon bízom benne, hogy jövőre újra itt tudunk lenni, a Bajnokok Ligája végjátékában, nem véletlen, hogy ezt a keretet hoztuk össze. Januártól, amikortól elindultak az új klubbokba való szerződések aláírásai egy nagyon nehéz időszakot zártunk. Amitől féltettek bennünket, az nem igazolódott be, becsülettel megcsinálták a szezont a játékosok, a becsülete mindenkinek megmaradt, még ha ez a korai átigazolási sorozat az eredmény rovására is ment. Jövőre ugyanitt, mert én nagyon motivált vagyok, s üzenem a kétkedőknek, hogy higgyenek bennünk, jó csapatunk lesz.

BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) csapatkapitány az egrivizilabda.hu-nak:

- Az első félidőben minden rendben volt, aztán a nagyszünetet követően sajnos szétestünk, nem tudom miért.Nagyon sajnálom, de úgy érzem, hogy nincs miért szégyenkeznünk, nem volt ez rossz szezon. Büszkék lehetünk rá, sok nagy csatát vívtunk, többségében sikerrel. Kavarognak bennem az érzések, hiszen utoljára játszottam a ZF-Eger színeiben. Ennek a nagy családnak örömmel voltam a tagja, de az igazi érzések a következő napokban, amikor már csend lesz, akkor törnek majd elő. Köszönöm, hogy itt lehettem!

CSISZÁR BOLDIZSÁR (ZF-Eger) az egrivizilabda.hu-nak:

- Közel négy perc jutott nekem ebből a tornából, de a parton is nagyon el lehet fáradni. Abba már nem mennék bele, ami már sokszor elhangzott, hogy az első meccset elveszteni az mit is jelent. A tegnapi győzelem után a keserű érzések kicsit csillapodtak, ma helytálltunk, ami talán a legfontosabb. Az első meccsen semmi nem jött össze, tegnap sok minden, ma meg mindenki odatette szívét lelkét, ezzel együtt sem sikerült. Ennek a tizennégy embernek ez volt így együtt az utolsó meccse, végig küzdöttünk, hajtottunk - egymásért is.

BIROS BARNABÁS (ZF-Eger) az egrivizilabda.hu-nak:

- Fantasztikus érzés a világ legjobbjai között játszani, nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam, hogy ez megadatott nekem. Azért van bennem egy kis elkeseredettség, mert nem voltunk képesek nyerni. Ebben a csapatban megtiszteltetés számomra játszani, de nagyon reménykedem benne, hogy szeptembertől még nagyobb feladat vár rám, mert a ZF-Eger név kötelez, bármilyen összetételben is.

Várható: gólok.


Bronzmérkőzés:

Barceloneta-Jug Dubrovnik 14:8 (4:1, 2:3, 6:3, 2:1)
G.: Fernandez 4, Famera, Munarriz, Tahull 2-2, Vrlics, Larumbe, Perrone, Bustos Sanchez, ill. X. Garcia, Culina 3-3, L. Fatovics, Lozina

Döntő:

Olympiakosz-Pro Recco 9:7 (2:1, 2:3, 3:3, 2:1)
G.: Funtulisz 4, Geniduniasz, Derviszisz, Buslje, Gunasz, Obradovics, ill. Di Fulvio 2, Mandics, Alesiank, Molina, Ivovics, Echenique

A torna végeredménye:

1. Olympiakosz

2. Pro Recco
3. CNA Barceloneta
4. Jug Dubrovnik
5. Szolnok
6. Eger

7. Brescia
8. Spandau 04

A torna legkobb kapusa: Joszip Pavics (Olympiakosz)

A következő BL final eight Hannoverben lesz.