FACEBOOK

BL-szombat: Eger-Szolnok Genovában! - de sajnos fél hatkor

BL-szombat: Eger-Szolnok Genovában! - de sajnos fél hatkor
hozzászólás, 2018.06.08.

Összejön a magyar rangadó a genovai final eight-tornán, de sajnos csak az 5. helyért, nem pedig az esti döntőben. Pénteken mindkét csapatunk nyert és ez azért lelkileg jól jött mindenkinek. Részletek:


Bajnokok Ligája nyolcas döntő, Genova (Olaszország), Sciorba uszoda, 2018. június 7-8-9.

AZ ELSŐ NAPON TÖRTÉNT

Június 8., helyosztók, elődöntők

Helyosztók (az 5-8. helyért)

Spandau 04-Eger 6:10 (3:2, 0:2, 0:1, 3:5)

G.: Gielen, Negrean, Dedovics, Restovics, Jüngling, Saudadier, ill. Kovács Gergő, Hárai, Vlahopulosz 2-2, Angyal, Sz. Rasovics, Hosnyánszky, Bedő

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző az egrivizilabda.hu-nak: 

"Képesek voltunk legyőzni nemcsak a Spandaut, hanem önmagunkat is. Persze, erre jogosan mondhatja bárki, hogy ezzel egy napot késtünk. A Barceloneta elleni meccs előtt kellett volna önmagunkat legyőzni, utána pedig a Barcelonetát. Mondhatnám, hogy boldog vagyok, de csak Vad Lajost tudom idézni, aki azt mondta, hogy azért nem dicsérek meg senkit, mert hajt. A tegnapi meccs után ugyanis az volt a minimum, hogy ma mindenki a belét kihajtsa.

Mire ez a nagy változás? Tegnap este mindenki nagyon szégyellte magát, velem együtt. Azzal is tisztában vagyok, hogy sokan féltettek bennünket a Spandautól. A lényeg az volt mindenféle taktika helyett, hogy a fejekben rend legyen. Szerencsére rend is volt. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy ez a Spandau egy ötmeccses német bajnoki döntőből jött és tisztán látszott, hogy a harmadik negyedet követően, teljesen felőröltük őket. Mondhatnám, hogy akkor volt az a ritmus, amilyet egy ilyen tornán végig illő illene játszani.

Nem emelek ki senkit. Mindenki érezte, hogy a tegnapinál jobbat, és főként többet kell nyújtania. Ez vonatkozott egyébként a jól védő „Bánéra” is."

PETAR KOVACSEVICS (Spandau 04) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Hiányzott a kellő energia ahhoz, hogy egy szinten legyünk az Egerrel, amely nagyon jó csapat és ezt most is megmutatta. Gondjaink voltak az emberelőnyökkel, képtelenek voltunk úgy értékesíteni azokat, ahogy általában szoktuk. Ezek vezettek a vereséghez."


UROS CUCKOVICS (ZDF-Eger) az egrivizilabda.hu-nak: 

"Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy azt a tegnapi meccset úgy elszúrtuk. Amikor visszamentünk a szállodába, sokat beszélgettünk. Minél több minden elhangzott, annál inkább lehetett érezni, hogy mi még összetartozunk és mindenki ugyan azt akarja. Összeszorítva a fogakat, küzdeni, koncentrálni és legyőzni a Spandaut. Túlpörögtünk a Barceloneta mérkőzésen az okozhatta azt a katasztrofális játékot. Egyáltalán nem akarok a Barceloneta elleni mérkőzéssel foglalkozni már, de azért kellett megemlítenem, mert a mostani meccsnek is voltak olyan időszakai, amikor a lendület nem igazán jó irányba vitt bennünket. Ezért volt az a sok kiállításunk, de szerencsére nagyon jól védekeztünk, „Báne” pedig sugárzott hátulról egyfajta nyugalmat. Gyorsan rendezni tudtuk a sorokat, és úgy érzem, bár nem tudom, hogy ez kívülről hogyan látszott, de magabiztos győzelmet arattunk.


BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) csapatkapitány az egrivizilabda.hu-nak: 

"Olyan családban nőttem fel, ahol azt tanultam, ha megígérek valamit, akkor azt minden körülmények között be kell tartani. Amit mondtam, hogy más lesz ma, az úgy is lett. Ami a legfontosabb ebben, az az, hogy az akarat, az agresszivitás sokkal magasabb szinten volt ma. Igen, beszélgettünk tegnap, ahogy „Csucskó” is mondta. Figyeltem a szemeket, s azt láttam, hogy értjük egymást. Mi volt, ami rosszul működött, miért történhetett meg velünk ez a szégyen? Mit kell ma tennünk a Spandau ellen? Alaposan megbeszéltük.

Tegnap volt egy rossz kezdés, ami után semmi nem működött. Ma ez fordítva volt igaz. Örülök neki, de még nem vagyunk kint a gödörből, amit tegnap Dabrowski Norbi már ároknak titulált. Lesz még egy meccsünk itt Genovában, s azt is meg kell nyernünk, bárki is lesz az ellenfél. Talán akkor elmondhatjuk, hogy valamit jóvátettünk a jóvátehetetlenből."


KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Viszonylag jól összeszedtük magunkat a tegnapi vereség után, de hát azért a BL az első négy csapatról szól, nem az alsó ágról. Nagy jelentősége tehát nincs ennek a győzelemnek, annak örülünk, hogy nem egy csúnya vereséggel fejezzük be a szezont.

Szakadó eső volt végig, amit nem éreztünk zavarónak, érdekessé, emlékezetessé tette a mérkőzést. Nem volt annyira sima egyébként, a végén kinyílt, mert Báne kivédte az ő ziccereiket, mi pedig belőttük a lehetőségeinket.

- Jön a Szolnok...

- Játszottunk velük idén eddig nyolcszor... Négyszer ők nyertek, háromszor mi, egyszer pedig döntetlen lett és utána ötösökkel mi. Ha nyernénk, akkor nekünk lenne jobb a mérlegünk, s ez - különösen, ha a tavalyi 1:7-et nézzük - mindenképpen motiválhat minket.


Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert és Dabrowski Norbert az egrivizilabda.hu-nak.


Brescia-Szolnok 7:8 (1:1, 1:2, 2:2, 3:3)
G.: Rizzo 3, Muslim 2, N. Presciutti, Bertoli, ill. Milos Csuk, Zalánki, Younger 2-2, Bátori, Fülöp B.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:


Milos Csuk első gólja


Zalánki első gólja


Milos Csuk második gólja, ötméteres


Fülöp Bence gólja


Younger első gólja


Zalánki második gólja


Bátori gólja


Younger második gólja


Nagy Viktor és Cseh Sándor az Olaj TV-nek:


Elődöntők

Olympiakosz-Barceloneta 6:4 (1:1, 2:2, 1:1, 2:0)
G.: Buslje 2, Geniduniasz, Funtulisz, Gunasz, Obradovics, ill. Granados, Vrlics, Perrona, Mallarach

Pro Recco-Jug Dubrovnik 9:8 (3:2, 1:1, 2:2, 3:3)
G.: F. Filipovics 3, Di Fulvio 2, Molina, Bodegas, Echenique, Figari, ill. L. Fatovics 2, Jokovics, X. Garcia, Ivankovics, V. Rasovics, Renzuto Iodice, Benics


Az utolsó nap programja

Június 9., helyosztók, döntők

16.00 Spandau 04-Brescia (a 7-8. helyért)
17.30 Eger-Szolnok (5-6. helyért)

19.00 Barceloneta-Jug Dubrovnik (bronzmérkőzés)
20.30 Olympiakosz-Pro Recco (döntő)