FACEBOOK

Fekete csütörtök a Sciorba uszodában

Fekete csütörtök a Sciorba uszodában
hozzászólás, 2018.06.07.

Nem lesz magyar érmes az idei BL-sorozatban, mert mindkét magyar részvevő elveszítette csütörtöki negyeddöntőjét a genovai F8-as tornán. Részletek:


Bajnokok Ligája nyolcas döntő, Genova (Olaszország), Sciorba uszoda, 2018. június 7-8-9.

Június 7., negyeddöntők


Olympiakosz-Spandau 04 6:5 (2:0, 1:1, 2:3, 1:1)
G.: Geniduniasz 3, Funtulisz, Gunasz, Argiropulosz, ill. Dedovics 2, Jüngling, M. Stamm, Küppers

Eger-Barceloneta 4:9 (1:2, 3:3, 0:2, 0:2)
G.: Vlahopulosz 2, Sz. Rasovics, Hosnyánszky, ill. Munarriz 4, Granados 2, Famera, Vrlics, Perrone

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

​Az Eger pénteken 16.00 órakor az 5-8. helyért játszik a Spandauval.

VLV-VIDEÓK - A MECCS MAGYAR GÓLJAI:


Vlahopulosz első gólja


Rasovics gólja


Vlahopulosz második gólja


Hosnyánszky gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző az egrivizilabda.hu-nak:

- Rémálommá változott a final eigth számunkra. Egyszerűen annyit hibáztunk, amivel hozzásegítettük az ellenfelünket a győzelemhez. A támadásaink lassúak voltak, nehezen értünk fel támadásban a kapu elé, védekezésben pedig sorozatban elváltottuk magunkat. Az első két negyed még úgy, ahogy rendben volt, de az is csak azért, mert a hibáinkat akkor még nem büntették meg. Aztán pedig mindenki egyénileg próbált meg valamit. Amikor lőni kellett volna, passzoltunk, amikor passzolni kellett volna, akkor pedig lőttünk. Egyszerűen nem értem, hogy mi történt. Amikortól pedig a Bareceloneta elkezdte érvényesíteni az akaratát, akkor szétcsúsztunk.

- Hogyan tovább, hogy lehet ebből a gödörből kijönni?

- Ez sajnos nem is gödör, hanem már árok! Értetlenül állok a dolgok előtt. A kérdés számomra is az, hogy hogy lehet innen felállni. Nagyon sokan kijöttek Egerből szurkolni, tudom, hogy otthon a LED-fal előtt is sokan voltak. Nincs mese, össze kell szedni magunkat. Nem tehetjük meg a szurkolókkal, a klubbal, de magunkkal sem, hogy a későbbiekben is valami hasonlót produkáljunk.

- A Spandaut ismerjük, az sem lesz egy egyszerű feladat…

– Egy csoportban voltunk, akkor is nagyon megküzdöttünk velük. Ők ma nem így kaptak ki az Olympiakosztól, ahogy mi. Ők úgy szenvedtek vereséget, ahogy ki lehet kapni. Egy ilyen tornán, a legnehezebb a vesztes első meccs után összekaparni magunkat, és az ötödik, nyolcadik helyért játszani. Minden erőmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön.


CHUS MARTIN (CNA Barceloneta) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Teljesen elégedett vagyok a csapatom mai teljesítményével. Jól védekeztünk, az ellentémadásaink pedig tényleg nagyon jól sikerültek, nagyon sok gólszerzési lehetőséget tudtunk így kialakítani."


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) az egrivizilabda.hu-nak:

- Nem értem. Azt mondom, hogy nem is annyira sokat hibáztunk, de amit elkövettünk, minden egyes hibánk akár egy-egy mérkőzést is eldönthetett volna. Értetlenül állok a történtek előtt. Azt éreztem az elején, hogy minden jó, meccsben vagyunk, aztán egyszer csak kezdett kifolyni minden a kezünkből. Norbi meccs közben négy-öt olyan dolgot kért, amiből, ha csak egyet, vagy kettőt megvalósítunk, akkor most nem ilyen hangulatban beszélgetünk. Ez a Barcelona nem az a csapat volt, amelyet ne tudtunk volna megverni. Nem tudom az okát, ennek a nagy vereségnek. Maximálisan felkészültünk. Nem lennék Norbi helyében, mert most mindenki azt kérdezi tőle, hogy mi történt a csapatoddal. Mert én, mint játékos, nem tudok magyarázatot találni.

- Esetleg egy Perrone, vagy egy Vrlics volt a különbség?

– Nem hiszem. Perrone egy gólt lőtt, de a Vrlics sem csinált semmi olyat, ami nagyon különleges lett volna. A különbség, sajnos azt kell mondanom, mi magunk voltunk. Egyéni, mentális különbségeken múlott ez a mérkőzés. Még csak a bírókra sem foghatjuk, mert korrekt bíráskodás volt.


BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) csapatkapitány az egrivizilabda.hu-nak:

- Nem tudom, mi történt. Ebben a pillanatban nagyon csalódott vagyok. Nem erre számítottunk. Aztán a meccsen csak azt látom, hogy megy az idő, megy az idő és nem csinálunk semmit, miközben az ellenfél lövi a gólokat. Otthagyjuk Munarrizt, pedig mindenki tudja, hogy ő egy kulcsfigura az ellenfélnél.

Mindkét csapatnak a védekezés az erőssége és abból próbál építkezni. Ezt ők most is bemutatták, mi pedig egyre jobban szétestünk, ahogy múlt az idő. Nem tudom az okát. Mi egész szezonban, a Bajnokok Ligájában átlag hat gólt kaptunk, most meg kilencet.

- Ez után a vereség után nagyon nehéz lesz, mert az ötödik-nyolcadik helyért kell a vízbe ugrani. Mindenki nagyon maga alatt van. Össze tudjátok kapni magatokat?

- Azért is nagyon nehéz lesz, mert itt vagyunk negyedik éve a BL végjátékában, és még egyszer sem sikerült átlépni azon a bizonyos küszöbön. Most úgy éreztük, hogy meglehet a bravúr, mert nem azért vagyunk sportolók, hogy az ötödik helyért játsszunk, s most mégis ez történt. Ez nagyon fáj, és belül eszi a lelkemet. Tudjuk, hogy a ZF-Eger név mit jelent. Én mint csapatkapitány azon leszek, hogy úgy álljunk oda a hátralévő két mérkőzéshez, hogy csak nyerhetünk. Most visszamegyünk a szállodába, átbeszélünk mindent, és ígérem, egy másik csapatot láthattok holnap!


LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) az egrivizilabda.hu-nak:

- Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, nagyon el vagyok keseredve. Komolyan arra készültünk, hogy megnyerjük a BL-t. Sajnos olyat betliztünk, amire nem emlékszem, hogy mikor fordult velünk elő utoljára. Nem tudok többet mondani, összetört a lelkem. Amit viszont Bane mondott, hogy össze kell szedni magunkat, azzal teljesen egyetértek. Azért vagyunk sportemberek, hogy ezt megtegyük. Nagyon sajnálom, hogy így alakult…


KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) az egrivizilabda.hu-nak:

- Csalódottak vagyunk, de a meccs képe azt mutatja, hogy sokkal jobban megérdemelték, pont most írták ki a statisztikát, a végén. Harmincötöt lőttek kapura, míg mi huszonegyet, így nem lehet meccset nyerni.

- Lehetett látni már az első félidőben is, hogy sok gólt kapunk ahhoz, hogy egy ilyen hőfokú meccset megtudjuk nyerni. Mi volt ennek az oka szerinted? Miért nem működött a védekezés?

- Pontosabbak voltak, tehát azt se lehet mondani, hogy potyagólokat kaptunk, mert volt olyan, hogy Munarriz lőtt négy gólt, abból három akkora kapufás gól volt. Pontosabban játszottak, úgy tűnik így utólag, hogy akkor jobban akarták. Mindig a koncentráció - ezen múlik, hogy ki akar jobban és ők meg is nyerték a mérkőzést.

- Nem tudom, hogy pár perccel a meccs után mit lehet mondani, mit érzel most? Gondolom, hogy abszolút össze vagytok törve.

- Csalódott vagyok, nem így szerettem volna a szezont befejezni. Ez a final eight igazándiból az első négyről szól, nem a második négyről, tehát ezután ugyanígy tovább játszani..., nem lesz egyszerű, innen kell felállni.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Kovács Gergő, Dabrowski Norbert és Braniszlav Mitrovics az egrivizilabda.hu-nak:


  


Jug Dubrovnik-Szolnok 9:8 (2:2, 2:2, 2:2, 3:1) 
G.: X. Garcia, V. Rasovics 2-2, L. Fatovics, Benics, Macan, Lozina, Loncsar, ill. Bátori, Zalánki 3-3, Gocics, Alekszics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Szolnok pénteken 17.30-kor a Pro Recco-Brescia meccs vesztesével játszik az 5-8. helyért.

VLV-VIDEÓK:


Alekszics gólja


Bátori első gólja


Gocics gólja


Bátori második gólja


Zalánki első gólja


Bátori harmadik gólja


Zalánki második gólja


Zalánki harmadik gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző az M4 Sportnak:

- Nagyon csalódott vagyok és nagyon szomorú, mert semmit sem ér az, hogy küzdöttünk és volt esélyünk, ez ugyanolyan, mintha kikaptunk volna tíz góllal.

Semmi mást nem tudok mondani, csak azt, hogy nagyon csalódott vagyok, mert mindenképpen a négybe szerettünk volna kerülni, bármilyen összeállításban. Nyilván azért megköszönöm a játékosoknak, mert a hozzáállásban nem volt hiány, de most ez is talán tíz percig egy kicsi öröm, hogy hajtottunk, megpróbáltunk mindent megcsinálni, de az egésznek semmi értelme, mert az ilyen meccseket vagy megnyeri valaki vagy kikap.

Azt hiszem, hogy ez a két csapat közel egyforma - még akkor is, hogyha Prlainovics nélkül nekünk most kevés esélyt adtak. Gondoltam, hogy a végén fog eldőlni, bár, mondjuk, örültem volna, ha a harmadik negyedben eldől a mi javunkra. Hát ez a kínomban nevetek tipikus esete most...

Nem is akarom minősíteni, hogy egy ilyen szezon után, egy ilyen meccs után holnap és holnapután az 5-8. helyért még játszunk. Nem akarok csúnyán fogalmazni, hogy nem érdekel, hogy mi lesz holnap és holnapután, nyilván, amikor lejövünk és a meccset elkezdjük játszani, akkor már azért szeretném, ha normálisan vízilabdáznánk, de a mi csapatunknak a mai volt a BL-meccs, nem a holnapi és a holnaputáni...


VJEKOSZLAV KOBESCSAK (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

"Legyünk őszinték: ezen a meccsen bármelyik csapat nyerhetett volna, ha ez a Szolnoknak sikerül, azt mondtam volna, hogy megérdemelték. Különösen kemény mérkőzés volt, mindkét csapat a legjobbját nyújtotta, minimális különbséggel nyertünk. Remélem, maradt egy kis oxigén a játékosaimban a következő napokra, de hadd tegyem hozzá: már ez a továbbjutás nagy siker a klubunk számára."


BÁTORI BENCE (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy az utolsó percben fog eldőlni. Én még nem játszottam sem final fourt, sem final sixet, de azért láttam már sok ilyen meccset és a magyar bajnokságban is sok ilyen kiélezett mérkőzés volt. Ezek mindig a végén dőlnek el és most sajnos nem a mi javunkra dőlt el. A konkrét okot nem tudom megmondani. Keményen harcoltunk, védekeztünk, de hát ez sem volt elég..., sajnos.

- Nagyon hiányzott Prlainovivs? Tudom, mondom ezt éppen annak, aki azért ma a helyébe lépett...

- Ő bármelyik csapatból hiányozna, ebből is, természetesen, ő az egyik legfontosabb játékosunk, nem is lehet őt pótolni, bár megpróbáltunk megoldást találni erre a helyzetre.

- Mi kellett volna? Egy kis szerencse? Vagy jobb odafigyelés annál a két szituációnál, amit Mezei Tamás említett?

- Mondhatnám, hogy akár egy kis szerencse..., de tudjuk, hogy a szerencse ki mellé áll, a mellé, aki többet tesz érte. Nem tudom most megmondani, hogy mi kellett volna még és egyelőre nem is fog kiderülni, most nincs időnk ezt a meccset elemezni, tovább kell lépnünk. Muszáj a Bresciára külön készülni, néztük, borzalmasan kemény meccset játszottak a Reccóval és hajszálon múlt, hogy nem ők jutottak tovább.


FÜLÖP BENCE (Szolnoki Dózsa) az Olaj TV-nek:

- Hogy min múlott? Több gólt lőttek... Én úgy éreztem, hogy jobb állapotban vagyunk, valahogy lassan..., el akartak minket altatni és a végén robbantottak egyet. Belealudtunk szerintem a tempóba, nem is tudom..., talán ennyiben, hogy kicsit jobban nekik kellett volna ugranunk. De ezt sem mondhatom, mert lőttük a gólokat, mi vezettünk, nem tudom...

Nehéz lesz a folytatás, de sportolók vagyunk, jön a következő nap, a következő feladatra kell figyelnünk. 

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa) az Olaj TV-nek:

- Egy akciógólon a végén meg egy nem belőtt fóron múlt, igazából ennyi. Az egész meccsen azt csináltuk, amit megbeszéltünk, a végén becsúszott két ilyen idézőjeles hiba. Ez van, előfordul. Rosszkor.

Nem erre készül a sportoló, nem ezért edz, de ez egy nagyon jó nyolcas csoport - sajnos valakinek kell játszani öttől lefelé is, most sajnos erre az ágra kerültünk. Nyilván szerettünk volna éremmel hazamenni, de..., tényleg ennyin múlt, két percen az egész...


Pro Recco-Brescia 12:10 (2:1, 2:0, 2:3, 2:4 - 4:2) - ötméteresekkel
G.: Ivovics 4, Echenique, F. Filipovics 2-2, Mandics, Molina, Bodegas, Figari, ill. Muslim 3, Rizzo, Nora 2-2, Bertoli, M. Janovics, N. Presciutti


A további program:

Június 8., helyosztók, elődöntők

Helyosztók (az 5-8. helyért)

16.00 Spandau-Eger
17.30 Szolnok-Brescia

Elődöntők

19.00 Olympiakosz-Barceloneta
20.30 Jug Dubrovnik-Pro Recco

Június 9. döntők, helyosztók

16.00 Mérkőzés a 7-8. helyért
17.30 Mérkőzés az 5-6. helyért
19.00 Bronzmérkőzés
20.30 Döntő