FACEBOOK

Már edzenek a válogatottak a Margitszigeten

Már edzenek a válogatottak a Margitszigeten
hozzászólás, 2018.06.04.

Újra a margitszigeti Széchy-uszodában edzenek a válogatott keret tagjai. Megnéztük az esti edzést és fotókat, nyilatkozatokat is készítettünk. 


Csonka keret edzett hétfőn kétszer is a Margitszigeten. Azok után, hogy a múlt héten öt játékossal már megkezdte a gyakorlást a szövetségi kapitány (maga is teljesítve egyébként a penzumok nagy részét...), további játékosok csatlakoztak, de teljes akkor lesz a keret, ha a hétvégi genovai final eight magyar érintettjei is beszállnak (némi pihenő után).

Az edzések jó hangulatban folynak, bár a tervezett létszám kisebb egészségügyi problémák miatt egyelőre folyamatosan csökken. Délelőtt még csak Vámos nem szállt be (a partról nézte a többieket, este viszont további két játékos hiányzott).

Délelőtt az úszáson volt a hangsúly, este technikai gyakorlatokat végeztek és játszottak is (labdával!) a fiúk.

A teljes keret (vastagítva azok neve, akik elvben már most dolgoznak):

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

VLV-INTERJÚ AZ ÚJ GYÚRÓVAL, ESZLÁRI GERGELLYEL

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

Szervusz Tomi! Köszöntelek a VLV kamerája előtt, hát megkezdődött egy nagy menetelés, úgy is lehet mondani, habár ez még csak a keret fele, de azért mégiscsak ez egy fejezet volt ma. Mi történt, mi volt az edzésen? Hogy teljesítettek a fiúk?

- Szervusz, Sándor! Üdvözlöm a VLV olvasóit, nézőit. Volt egy nulladik hét azért a múlt héten, amikor öt játékos és én dolgoztunk együtt néhány edzés erejéig, azok,  akik először fejezték be az idei évadot.

Most papíron már tizenketten lettünk volna, de azért közbeszólt egy kicsit a soros, Vadovicsot visszarendelték egy orvosi vizsgálatra a mai délutánra, Vámos Marcinak volt egy pici beavatkozása, amiért csak szerdán délután tudja elkezdeni és Somának is volt egy kisebb nem várt olyan eseménye, ami miatt most halasztott. Bár ő délelőtt edzett, de nem itt sérült meg, hanem egy kisebb dologgal bajlódik, amit remélünk, hogy hamarosan megoldódik, de ne ijedjen meg senki.

A lényeg az, hogy dolgoztunk, csináltuk a programot, délelőtt egy hosszabb úszás volt, labdás gyakorlatok, igazi rávezető, bár mondom, négy-öt játékos már a múlt héten is "rávezetett", de mégis azért a hétfő-kedd ennek a tükrében telik el. Délután azért már volt tornaterem is, részben szintén rávezetésként, de azért megizzadtak a fiúk, és hát a vízben a labdatechnika is szerepet játszott, lábkoordinációs feladatokat végeztük. Ma itt egy picit játékosabb volt, bár nem tudtunk összeállni a létszámhiány miatt, hogy a fórokat megfelelőképpen tudjuk gyakorolni. Ennek ellenére azért végigvittük azokat a gyakorlatokat amiket szerettünk volna, és egy kis játékot is belevittünk a gyakorlatozásba - majdnem vissza kellett fogni őket, mert jókedvűen csinálták a fiúk.

Haladunk itt az első nap, nagyon jó itt a Széchy uszodában újra, nagyon szeretek itt edzést tartani, és úgy látom, hogy jó a hangulat is, örömmel van mindenki itt, aki a mai edzésen volt, és hát, holnap folytatjuk majd. Ahogy a hét közepe felé megyünk, egyre intenzívebbek lesznek az edzések, sőt a hét vége felé csütörtök-pénteken még fokozzuk az intenzitást mind a tornateremben, mind vízi edzéseken.

- Zsolt csinálja majd?

- Igen, Zsolt (Németh Zsolt) és a Csaba (Mátéfalvy Csaba) végig itt lesznek, én csütörtökön, pénteken már kint leszek a BL final eight összecsapásain, természetesen a stábom többi tagja az összeállított program alapján folytatni fogja a munkát.

(Lejegyezte: Kerbi)



Pohl Zoltán a vlv-nek

- Szervusz, Zoli, köszöntelek a VLV kamerája előtt! Nagy dolog ez, a válogatott keretedzésén vagy túl, két edzés is volt ma. Először azt kérdezem, hogy fogadtad a meghívót?

- Szia, köszönöm szépen! Először is, rég örültem valaminek ennyire, mint ennek a meghívónak. Meglepett valamilyen szinten, de nagyon jól érzem magam, és örülök, hogy itt lehetek.

- Ráadásul, ha jól emlékszem, akkor Tomi valami olyasmit mondott, amikor a te neved szóba került, és rákérdeztek újságírók a kerethirdetésnél, hogy már régebb óta tervezte, hogy meghív, csak mindenféle problémád volt, ezért nem sikerült. Tehát tulajdonképpen ez már egy ilyen utólagos elismerés is.

- Igen, ezért mondtam azt, hogy valamilyen szinten számítottam rá. Már az Universiaden beszéltem vele sokat, és szó volt róla, hogy előbb-utóbb be fog hívni. De ennek ellenére meglepett, és örülök, hogy itt a bő keretnek tagja lehetek.

- Milyen volt az első két edzés?

- Lazább edzésekkel kezdtünk, délelőtt laza úszás, laza lövések, teljesen rávezető szinten. Most a délután egy kicsit jobb volt: volt egy kondi, aztán gyakorlások is, az egy kicsit feldobta az estét. 

- Jár valamivel a keretújoncság, valami kötelezettséggel?

- Még nem volt szó róla, de gondolom, sütit hoznom kell majd. :-)

- Mik a reményeid, az elvárásaid?

- Szeretnék bekerülni a csapatba. Mindent meg fogok tenni, és meglátjuk, hogy mire lesz elég.

- Látsz erre esélyt?

- Persze, hogy látok!

- Akkor sok sikert, jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nagy Ádám a vlv-nek

- Szervusz, Ádám! Egy nehéz szezonon vagy túl, és egy nehéz szezon áll előtted a válogatottban. Gondolom, hogy szeretnél nagyon sokáig itt lenni a csapattal együtt...

- Szia, üdvözlök mindenkit! Úgy, ahogy mondtad, két műtét után elég hosszú évem volt, és sajnos az év vége sem sikerült túl jól a Miskolc számára, illetve számomra. De bizakodó vagyok a nyárral kapcsolatban, remélem, hogy sokáig itt edzhetek. Megteszek mindent, hogy bármelyik keretbe bekerülhessek.

- A mai napról mit tudsz mondani? Mi volt délelőtt, mi volt este, hogy érezted magad?

- Délelőtt volt egy jó átmozgató edzésünk, aztán ebédeltünk. Most délután volt egy kondi, illetve egy kicsi technikaibb jellegű edzés. Kellemesen elfáradtam.

- Sok sikert kívánok neked a nyárhoz, és jó munkát!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



vlv-fotók az esti edzésről