FACEBOOK

OB1: Eger-Szolnok 8:7

OB1: Eger-Szolnok 8:7
hozzászólás, 2018.04.22.

A rendkívül motivált egriek leszorították az első helyről a Szolnokot, így velük elődöntőznek, 3:3-as állásról indulva. vlv-tudósítás, nyilatkozatok, gólok:


OB1, középszakasz, 8. forduló

A FORDULÓ VLV-S ELŐZETESE

SZOMBATON TÖRTÉNT

A BAJNOKSÁG TOVÁBBI MENETRENDJE


Április 22., vasárnap

Eger-Szolnok 8:7 (4:2, 2:0, 0:2, 2:3)

G.: Sz. Rasovics 3, Vlahopulosz 2, Angyal, Kovács Gergő, Hosnyánszky, ill. Zaláki, Milos Csuk 2-2, Fülöp B., Alekszics, Bátori

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Angyal gólja

2:0 - Rasovics első gólja

2:1 - Alekszics gólja

3:1 - Hosnyánszky gólja

4:1 - Vlahopulosz első gólja

4:2 - Fülöp Bence gólja

5:2 - Vlahopulosz második gólja

6:2 - Rasovics második gólja

6:3 - Zalánki első gólja

6:4 - Zalánki második gólja

7:4 - Rasovics harmadik gólja, ötméteres

8:4 - Kovács Gergő gólja

8:5 - Bátori gólja

8:6 - Milos Csuk első gólja

8:7 - Milos Csuk második gólja, ötméteres




CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa):

"Először is gratulálok az Eger csapatának! Nem egy góllal volt jobb ma a Szolnoknál - még ha a végeredmény 8:7 is lett. Voltak olyan taktikai dolgok, amiket szerettünk volna ezen a mérkőzésen megcsinálni. Ezek vagy nem sikerültek, vagy a csapatban történt változásoktól lett zavar, talán emiatt több játékos is betlizett, gyengén játszott. Nyilván, ha ez ezért volt - szerintem igen -, akkor ez valamilyen szinten az én felelősségem is. Ez abban csúcsosodott ki, hogy mi nyilván nem tudunk Egerben nyerni úgy, ha három-négy kulcsjátékosunk gyengén játszik. 

Azt gondolom, hogy nagyon kemény lesz az elődöntő az Egerrel, sokszor volt már ilyen az elmúlt években. Most van két napunk - általában egy rangadó előtt két nap van, hogy felkészüljünk, úgyhogy..., szerdától elődöntő. Egyértelmű, hogy egyszerűsíteni kell nálunk a dolgokat és talán azt is figyelembe kell vennünk, hogy tavasszal ez mér a sokadik alkalom, hogy bemegyünk egy rangadóra és az ellenfél motiváltabbnak tűnik, mint mi. Még akkor is, ha valószínűleg mi is ugyanúgy nyerni akarunk a mérkőzésen, de azért ez más dolgokból is áll, a hétöznapokból, a jövőképből, nagyon sok mindenből. De nem kell most ezt nekünk már túlragozni - az Egerrel játszunk szerdán, biztos, hogy nagyon erősek lesznek, nagyon jók lesznek egy ilyen siker után. Szeretnénk mi is felnőni majd ehhez a szinthez."

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger):

"Szerintem ugyanaz történt, mint eddig bármikor, amikor játszik a két csapat. Nagyon komoly fizikális küzdelem folyt a vízben és hát ez folytatódni fog, ugyanúgy, mint az elmúlt két évben, amikor ez a két csapat nagy tétért, érmet eldöntő helyért játszik.

Nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget ennek a győzelemnek, azt is megmondom, hogy miért. Azért, mert hogyha a Szolnok - ahogy mondta Sanyi -, csúcsformában játszik, akkor ez a mai teljesítményünk kevés lett volna, az biztos. És akkor játszhattunk volna 0:6-tal a Ferencváros ellen. Úgyhogy én is úgy gondolom, ahogy Sanyi, hogy mindent a helyén kell kezelni. Nyilván ők is dolgoznak majd a következő két napban és utána folytatódni fog az, amit ma láttak a nézők, amiért a Szolnok-Eger vízilabda-mérkőzésekre - úgy gondolom - kijártak az elmúlt években is.'

HANGAY ZOLTÁN ((Szolnoki Dózsa):

"Először is, én is gratulálok az Egernek, megérdemelten nyertek. Szinte az egész meccsre sajnos igaz volt, hogy a Sanyi által kért taktikát nem nagyon tudtuk betartani. A lövések is pontatlanok voltak és semmilyen gyorsaság, ritmus, agresszió nem volt az első három negyedben a csapaton belül. Ez meg is látszott az eredményen. A végén tudtunk kozmetikázni, de hát az sajnos kevés volt. 

Szerdán 3:3-ról kezdjük az elődöntőt, bízunk abban, hogy tudunk nyerni, ez lesz a cél."

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger):

"Örülök, hogy sikerült bebizonyítaunk elsősorban magunknak, másodsorban mindenki másnak, hogy a legutóbbi szolnoki mérkőzésünk nem volt reális. Mind a két csapaton érezhető volt egy kis fáradtság, kicsit lassabb volt a játék, mint a megszokott. Szerintem ez még mindig abból adódik, hogy az Európa Kupa óta cipel mind a két csapat egy kis fáradtságot. Ma nekünk sikerült jobban felpörögni, szeretném, ha ez szerdán is így lenne."