FACEBOOK

Kupaszombat - Reccóban az Eger, a Spandaut fogadja a Szolnok

Kupaszombat - Reccóban az Eger, a Spandaut fogadja a Szolnok
hozzászólás, 2015.04.17.

Ha az Eger nyer Reccóban, máris final sixes... A Szolnoknak kötelező a győzelem itthon a németek ellen. Előzetesünk:

Bajnokok Ligája, főtábla, 9. játéknap (Időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása

1. Pro Recco 24,
2. Eger 13,
3.
CNA Barceloneta 11,
4. Radnicski Kragujevác 9,
5. Olympiakosz Pireusz 7,
6. Brescia 8 pont

(A Brescia és a Barceloneta eggyel több meccset játszott a többieknél.)

Április 17., péntek

Brescia-CNA Barceloneta 12:4 (1:0, 4:2, 3:0, 4:2)
G.: Molina, N. Presciutti 3-3, Rizzo 2, C. Presciutti, Pagani, Nora, Bodegas, ill. Perrone 2, Fernandez, Lopez

Április 18. szombat


18.00 Radnicski Kragujevác-Olympiakosz Pireusz

20.30 Pro Recco-Eger - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger a vlv-nek):


- Túl vagyunk a szokásos fárasztó utazáson, hajnali 3-kor indultunk és 11 órára értünk ide, de tudtuk, hogy ez ilyen. Várjuk már nagyon a szombat estét, szeretnénk egy nagyon komoly mérkőzést játszani a Pro Recco ellen és akár meglepetést is okozni.

- Tehát akkor nem úgy kezelitek ezt a meccset, hogy le kell tudni, mert benne van a programban...

- Nem. Nem úgy készülünk. A bajnoki rájátszás időszakában és a BL főtábla vége felé nincs olyan meccs, amire úgy mehetnénk oda, hogy "le kell tudni". Tényleg szeretnénk jól játszani és meglepetést okozni.

- De alkalmasak vagytok-e erre? Részben fizikailag, egy ilyen fárasztó utazást követően, részben mentálisan, a bajnoki negyeddöntőben elszenvedett váratlan hazai vereség után.

- Azt gondolom, hogy igen, felkészültek vagyunk arra, hogy jó eredményt el tudjunk érni.

- Van-e még benned nosztalgia, hiszen egy évet a Reccóban játszottál...?

- A csapat iránt már nincs, hiszen a jelenlegiek közül egyedül Tempestivel játszottam együtt. Az uszoda iránt sincs, ugyanis most Soriban játszik a Recco, akkoriban pedig mi a camogli uszodát használtuk. Maga a környék, Recco és Camogli nosztalgiával tölt el, jó volt egy-két ismerőssel összefutni, Mindig öröm találkozni Eraldo Pizzoval, aki itt egy legenda, bemenni azokba az éttermekbe, ahol annak idején sok időt töltöttem el, Reccóban a Ponte pizzériába, Camogliban a Mexicana-ba. Ezek a törzshelyeim voltak, a kapcsolat megmaradt azóta is és jó érzés, hogy nem felejtették el az embert.

- Ott van még a sapkád bekeretezve a Ponte pizzériában a falon?

- Több magyar játékos képe mellett, igen, megtisztelő módon...


DABROWSKI NORBERT vezetőedző a LEN sajószolgálatának:

- Tisztában vagyunk azzal, hogy a hátralévő két meccsen három pontot kell szereznünk, hogy részvevői lehessünk a final sixnek. Erre talán nem a Recco ellen van a legnagyobb esélyünk, de nem lennék boldogtalan, ha sikerülne a torna legnagyobb favoritjának otthonában elérni a célunkat.

BIROS PÉTER csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

- Felszabadultan játszhatunk, hiszen ha kikapunk, még mindig marad esélyünk megszerezni a továbbjutáshoz szükséges győzelmet. A legfontosabb az, hogy ne stresszeljünk, legyünk képesek játszani a saját játékunkat. Tudjuk, milyen erős az ellenfél, de úgy gondolom, képesek vagyunk egy váratlan győzelem elérésére.

BEDŐ KRISZTIÁN a LEN sajtószolgálatának:

- Az egri mérkőzéshez képest sokat javult a csapatunk, be akarjuk bizonyítani, hogy a nemzetközi elithez tartozunk. Ugyanakkor el kell ismernem, csodaszámba menne, ha éppen Reccóból tudnánk elhozni a nekünk szükséges három pontot. Ám, ha képesek leszünk a legjobbunkat nyújtani, még ez is megtörténhet.

ERDÉLYI BALÁZS a LEN sajtószolgálatának:

- A legutóbbi bajnoki meccsen elszenvedett vereségünk erősebbé tett minket. Dacosak vagyunk, harcra készek, meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Mindent meg fogunk tenni, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek ezen a mérkőzésen.


B csoport

A csoport állása:


1. Szolnok 21,
2. Primorje Rijeka 18,
3. Jug Dubrovnik 16,
4. Partizan Belgrád 6,
5. Spandau 04  Berlin 6,
6. Galatasaray Isztambul 4 pont

Április 18. szombat

17.15 Primorje Rijeka-Galatasaray Isztambul

19.00 Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád

18.00 Szolnok-Spandau 04 Berlin
- SportM, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Elég furcsa most a szituáció, mert egy belgrádi túrán vettünk részt a múlt héten és azóta tegnap reggel volt először együtt ismét a csapat. Ugye a szerb válogatottjaink is Világliga-meccset játszottak, ők nem is jöttek vissza velünk Belgrádból, a magyar válogatottak is elmentek (de előtte nekik Benedek Tibor kérésére még tartottam egy külön edzést pénteken), s így most összesen másfél-két napunk volt/van a Spandau ellen készülni. Ez nyilván nem sok, de arra elég, hogy felelevenítsük a saját játékunkat és egy kicsit konkrétan is elővegyük a Spandaut, a szokásos módon. Azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben nem az a legfontosabb, hogy mindent "kikockázzunk" a németekkel kapcsolatban, hanem mindenkiben tudatosítani kell, hogy az utolsó hazai BL-meccsről van szó, kötelező a győzelem. Ha ennek szellemében megyünk be a vízbe, akkor nem lehet gond.

- Mi a helyzet Decker Attila lábsérülésével?

- Szerencsére teljesen rendben van, görcs volt a lábában, már nincs vele baj. Ami Kis Gábort illeti, ő elméletileg már harcra kész, de nagy valószínűség szerint nem lesz beírva. Olyan messze van a következő meccsünk, hogy arra nem lenne alkalmas a mostani visszatérése, hogy "játékba hozzuk", viszont megvolna a kockázata a rásérülésnek. Milan Alekszics sajnos úgy jött vissza Szerbiából, hogy az egyik válla fáj, edzést is kihagyott emiatt, nagyon kétséges, hogy ő játszik-e szombat este.

- Talán ezen a meccsen nélkülözni tudjátok a sérülteket, betegeket is...

- Nem szeretnék senkit sem lebecsülni, azért az a meccs, amit kint játszottunk, nem lehet irányadó, nekik akkor nem sikerült semmi, azóta megmutatták - kivéve a Rijeka elleni hazai meccsüket -, hogy nem rosszak. Megverték otthon a Partizant, a Galatasarayt, egy góllal kaptak ki a Dubrovniktól, de mindezek ellenére természetesen kötelező a győzelem.


MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Egész héten külön volt a csapat a válogatott-elfoglaltságok miatt, ez kicsit átalakította a felkészülésünk szokásos menetét. Videóztunk a Spandauról, de elsősorban az a célunk, hogy a saját játékunkat minél jobban játsszuk.

- Mennyire ismered a németeket?

- Az első öt-hat játékosuk elég jó játékerőt képvisel, két szerb centerük van, Baksa Lacit ismerjuk, a német válogatottból Stahm és Oeler is náluk játszik. A bekkjük szlovák válogatott, úgyhogy azért ismerjük őket eléggé.

- Milyen meccs lesz ez? Meghajtjátok az elejét, hogy utána lehessen pihenni?

- Nem a decemberi meccsből indulunk ki, amiből elég sima mérkőzés lett. Nem hinném, hogy taktikáznánk és a pihenésre játszanánk. Bemegyünk és az elejétől a végéig szeretnénk koncentráltak maradni. Ez kelleni fog a későbbi meneteléseink során, és ezeken a mérkőzéseken lehet a legjobban gyakorolni a szükséges összeszedettséget.

- Van-e esetleg saját magad elé kitűzött cél?

- Saját cél mindig van, mindent megtenni azért, hogy a csapat hasznos tagja legyek, tudjanak rám számítani a társak minden helyzetben, valamint az edzői utasításokat végig betartani.


HANGAY ZOLTÁN a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon fontos meccs lesz, nem szabad lebecsülnünk a Spandaut, ez itt a Bajnokok Ligája! Remek külföldi játékosaik vannak és egy kiváló kapusuk Baksa László személyében. A gólkülönbségnek is jelentősége van, azt hiszem, nagyszerű meccs lesz és meg kell nyernünk!