FACEBOOK

OB1 - a középszakasz utolsó fordulója

OB1 - a középszakasz utolsó fordulója
hozzászólás, 2018.04.21.

Vasárnap kialakult a bajnoki folytatás teljes menetrendje, eredmények, nyilatkozatok, fotók és gólok a középszakasz utolsó fordulójának meccseiről:


OB1, középszakasz, 8. forduló - A VLV ELŐZETESE


ÖSSZEFOGLALÓ

FELSŐHÁZ

Az állás a forduló előtt:


1-2. Szolnok, FTC 60,
3. Eger 52,
4. OSC 45,
5. Miskolc 32,
6. BVSC 31,
7. Honvéd 29,
8. Debrecen 17 pont

Április 21., szombat

BVSC-Miskolc 11:10 (2:2, 2:5, 4:1, 3:2)
G.: Pásztor 5, Czigány 2, Ambrus, Csapó M., Várnai, Létay, ill. Bowen 4, Berta 2, Sánta, Vadovics, Nagy Á., Kuzmenko

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a BVSC-stábnak, Szűcs Leventének.

1:0 - Pásztor első gólja, ötméteres

1:1 - Kuzmenko gólja

2:1 - Létay gólja

2:2 - Berta első gólja

3:2 - Czigány első gólja

3:3 - Vadovics gólja

3:4 - Bowen első gólja, ötméteres

3:5 - Bowen második gólja, ötméteres

4:5 - Várnai gólja

4:6 - Bowen harmadik gólja

4:7 - Sánta Dániel gólja

Csoma ötméterest véd

5:7 - Pásztor második gólja

6:7 - Ambrus Ferenc gólja

7:7 - Czigány második gólja

7:8 - Bowen negyedik gólja

8:8 - Pásztor harmadik gólja

9:8 - Csapó gólja

10:8 - Pásztor negyedik gólja

10:9 - Nagy Ádám gólja

10:10 - Berta második gólja

11:10 - Pásztor ötödik gólja


SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

 "A mi szemszögünkből mindenképp az a legfontosabb, hogy van egy rövidtávú jövő illetve egy hosszabb távú jövő és mind a kettőt nézve ez egy fontos és meghatározó mérkőzés volt. Mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor egy csapat pszichés előnybe kerül, egy pozitív löketet kap, tehát azt gondolom, hogy ez volt a nehezebbik része és ezt teljesítettük. Valószínűleg fogunk még találkozni ezzel a Miskolccal és bízom benne, hogy azok a játékosok, akik ma megsérültek nem hosszabb távú ez a sérülés. Végül pedig köszönöm szépen a fiúknak a munkát, mert ma azt gondolom, hogy az egész uszoda egy BVSC szívként dobogott, úgyhogy ezért érdemes itt dolgozni és játszani. Hajrá BVSC!"

SIKE JÓZSEF (Miskolci VLC) vezetőedző:

„Függetlenül az eredménytől én ugyanazt mondtam volna, ha nyerünk, ha kikapunk, amit elterveztem: május 12, 16., és 19. a helyosztó. Annyit teszek hozzá a mérkőzéshez, hogy gratulálok, ezt a típusú vízilabdát jobban játszotta ma a BVSC, igazából nagyon szeretném, hogy akik ebben szerepeltek, beleértve magamat is, mindenki, minden szereplő, nemcsak a két csapat, tükörbe nézne, és a jövőképét eldöntené, hogy mit akar csinálni."

SÁNTA DÁNIEL (Miskolci VLC):

„Először is gratulálok a BVSC-nek, mi egy borzasztó nagy hullámvasúton ültünk ez alatt a mérkőzés alatt, vezettünk hárommal, aztán döntetlen, ők vezettek kettővel, kiegyenlítünk…, szóval megjártunk mindent, amit meg lehet járni, aztán meg ugye a végén a pokolban végeztük egy Pásztor Mátyás góllal.

A BVSC nagyon jól játszott a félidő után. Azt hozzá kell tennem, hogy az első félidőben mi uraltuk a meccset, a második félidőben rohantunk, pedig lassítanunk kellett volna a játékot, túl sok gólt ajándékoztunk a BVSC-nek, ők pedig kegyetlenül kihasználták, úgyhogy gratulálok nekik.”

LÉTAY KRISZTIÁN (BVSC-Zugló):

„Sok minden kavarog ilyenkor a játékosok fejében. Én azt emelném ki elsősorban, hogy ez a csapat, amikor fontos volt, akkor két-három játékosra támaszkodott és ezek a játékosok most a padon ültek, mert kipontozódtak és azok az emberek nőttek fel ehhez a feladathoz, akik eddig epizódszereplők voltak és ez egy óriási dolog. Azt gondolom, hogy ha ez a tendencia marad, akkor, ha papíron azt mondjuk, hogy erősebb a Miskolc, akkor én ezt már nem gondolom így. Kicsit mindig ez volt a rákfenéje a dolgoknak, hogy két-három ember jó teljesítményén múlt egy meccs, most azt gondolom, hogy a másik nyolc-kilenc emberen múlt és borzasztó felemelő érzés tagja lenni ennek a csapatnak, úgy, hogy a fél meccset a partról néztem végig."


OSC-FTC 6:10 (1:3, 2:3, 1:4, 2:0) - tudósítás nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal
G.: Hegedüs 2, Bundschuh, Burián, Drasko Brguljan, Ubovics, ill. Vámos, Varga Dániel 2-2, Sedlmayer, Pohl, Madaras, Nikics, Német T., Manhercz K.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


Április 22., vasárnap

Eger-Szolnok 8:7 (4:2, 2:0, 0:2, 2:3) - tudósítás nyilatkozatokkal és a meccs góljaival
G.: Sz. Rasovics 3, Vlahopulosz 2, Angyal, Kovács Gergő, Hosnyánszky, ill. Zaláki, Milos Csuk 2-2, Fülöp B., Alekszics, Bátori

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


Debrecen-Honvéd 12:9 (2:1, 4:4, 2:3, 4:1)
G.: Kállay 3, Macsi P. , Boros T., Somlai, Smitula 2-2, Szőke, ill. Illés 3, Simon A. 2, Szivós, Vad L., Gyárfás T., MAnhercz Á.

VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) vezetőedző:

"Először is gratulálok a Debrecennek, ők jobban akarták a sikert, mint mi. Tudta mind a két csapat, hogy ez a mérkőzés már sajnos nem oszt, nem szoroz, úgyhogy... gyengébben teljesítettünk ezáltal."

MANHERCZ ÁDÁM (RacioNet Honvéd):

"Először is én is gratulálnék a Debrecennek. Én is azt éreztem, azáltal, hogy már nem nagyon van jelentősége a meccsnek, kicsit belealudtunk. A végén így is megvolt a lehetőségünk a győzelemre, számomra kicsit érthetetlen módon gyakorlatilag pár perc alatt kaptunk négy gólt. Valószínűleg ez is annak számlájára írható, hogy a Debrecen végig jobban akart, 6:5-ben többet jött el. Készülünk a szerdai meccsre."

KOMLÓSI PÉTER (DVSE) vezetőedző:

"Fontos volt nekünk a siker. Valóban nem volt tétje a mérkőzésnek a pontok alapján, de minket nagyon motivált az, hogy a BVSC-vel játszunk szerdán és győzelemmel akartunk hangolni. Meg a budapesti meccsen azért a Honvéd nagyon elvert minket, mindenképpen szerettünk volna visszavágni. Kielemeztük azt a  meccset és láttuk, hogy igazából saját magunkat vertük meg, javarészt. Úgyhogy olyan dolgokban csak kellett előrelépni, amire ez a csapat képes és ezt bizonyítottuk is. Boldogok vagyunk."

DIENES IMRE (DVSE):

"Én nem tudtam annyit készülni a fiúkkal most a héten, de örültem, hogy megint lehetőséget kaptam. Nayon szerettük volna ponttal, pontokkal befejezni a középszakaszt - hál'istennek, sikerült. Maga a mérkőzés szerintem elég agresszív volt, az összképet nézve, de én is boldog vagyok, hogy győzelemmel tudtuk befejezni​

A csoport végeredménye:

1. FTC 63,
2. Szolnok 60,
3. Eger 55,
4. OSC 45,
5. BVSC 34,
6. Miskolc 32,
7. Honvéd 29,
8. Debrecen 20 pont


ALSÓHÁZ

Az állás a forduló előtt:


1. Pécs 35,
2. Kaposvár 33,
3. Vasas 30,
4. Szentes 23,
5 AVUS 21,
6. Tatabánya 18,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont

Április 21., szombat

Szentes-Vasas 10:10 (5:2, 1:2, 3:2, 1:4)
G.: Nagy M., Somogyi 2-2, Takács J., Hegedűs, Pellei, Kiss K., Vörös, Tóth Gy., ill. Sélley-Rauscher, Bóbis 4-4, Simon 2

FÖLDI LÁSZLÓ (Vasas-Plaket)  vezetőedző:

"Az elején elment a Szentes, de felzárkóztunk, majd sikerült felállni a végén. Nagyon sok sebből vérzünk, nagyon fiatal csapattal álltunk ki, két olyan sráccal, akik életükben nem játszottak OB I-es meccset, ráadásul összesen két felnőttedzésen vettek részt a héten. Sok hibát elkövettünk, de küzdöttünk, és sikerült megoldani valahogy ezt a nehéz helyzetet. Mindkét csapat nyerhetett volna, most egyiknek sem sikerült. Várjuk a folytatást.”

SIMON HENRIK (Vasas-Plaket):

"Először is gratulálni szeretnék a Szentesnek, a meccs elején nagyon harcosan jöttek be. Mi kicsit bealudtunk, a védekezésünk is elég szellős volt, a támadásaink is elég gyengére sikerültek. Az utolsó két negyedben, úgy érzem, összekaptuk magunkat, sokkal harcosabbak voltunk, vissza tudtunk jönni a meccsbe.”

PELLEI CSABA (Metalcom-Szentes) vezetőedző:

„Nekünk volt ez egy nagyon fontos mérkőzés, a tizenkettőbe jutás volt a célunk a bajnokság előtt, szerettük volna, ha ezt mi tudjuk eldönteni és nem másnak a kezében van a sorsunk, itt ehhez minimum egy pontot kellett szerezni. Az élet úgy hozta, hogy erre szükség is volt, mert a másik mérkőzésen az ellenfelünk nyerni tudott, úgyhogy itt pontra, vagy pontokra volt szükség. Szerintem jól kezdtük a mérkőzést, végig mi irányítottunk, annak ellenére, hogy egy, kettő, vagy három gól volt a különbség. Úgy érzem, hogy az utolsó negyedben, amikor három góllal vezettünk volt egy szituáció, amikor megnyerhettük volna a mérkőzést, vagy lehet, hogy volt több is, de egy biztos, hogy volt, azt elszúrtuk, és abból rögtön gólt kaptunk. Itt az a baj, hogy nemcsak, hogy nem lőttük be, amit be kellett volna, hanem rögtön gólt kaptunk, rögtön kettő lett és egy fór volt ráadásul, amitől teljesen más képe lett az utolsó negyednek. Próbáltunk már az időre is játszani.

A célt elértük, nagyon boldog vagyok. Tavaly más célokért küzdöttünk, akkor az volt nagyon nagy dolog. Ez a Szentes az alsóházban mindenkitől, minden ellenfelétől pontot, vagy pontokat szerzett, van, akitől négyet, van, akitől kettőt-hármat, de az a lényeg, hogy mindenkitől szereztünk. Azt gondolom, hogy ez a Szentes teljesen megérdemelten jutott a tizenkettőbe. Mi is rengeteg problémával küzdöttünk, de a lényeg az, hogy az utolsó másfél hónapban annyi minden történt itt, a csapatnak borzasztó nagy köszönettel tartozom, hogy elértük a célunkat.”

SOMOGYI BALÁZS (Metalcom-Szentes):

„Én is szeretnék gratulálni a csapatnak, hiszen szívét-lelkét beletette, úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt megbeszéltük és szerettük volna, a végén azért kijött, hogy ez egy fiatal csapat, nagyrészt fiatal játékosok. Ennek megvolt a lélektana, tudtuk, hogy pontot kell szerezni a célunkhoz, ezért egy-két szituációban, ahol hiányzott a rutin, kapkodásba ment át a dolog, de a lényeg az, hogy túléltük és megvan az egy pont és megszereztük a tizenkettedik helyet. Megyünk tovább, szerdán már megint mérkőzés van, én úgy gondolom, hogy innentől most már mindenki válláról lekerült a teher, úgyhogy mindenki felszabadultan küzdhet az új célokért.”


AVUS-Tatabánya 15:14 (3:3, 5:5, 4:3, 3:3)
G.: Polovic, Basara 3-3, Garancsy, Baj, Ukumanov 2-2, Kiss Cs., Hajmási, Ekler, ill. Kolozsi, Szentesi 3-3, Kalanovics B., Szabó B. 2-2, Hoppál, Márkus, Fazekas, Katonás

MATAJSZ MÁRK (AVUS) vezetőedző:

"A mérkőzésen egy híján 30 gól született, ami ezen a szinten nagyon sok, a védekezésére egyik csapat sem lehet büszle. Örömteli, hogy a fiúk többször is fordítottak vesztes állásból, a végén pedig egy  kis szerencse is kellett  a győzelemhez. "


UVSE-Szeged 14:2 (6:0, 3:0, 2:0, 3:2)
G.: Tóth Z., Major 4-4, Knézy, Baksa 2-2, Keresztúri, Korbács, ill. Szilvasán, Korbán

VARGA PÉTER (ContiTech Szeged) vezetőedző:

„Gratulálok az UVSE-nek, azt gondolom, hogy a játék minden elemében felülmúltak minket. Ennyire borzasztóan még nem játszottunk, de el kell gondolkozni azon, hogy alázat nélkül ezt a sportot érdemes-e csinálni egyáltalán, illetve szív nélkül lehet-e. Nagyon nehéz évünk van, ez a mai mérkőzés tragikus volt sajnos.”

MOLNÁR DÁVID (ContiTech Szeged):

„Nem tudok mit mondani, az eredmény magáért beszél.”

NÉMETH ZSOLT (UVSE) vezetőedző:

„Nem számítottam ilyen könnyű győzelemre. Azt gondolom, hogy a játék képe, a mérkőzés habitusa nem tükrözi ezt az eredményt, kemény meccs volt, kemény ütközet a vízben, ami nagy különbség volt, nekünk a helyzetek ma bementek, a szegediek kihagyták a helyzeteket, volt bőven ziccerhelyzetük, fóroknál is, megúszásnál, centerben. Ez ma nem ment be nekik, hála a kapusunknak és a jó védekezésnek. Van ilyen, mi is sokszor voltunk ilyen helyzetben, nem gondolom reális eredménynek, ami ma született.„

MAJOR MARTIN (UVSE):

„Nagyon boldog vagyok, hogy ez a mérkőzés így sikerült, hetek óta nagyon keményen készülünk. Az előző mérkőzésen is alapvetően a taktikai utasításokat betartottuk, de sajnos az eredmény nem tükrözte azt, hogy úgy éreztük belülről, jobban megy a játék, Ezen a mérkőzésen sikerült mindent megtenni, amit elterveztünk, úgy érzem ez a két mérkőzés fejlődés volt, úgyhogy szerintem erre abszolút lehet építeni és további sikereket elérni.”


Pécs-Kaposvár 5:5 (1:2, 2:1, 1:2, 1:0)
G.: Lajkó 2, Csacsovszky A., Horváth, Csaba, ill. Sántavy, Varga II. Zs., Kovács O., Lukács Á., Giga

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a kaposvári stábnak, Balázs Miklósnak.

0:1 - Giga gólja

0:2 - Sántavy gólja

1:2 - Lajkó Márton első gólja

2:2 - Csacsovszky Alex gólja

2:3 - Kovács Olivér gólja

3:3 - Nagy Márton gólja

3:4 - Varga II. Zsolt gólja

4:4 - Horváth Zsombor gólja

4:5 - Lukács Ábel gólja

5:5 - Lajkó Márton második gólja


BERTA JÓZSEF (Kaposvár) vezetőedző:

"Valljuk be, nem jól játszottunk. Mi sem és gondolom, ők sem. De hát a rangadó ilyen, nyomja a tét a srácokat és ilyenkor nagyon nehéz nem hibázni. Sajnos azon múlt, hogy a fórokat nem kellőképen tudtuk belőni. Az utóbbi időben nagyon jó százalékban be tudtuk lőni, most ez gyengén sikerült. De egyébként meg gratulálok mind a két csapatnak, mert ha azt nézzük, hogy mi a "közönségcsalogató", ez az volt megint. Nyilván nem a játék miatt, hanem küzdelmes, harcias mérkőzés volt, ez mindenkinek jó. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk a 9. helyet megszerezni, hogy könnyebb ellenféllel kerüljünk össze, nem tudom, azt hiszem, így a Vasas lesz az ellenfél, 3:3-ra állunk velük szemben, de megtartottuk a pályaválasztói jogunkat.

KOVÁCS OLIVÉR (Kaposvár):

"Azt gondolom, hogy nüanszokon múlik egy ilyen mérkőzés. A Kaposvár-Pécs és a Pécs-Kaposvár mérkőzés mindig derbi és én nagyon örülök, hogy kaposvári játékos vagyok, mert nagyon jó ilyen mérkőzéseket játszani. Egyébként meg tényleg minimális dolgok döntenek az ilyen találkozókon. Szívből gratulálok a csapatomnak, mert 12 meccs óta veretlenek vagyunk és biztos senki nem gondolta volna, hogy egy olyan csapat, amelynek tavaly rendre nulla pontja volt, képes olyan sorozatra, hogy 12 meccsen át veretlen marad. Természetesen nyerni jöttünk ide, soha nem lehet más a célunk és most sem volt más. Ez most így alakult.

LUKÁCS GERGELY (Pécs) vezetőedző: 

"Én is gratulálni tudok mind a két csapatnak. Jó kis dél-dunántúli rangadó volt teltházzal, ilyen mérkőzésekre van szüksége a vízilabdának. A mi játékunkat illetően a védekezéssel elégedett vagyok, régen volt már olyan, hogy öt gólt kaptunk. A támadójátékkal kapcsolatban maradt hiányérzet, kihagytunk olyan helyzeteket, amiket illett volna belőni és akkor meg is nyerhettük volna ezt a mai mérkőzést. De ha összességében nézem, a középszakaszt a 9. helyen zártuk, itt van nálunk a pályaválasztói jog, azt gondolom, hogy ez nagyon jó teljesítmény. Bárki is lesz az ellenfél, felkészülten fogjuk várni."

HORVÁTH ZSOMBOR (Pécs):

"Úgy vélem, hogy a védekezés az előző meccsekhez képest rendben volt. A játékvezetők kézben tartották a mérkőzést, de az biztos, hogy nehéz mérkőzés volt."

A csoport végeredménye:

1. Pécs 36,
2. Kaposvár 34,
3. Vasas 31,
4. Szentes 24,
5. AVUS 24,
6. Tatabánya 18,
7. UVSE 10,
8. Szeged 0 pont


A BAJNOKSÁG TOVÁBBI MENETRENDJE


RÉSZLETEK

FELSŐHÁZ

Április 21., szombat

BVSC-Miskolc 11:10 (2:2, 2:5, 4:1, 3:2)
G.: Pásztor 5, Czigány 2, Ambrus, Csapó M., Várnai, Létay, ill. Bowen 4, Berta 2, Sánta, Vadovics, Nagy Á., Kuzmenko



 


OSC-FTC 6:10 (1:3, 2:3, 1:4, 2:0) - tudósítás nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal
G.: Hegedüs 2, Bundschuh, Burián, Drasko Brguljan, Ubovics, ill. Vámos, Varga Dániel 2-2, Sedlmayer, Pohl, Madaras, Nikics, Német T., Manhercz K.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Április 22., vasárnap

Eger-Szolnok 8:7 (4:2, 2:0, 0:2, 2:3)
G.: Sz. Rasovics 3, Vlahopulosz 2, Angyal, Kovács Gergő, Hosnyánszky, ill. Zaláki, Milos Csuk 2-2, Fülöp B., Alekszics, Bátori

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


Debrecen-Honvéd 12:9 (2:1, 4:4, 2:3, 4:1)
G.: Kállay 3, Macsi P. , Boros T., Somlai, Smitula 2-2, Szőke, ill. Illés 3, Simon A. 2, Szivós, Vad L., Gyárfás T., Manhercz Á.




ALSÓHÁZ

Április 21., szombat

Szentes-Vasas 10:10 (5:2, 1:2, 3:2, 1:4)
G.: Nagy M., Somogyi 2-2, Takács J., Hegedűs, Pellei, Kiss K., Vörös, Tóth Gy., ill. Sélley-Rauscher, Bóbis 4-4, Simon 2




AVUS-Tatabánya 15:14 (3:3, 5:5, 4:3, 3:3)
G.: Polovic, Basara 3-3, Garancsy, Baj, Ukumanov 2-2, Kiss Cs., Hajmási, Ekler, ill. Kolozsi, Szentesi 3-3, Kalanovics B., Szabó B. 2-2, Hoppál, Márkus, Fazekas, Katonás

SZOMBATHELYI FOTÓGALÉRIA


UVSE-Szeged 14:2 (6:0, 3:0, 2:0, 3:2)
G.: Tóth Z., Major 4-4, Knézy, Baksa 2-2, Keresztúri, Korbács, ill. Szilvasán, Korbán


Pécs-Kaposvár 5:5 (1:2, 2:1, 1:2, 1:0)
G.: Lajkó 2, Csacsovszky A., Horváth, Csaba, ill. Sántavy, Varga II. Zs., Kovács O., Lukács Á., Giga



Címkék:
OB1