FACEBOOK

Megkezdődött a debreceni munka

Megkezdődött a debreceni munka
hozzászólás, 2018.03.19.

A magyar válogatott  keret 14 játékosa hétfőn délelőtt Debrecenben megkezdte a felkészülést a kedd esti Világliga-meccsre. A délelőtti edzés utolsó szakasza a sajtó számára is nyilvános volt. Helyszíni tudósításunk:


Lassan megszokottá válik, hogy a Märcz Tamás-féle válogatottnak utazási nehézségekkel kell megküzdenie. Ki gondolta volna, hogy március második felében téli időjárási gondok miatt kell aggódni egy kelet-magyarországi utazás során?

A csapat végül csak kis csúszással teljesítette a Budapest-Debrecen távot, mintegy három órára volt ehhez szükség. Az első edzés végén a sajtó képviselői is jelen lehettek.

Mint ismert, a kapitány 14 játékost hívott meg erre az összetartásra, közülük egy valaki nem lesz nevezve a kedd esti meccsre.

A névsor:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


VLV-INTERJÚ SEDLMAYER TAMÁSSAL, AZ EGYETLEN MEGHÍVOTTAL, AKI MÉG SOHA NEM JÁTSZOTT VÁLOGATOTT MECCSEN

Märcz Tamástól az esti edzés után kérünk majd értékelést a napról.

A Hollandia elleni debreceni Világliga-meccs kedden 18.30-kor kezdődik, az M4 Sport közvetíti, nálunk az itt megszokott szöveges élő tudósítás lesz olvasható.


Nagy Anita/DVSE-fotók


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Milyen utatok volt, akadályozott-e titeket a hó?

- Nekem viszonylag akadálytalannak tűnt, legalábbis végigaludtam az első két órát, de három óra alatt értünk le. Egy kis csúszásunk volt emiatt, de azt gondolom, viszonylag zökkenőmentes volt az egész. Ma reggel találkozott a csapat egyik fele Pesten, a másik fele egyből jött ide Debrecenbe. Hosszú idő után találkoztunk újra a többiekkel, eltelt több hét, mindenki a klubbeli feladataival volt elfoglalva, ott is most jönnek igazából a fontos mérkőzések. Kicsit vissza kell most ebbe a világba rázódni, ez zajlik most.

- Jó érzés itt lenni a válogatottnál?

- Mindig nagyon jó érzés a válogatott sapkát magára öltenie az embernek, most otthonosabbnak is érzem talán, hogy a csapat több mint háromnegyede korosztályos válogatott csapattársam volt, úgyhogy ez mindenképpen különleges mérkőzés lesz.

- Mit csináltok még ma? Miből fog állni a második edzésetek?

- Este edzünk még egyet, gondolom abban már több taktika lesz, mert most több volt az átmosás, kicsit lazítósabb volt a program. Azért most a végén már foglalkoztunk taktikával is, szerintem ez lesz este is.

- Mire számítasz a keddi találkozón?

- A kinti mérkőzés elég nyögvenyelősen indult, a félidőben is x volt, ha jól emlékszem, aztán amikor kicsit kilazultunk mi is - egyébként ott is hóproblémák miatt késtünk -, akkor kicsit szét tudott nyílni a mérkőzés és a végére nagyobb lett a különbség. Azt gondolom, hogy ugyanez lesz most is, hiszen nagyon fiatal csapattal érkeztek, nagyon nagy tempót fognak diktálni a hollandok, nekik nincs veszítenivalójuk ellenünk. Ők is tudnak bármit gyakorolni, azt mondom, hogy kamikazeharcot is tudnának folytatni ellenünk, de hát ennek nagyon örülünk. Mi is nagyon fiatal csapattal vagyunk itt, úgyhogy fel fogjuk venni ezen a nagyon sok úszásos mérkőzésen a kesztyűt.

- És győzelmet remélsz, gondolom...

- Mindenképpen.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Mit szóltál a meghívóhoz?

- Tudtam, hogy érkezik, mert a Kecskemét előtti edzéseken, amikor beszéltem a szövetségi kapitány úrral, mondta, hogy számíthatok rá, így nem volt meglepetés. Most egy fiatalabb csapat van, valamennyire jobban ismerem őket, mint az előző garnitúrát, szóval különösen jó most itt lenni.

- Jó a hangulat?

- Persze, nagyon.

- A klubcsapatból hogy érkeztél ide. Milyen formában vagy, illetve a Miskolc eredményei meghatározzák-e a hangulatodat?

- Valamennyire biztosan. Most kikaptunk a Fraditól, már a hatodik meccset játszottuk velük, mindig nehéz ellenük. Tegnap pihentünk és ma sem volt annyira kemény az edzés, egy kicsit pörgettük az elején meg gyakoroltunk, főleg. Szerintem holnapra topformába tudunk lendülni.

- Mire számítasz az esti edzésen, tudod, hogy mit fogtok csinálni?

- Szerintem taktikát gyakorlunk, délután videózunk is, ha jól tudom. A zónát, a szorost gyakoroljuk majd és a fórokat.

- Mit vársz a kedd estétől?

- Az elején még kicsit nehezebb lesz, de remélem, ha minden összejön, akkor a vége felé szét fog nyílni az olló.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Visszatértél a válogatottba, mit szóltál a meghívóhoz?

- Természetesen örültem neki, számoltam is vele, hogy jönnöm kell. Mindig jó a válogatottban játszani.

- Milyen volt az első edzés?

- Kicsit rohanós, kicsit "hétfő reggeli". Ugye, ilyenkor nincs sok időnk felkészülni egy-egy mérkőzésre, mindent koncentráltan kell csinálnunk. Szerintem ezzel nem is volt baj - holnap estére jó lesz ez...

- Hogy érzed magad, milyen formában vagy?

- "Javuló"..., mondjuk így. :-)

- Mire számítasz a kedd esti meccsel kapcolatban?

- Győzelemre! Mindenképpen gyors játékot várok - természetesen magunktól. Azt gondolom, hogy azért ez a meccs a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, ez nem is lehet kérdés, de még ezen felül nagyon jó lenne, ha visszaköszönnének azok a dolgok, amiket a csapatban most már többen régebb óta csinálnak. Az biztos, hogy gyakorló partnernek erre a célra nagyon jó ez a holland csapat.

- Köszönöm szépen.


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Milyen volt az út?

- Ideértünk rendben, a külső sávban tudtunk menni rendesen.

- Úgy kerültél most ide, hogy Német Toni megsérült. Mit szóltál a meghívóhoz? Számítottál rá?

- Hogy őszinte legyek: nem. De itt vagyok és készen állok!

- Milyen formában érzed magad?

- Szerintem jó formában vagyok az elmúlt időszakot nézve, a klubcsapatom is visszatért a megfelelő kerékvágásba, abba, amelyben ennek a csapatnak játszania kell, úgyhogy úgy érzem, a csapat teljesítményével az én teljesítményem is javult, remélem, hogy át tudjuk menteni csapatként és egyénileg is a jó formát a válogatottba.

- Mire számítasz kedden este?

- Győzelemre!

- Köszönöm.