FACEBOOK

Sedlmayer Tamás lehet a magyar vízilabda-történet következő válogatott játékosa

 Sedlmayer Tamás lehet a magyar vízilabda-történet következő válogatott játékosa
hozzászólás, 2018.03.06.

A helyzet furcsa. Nem írhatjuk, hogy a Hollandia elleni, március 20-i Világliga-meccsen újoncot avat a magyar válogatott, hiszen Märcz Tamás hétfőn este 14 játékost hívott meg, egy valakinek a neve nem kerül a meccsre leadandó 13-as hivatalos listára. De ha ez a név nem Sedlmayer Tamás neve lesz, akkor vele bővül a valaha volt magyar válogatott játékosok névsora. Nem sokkal a kerethirdetés után hívtuk a "Szédült" becenevű, 23 éves játékost.

Märcz Tamás meghívottjai:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Német Toni, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok. 


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Barátom, Vogel Simon hívott fel először, két perccel azután, hogy nyilvánosságra került a meghívottak névsora. Először nem is értettem hirtelen, miről beszél, nem fogtam fel, hogy mi történt. Aztán én is elolvastam a hírt és még akkor is ugyanúgy örültem, amikor láttam, hogy egy ember még kiesik majd a meccs előtt ebből a keretből. Nyilván lesz bennem feszültség, ilyen helyzetben még soha nem voltam, de most úgy érzem, pontosan ez a dolog, ez a bizonytalanság az, ami külön motivációt ad. Amúgy is fel leszek persze tüzelve, mindent megteszek majd, hogy a legjobbamat nyújtsam, de hogy egy ember ki fog maradni, na ez a tény talán még egy kis pluszt is kihoz majd belőlem annak érdekében, hogy ne én legyek az...

- Gondolom, hosszú ideje erről álmodoztál!

- Az biztos, régóta az volt a célom, hogy válogatott legyek. Benedek Tibornál már majdnem bemutatkoztam a nemzeti csapatban, érdekes módon ugyanúgy Debrecenben, csak akkor a románok ellen, de végül akkor nem jött össze, remélem, most sikerül.



- Mikor gondoltál először arra, hogy ez megtörténhet, hogy reális esélyed lehet a válogatottságra? A junior válogatott szereplésekor?

- Igen, talán akkor, amikor a kazahsztáni junior világbajnokságnak vége lett, az volt az utolsó utánpótlás-esemény, amin részt vehettem. Akkor valóban megfordult a fejemben, hogy a felnőtt válogatottba is bekerülhetek. Eddig nem sikerült, de folyamatosan ezen dolgoztam, most is mindent megteszek azért, hogy kiérdemeljem a meghívást.

- A keret névsorát olvasva most már tényleg arra gondol az ember, hogy ez valódi generációváltás. Mit szólsz a társakhoz? Gondolom, sok az "ismerős"...

- Igen, mondatom, talán már mindenkivel játszottam már együtt, többekkel világversenyen is. Nagy lehetőség ez valamennyi meghívottnak, hogy bekerüljön a csapatba, akár már a nyári Európa-bajnokságra. Nekem is.



- Biztos olvastad, mit mondott rólad Märcz Tamás, aki a két balkezes mellett a rossz kéz oldalon számít majd rád. Kiemelte, hogy mostanában jól szerepelsz és univerzális játékosnak tart, akit több poszton is bevethet.

- Nyilván jólesik, hogy ezt gondolja rólam, igyekszem a klubmeccseken megmutatni, hogy mik az erősségeim és ezen leszek a válogatottban is - ha nem én leszek az egyetlen kieső a jelenlegi keretből.

- Mi az a poszt, amit a legjobban szeretsz?

- Most már jó ideje rossz kéz oldalon játszom, ezt mind szélső, mind hátsó pozícióban megszerettem, úgy érzem, ez a megfelelő hely nekem.

- Mostanában tényleg jól megy neked a Fradiban...

- Igen. Nem szeretném elkiabálni, de valóban, én is úgy érzem, hogy jobban alakulnak a dolgok, mint eddig, mintha elkezdődött volna egy felfelé ívelő szakasz a pályafutásomban.

- Hát akkor először is szereplési lehetőséget kívánok, aztán pedig sikeres bemutatkozást!


SEDLMAYER-GÓLOK A VLV-N

Sedlmayer Tamás első nyilatkozata a vlv-nek (2012.11.03.):