FACEBOOK

Indulunk a Világligán!

Indulunk a Világligán!
hozzászólás, 2017.09.12.

Eddig is valószínűsíthető volt, de immár hivatalosnak tekinthető: a magyar férfi vízilabda-válogatott egy év kihagyás után részt vesz a FINA által rendezett Világliga-versenysorozatban. Ezt onnan lehet tudni, hogy Hesz Máté főtitkár hétfőn Hódmezővásárhelyen tárgyalt, többek között arról, hogy a vb-ezüstérmes csapat novemberben ott, a Gyarmati Dezső uszodában játssza az egyik Világliga-meccsét.

Az eseményről a promenad.hu, "a vidék hírportálja" tudósított.

Az oldal hangfelvételt is közzétett, ezen Hesz Máté foglalja össze látogatásának érdemi elemeit:



HESZ MÁTÉ MVLSZ-főtitkár, Gyarmati Dezső unokája:

Érkezett egy kezdeményezés a hódmezővásárhelyi öregfiúk vízilabdacsapattól, ugye a nagypapámnak az emlékét..., illetve a nagypapát is itt nagyon szerették Hódmezővásárhelyen és 2003-ban(?) róla nevezték el ezt az uszodát. A nagypapa 2013-ban meghalt, de hála Istennek, azóta sem felejtették el Hódmezővásárhelyen, és valamikor nyár elején érkezett egy nagyon kedves..., hát, nem is felkérés, azt hiszem, egy baráti beszélgetés vagy egy email, hogy ne csak az uszoda legyen elnevezve róla, hanem készüljön egy dombormű vagy egy szobor, illetve az uszodán belül is legyen egy olyan  emlékfal, vitrin, ahol emléket állítanak a nagypapának és most jutottunk el odáig, hogy el tudtam jönni és személyesen tudunk erről nagyjából egyeztetni.

Jelenleg úgy néz ki, még néhány bizonytalan időpont és tényező van, de a dátum az nagyjából megvan és ez november 14. lenne. Szeretnénk, hogyha a magyar válogatott, a világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott egy Világliga-mérkőzést játszana és tulajdonképp az ünnepség e köré lenne építve vagy az ünnepség köré lenne építve a vízilabda-meccs, ezt majd eldöntjük. Nyilván nekem az ünnepség az családilag fontosabb és természetesen szövetségi főtitkárként a mérkőzés is fontos.


Mint a vlv-n hétfőn megjelent szövetségi kapitányi interjúban olvasható, Märcz Tamás élvezi az MVLSZ támiogatását abban, hogy a magyar csapat induljon a 2017-18-as Világligában, s emellett a LEN által újonnan szervezett, Európa legjobb 12 csapata számára kiírt Európa Kupában is.

Címkék:
Hesz Máté