FACEBOOK

Kemény Dénes: ,,Tudok uralkodni magamon,,

Kemény Dénes: ,,Tudok uralkodni magamon,,
hozzászólás, 2017.08.19.

Többen jelezték, hogy hiányolják kedvenceik bulvárszereplésének megjelenítését honlapunkon, ezért nyitunk egy kicsit ebbe az irányba. Elsőként a mostani hot! magazin Kemény Dénesről szóló írását ajánljuk olvasóink figyelmébe, a jövőben pedig viszonylag rendszeresen szemlézni fogjuk a pólós élet képviselőinek celebek közötti megjelenését.

Támogatónk a HerbaDoctor

Olyan kritikát is kaptunk, hogy címlapunk közepén található bulvár rovatunk elavult, az ott látható Varga Vince-kép jelzi ezt a legjobban, hiszen Varga Dénes második fiát újszülöttként ábrázolja a fotó, ennek pedig már csaknem egy éve...

Olvasóinknak igazuk van. Egyébként is az a tapasztalat, hogy kellő népszerűséget, látogatottságot ma már főleg hangzatos nyelvezettel, kicsit a handabandázást súroló szóhasználattal lehet elérni, s természetesen azzal, ha hőseink ténykedését az olvasók igényeinek megfelelő, emberközeli ábrázolással mutatjuk be. És mivel ezt a munkát a jelek szerint nálunk rátermettebben végzik a bulvárlapok, a televíziók celebműsorai, mostantól bulvár rovatunkban ezeket szemlézzük, hogy felhívjuk a figyelmet azokra az érdekességekre, amelyek talán elkerülnék olvasóink figyelmét.

Itt van mindjárt ez a Kemény Dénesről készített portré a hot! magazin legfrissebb számában.

Kiből nem vált ki szimpátiát a cikk felvezetése, miszerint:

"Óriási tekintélyt vívott ki magának, mégsem szállt a fejébe a siker. Az emberek szeretik és tisztelik, amivel soha nem élne vissza. A családja szereteténél azonban semmi sem fontosabb a számára."

A magyar férfi vízilabda-válogatott eredményei világversenyeken Kemény Dénes irányítása alatt


1997 - Eb-arany, Világkupa-bronz

1998 - vb-2. hely

1999 - Eb-arany, Világkupa-arany

2000 - olimpiai arany, Európai Nemzetek Ligája-arany

2001 - Eb-bronz, vb-5. hely

2002 - Világliga-bronz, Világkupa-ezüst

2003 - vb-arany, Világliga-arany, Eb-bronz

2004 - olimpiai arany, Világliga-arany

2005 - vb-ezüst, Világliga-ezüst

2006 - Eb-ezüst, Világkupa-ezüst

2007 - vb-ezüst, Világliga-ezüst

2008 - olimpiai arany, Eb-bronz

2009 - vb-5. hely

2010 - Eb-4. hely

2011 - vb-4. hely

2012 - olimpiai 5. hely, Eb-bronz

Érdekes, hogy mit mond Kemény Dénes arra a kicsit talán hízelgőnek tűnő bemutatásra, miszerint sok szerepben láthattunk már őt, s mindegyikben a csúcsra tört, jelenleg a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként remekel, s olyasfajta tisztelet övezi, amely túlmutat a vízilabdán.

"Egy igazán népszerű sportolót nem csak az eredményei tesznek szerethetővé. Az én esetemben gyakran éreztem, hogy keresik az embert az edző mögött. Nekem van egy másik hívatásom (sic!), állatorvos vagyok, a magánéletemben pedig férj és apa és ez az együttes némi tiszteletet váltott ki másokból. De úgy gondolom, hogy ha nem lett volna közöm a vízilabdához, akkor sem lettem volna egy unalmas muki."

A továbbiakból megtudhatjuk, miért adódik kellemetlenség abból, ha megismerik őt az utcán és azt is, hogy a szövetségi elnök őszinte ember: ami a szívén, az a száján. Megfogadta, hogy önmagával kapcsolatban soha nem fog hazudni, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden gondolatát megosztja másokkal!

Egy picikét családi életébe is betekintést enged Kemény Dénes, aki bevallja: az érzelmei ugyan gyakran meglátszódnak rajta, azonban képes uralkodni magán. Leginkább otthon engedheti el magát, "maradéktalanul" kimutatja érzelmeit. A cikk végén azt is elárulja, hogy otthon ki a főnök.

Két dolgot kifogásolhatunk a volt szövetségi kapitányt tényleg emberközeli módon ábrázoló cikk kapcsán. Az egyik az, hogy nemhogy nem sorolják fel, de még csak utalni sem utalnak a magyar válogatottal elért páratlan eredményeire (ezt mi pótoljuk, lásd keretes anyagunkat). A másik: mint éppen az eredménylistából látható, nem pillanatok hőséről szól az anyag, megérdemelt volna a címlapon egy címet, esetleg egy kisebb arcképet az ismét terhes celeb hasa és a kétségtelenül ízlésesen ábrázolt női popsik között.

Kemény Dénes: ,,Tudok uralkodni magamon" - hot! magazin, kapható az újságárusoknál.