FACEBOOK

Negyedik hely a junior vb-n

Negyedik hely a junior vb-n
hozzászólás, 2017.08.13.

A szerbek megnyerték a bronzmeccset, a görögök pedig ötméteresekkel legyőzték a horvátokat és aranyérmesek lettek a belgrádi U20-as világbajnokságon. Az  MVP és a gólkirály Manhercz Krisztián.

Támogatónk a HerbaDoctor

U120-as világbajnokság, Belgrád (Szerbia)

Bronzmérkőzés

Szerbia-Magyarország 12:11 (3:2, 5:2, 2:4, 2:3)

G.: Tankosics, Tomics, Jankovics, Radonjics, Velkics 2-2, Gvozdanovics, Drasovics, ill. Manhercz K. 4, Szatmári 3, Teleki 2, Nagy Á., Csacsovszky E.

Horkai György az utolsó negyedben piros lapot kapott.

VLV-VIDEÓK:

Ezúton köszönjük meg a válogatott videóelemzőjének, Balázs Miklósnak a torna teljes időszaka alatt nyújtott segítségét!


1:0 - Tankosics első gólja

2:0 - Tomics első gólja

2:1 - Szatmári első gólja

3:1 - Drasovics gólja

3:2 - Szatmári második gólja

4:2 - Tankosics második gólja

5:2 - Tomics második gólja

6:2 - Jankovics gólja

6:3 - Manhercz első gólja

7:3 - Velkics első gólja

7:4 - Manhercz második gólja

8:4 - Jankovics második gólja

8:5 - Nagy Ádám gólja

8:6 - Csacsovszky gólja

9:6 - Velkics második gólja

9:7 - Teleki első gólja

10:7 - Gvozdanovics gólja

10:8 - Manhercz harmadik gólja, ötméteres

11:8 - Radonjics első gólja

11:9 - Szatmári második gólja

12:9 - Radonjics második gólja

12:10 - Teleki második gólja

12:11 - Manhercz negyedik gólja, ötméteres


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Sikerült felrázni a srácokat a szombati elődöntő óta. Büszke vagyok rájuk, hajtottak, mindent megtettek. Az elején kicsit elengedtük a szerbeket, de a végén fel tudtunk annyira jönni, hogy szerintem csak egy bírói döntésen múlt, hogy nem mentettük döntetlenre a meccset, kiállítást kellett volna ugyanis kapnunk.

A szerbek kőkeményen játszottak, ennek a stílusnak az eluralkodása nekem nem tetszik és meggyőződésem, hogy rossz irányba viszi a vízilabdát, de hát, nem én határozom meg a sportág fejlődését... Olyan volt a helyzet, mint a budapesti vb-n, nem vízilabdázók játszottak, hanem gladiátorok. Két kézzel, keményen fogták a játékosainkat és a bírók ezt engedték. Márpedig az ilyen játékban nagyon el lehet fáradni.

- Mit szólsz a görögök végső győzelméhez és az egész tornához?

- Megérdemelték! Egyébként pedig pont arról beszélgettünk itt az edzőkkel, hogy ilyen magas színvonalon teljesítő korosztály nem volt az elmúlt években. Nyolc csapat közül bárki megnyerhette volna és én még ide veszem az oroszokat is, tehát kilencről beszélhetünk. Jól mutatja, ezt, hogy az oroszok 1.20 perccel a vége előtt kettővel vezettek a végső győztes görögök ellen. A spanyolok még jobban álltak a görögökkel szemben, 9:6-ra vezettek a negyedik negyedben és onnan vesztették el a meccset.

A görögök megérdemelten nyertek, tegnap szinte hibátlan játékkal győzték le a szerbeket, ma pedig már 5:2 re vezettek ellenük a horvátok, onnan fordították meg a döntőt úgy, hogy ellenfelük egy-két másodperccel a vége előtt egyenlített, így került sor az ötméteres-párbajra. Itt jegyzem meg, hogy lám, a horvátok megkapták a meccs végén azt a fórt, amit nekünk a szerbek ellen nem fújtak be...

De hát ez van. Azt mondom, hogy nagyon erős volt a mezőny, itt a négybe bekerülni már komoly teljesítmény. Sajnos nem sikerült ennél jobb eredményt elérni, ezt szombaton kellett volna "megoldanunk", ha belőjük a helyzeteinket, akkor meg is lett volna.

- Mi van a csapattal? Ennek a korosztálynak "vége van".

- Vége van. Ez volt az utolsó világversenyük. Tartottunk egy megbeszélést, megköszöntem az elmúlt évek munkáját és sok sikert kívántam nekik a stáb nevében. Biztos vagyok abban, hogy ebből a társaságból páran nemsokára ott lesznek a válogatott keretben, mert megérdemlik. A továbbiak már rajtuk múlnak majd, nekik kell élni a számukra felkínált lehetőséggel.

- Hogyan alakul a személyes sorsod? Január óta nem szövetségi kapitány vagy, hanem szövetségi edző és az általad vitt csapat most "megszűnik", hiszen a tagjai kiöregednek az utánpótlás korosztályból...

- A szerződésem az év végéig szól, majd eldöntik, hogy igényt tartanak-e a továbbiakban is a munkámra.

- Gyuri, köszönöm a tájékoztatást és jó utat kívánok haza!


BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Hát..., nagyon sajnálom. Sajnos megint azt kell, hogy mondjam, az emberelőnyöket nem használtuk ki úgy, ahogy szoktuk, adtunk nekik négygólos előnyt is. A végén így is majdnem feláltunk.

- Az elején mintha ott folytattátok volna, ahol a horvátok ellen abbamaradt - két kihagyott előny, és máris elmentek, most is csak kapufák és semmi nem sikerült...

- Igen... Nem tudom, mi történt ezen az utolsó két mérkőzésen az emberelőnyök terén. Nagyon sajnálom az egészet, jobb eredményt akartunk elérni, de mindenki megtette a magáét, ezért büszke vagyok a csapatra.


- Milyen a hangulat most?

- El vagyunk keseredve, nem erre készültünk. De fel kell, dolgozzuk, nem áll meg a világ. Még egyszer mondom, büszke vagyok a csapatra, megtiszteltetés, hogy az egyik tagja lehettem.

- Köszönöm szépen. Jó utat kívánok!


A döntőben:

Görögország-Horvátország 12:10 (1:2, 1:2, 2:1, 3:2 - 5:3) - ötméteresekkel

Az 5. helyért:

Spanyolország-Montenegró 9:13 (2:2, 0:4, 5:3, 2:4)

A 7. helyért:

Olaszország-USA 14:8 (3:1, 3:2, 6:1, 3:4)

A torna legértékesebb játékosa és a gólkirály (26 találattal) Manhercz Krisztián.

Az U20-as vilégbajnokság végeredménye:


1. Görögország
2. Horvátország
3. Szerbia
4. MAGYARORSZÁG
5. Montenegró
6. Spanyolország
7. Olaszország
8. USA
9. Oroszország
10. Kanada
11. Ausztrálai
12. Kína
13. Japán
14. Hollandia
15. Egyiptom
16. Irán
17. Argentína
18. Új-Zéland
19. Puerto Rico
20. Dél-Afrika