FACEBOOK

U20 - megalapozott optimizmus a belgrádi vb előtt

U20 - megalapozott optimizmus a belgrádi vb előtt
hozzászólás, 2017.07.24.

Utolsó felkészülési tornáján is nagyszerűen szerepelt és győzött az augusztusi belgrádi korosztályos világbajnokságon szereplő magyar junior válogatott. A szombathelyi torna után Horkai György kijelölte a vb-csapatot. A szövetségi edzőt és Vogel Soma csapatkapitányt kérdezte a vlv.

Támogatónk a HerbaDoctor

A belgrádi junior vb-n szereplő magyar válogatott:

Csiszár Boldizsár, Vogel Soma kapusok,
Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Lukács Dorián, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Simon Henrik, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Teleki András, Vadovics Viktor, Zerinváry Lóránd

A fenti listából kitűnik, hogy gyakorlatilag csoda történt, alig több mint két hónappal súlyos vállműtétje után a szombathelyi tornán játszott, keményen bekkelt és gólokat is lőtt Nagy Ádám, akinek augusztusi vb-szerepléséért egy hónappal ezelőtt fabakát sem adtak volna a hozzáértők.

OMV Kupa, Szombathely

Július 21., péntek

Szerbia-Horvátország 19:18 (4:1, 1:3, 1:2, 3:3 - 3:3) - ötméteresekkel
G.: Rasosevics 4, Tahkocsics, Vucsinics, Drasovics 3-3, Gvozdahovics, Radonjics 2-2, V. Mitrovics, Tohold, ill. Butics 7, Dasics, Lazics 3-3, Duzevics, Burics 2-2, Pejkovics

Magyarország-Ausztrália 14:5 (4:1, 3:0, 4:0, 3:4)
G.: Csacsovszky E., Burián 3-3, Zerynvári, Vadovics, Nagy Á., Sélley-Rauscher, Szatmári, Sugár P., Simon, Baksa B.

Július 22., szombat

Horvátország-Ausztrália 11:4 (2:1, 3:1, 5:0, 1:2)
G.: Burics 3, Butics, Lazics 2-2, Zovics, Mercep, Biljaka, Bego, ill. Elplirch 3, Holdan

Magyarország-Szerbia 11:10 (2:2, 4:2, 2:2, 3:4)
G.: Burián 4, Sélley-Rauscher 3, Zerinváry, Vadovics, Szatmári, Baksa B., ill. Tohold, Radohojc 3-3, Tahkosics, Vucsinics 2:2

Július 23., vasárnap

Ausztrália-Szerbia 4:20 (0:5, 2:4, 1:7, 1:4)
G.: Nangle 2, Elplirch, Hallam, ill. Vucsinics 5, Drasovics, Radujevics 4-4, Gvozdahovics, Jankovics 2-2, V. Mitrovics, Radohojc, Velkics

Magyarország-Horvátország 13:11 (2:2, 5:3, 0:3, 1:0 - 5:3) - ötméteresekkel
G.: Burián 4, Vadovics, Nagy Á., Szatmári, Teleki 2-2, Csacsovszky E., ill. Butics, Dasics, Biljaka 2-2, Zovics Mercep, Birics, Paparics, Duzevics

Érdekesség, hogy a szerbek kispadján jól ismert arcot fedezhettek fel a jelenlévők: Zsivko Gocics bekapcsolódott országa utánpótlásának irányításába...


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Ez a felkészülés egy állomása volt, nem kell túldimenzionálni, de pozitívan értékelem a Szombathelyen látottakat, elégedett vagyok. Ráadásul a szerbeket legyőzni bármilyen korosztályban, bármilyen nemzetközi tornán - mindig nagy dolog, megsüvegelendő. A horvátokkal vasárnap szoros meccset játszottunk, ők fizikailag nagyon erősek, nem véletlen, hogy a szerbekkel döntetlent értek el az első napon. Ráadásul a szombati meccsünk a szerbek ellen este volt, kevés idő maradt a pihenésre, de hát ezt is tudni kell bírni. Nagy csatában játszottunk döntetlent a horvátokkal, volt lehetőségünk a rendes játékidőbeli győzelemre, de elhibáztuk a helyzeteket.

Ami a csapathirdetést illeti, külön szeretném megköszönni a felkészülésbeli részvételt azoknak, akik nem kerültek be a vb-csapatba, Baksa Benedeknek és Sugár Péternek. Ők is becsületes munkát végeztek, jó teljesítményt nyújtottak, olyat, aminek alapján jogosan lehetnének csapattagok, azonban - Kis Pistával sokat konzultálva - úgy döntöttem, hogy a védelem megerősítését helyezem előtérbe. A támadó szekcióba még érkezik a felnőtt vb-ről Manó (Manhercz Krisztián - a szerk.), aki mindenképpen erősítést jelent, ezért a centerfogó védők számát gyarapítottuk, s a kialakult összetétel lehetővé teszi majd azt is, hogy forgassuk a védőket, akár 12 kiállítást "el tudunk vinni" egy meccsen. Leposa Gábor kapussal már a felkészülés elején megbeszéltem, hogy csak akkor van esélye bekerülni, ha valamelyik kapus megsérül, így is vállalta a közös munkát, keményen dolgozott, amit neki is köszönök.

Úgy érzem, most ez a legerősebb csapat, talán még Fekete Gergőnek lett volna esélye bekerülni, de ő egész évben vállsérüléssel küszködött, úgy játszott, s a végül nyáron elvégzett műtét nem tette lehetővé, hogy számoljak vele.

A vb-esélyeinket ugyanúgy látom, mint eddig. Legyőztünk hat konkurens csapatot azon a két tornán, amelyen részt vettünk. Ez nagyon jó eredmény, de nem jelent semmit, továbbra is az a herlyzet, hogy hat-nyolc csapat közül bármelyik nyerhet Belgrádban. A szerbek a legesélyesebbek, mert bár nincs kiemelkedő játékosuk, mindenkinek megvan a szerepe, jó csapatot képeznek, gyorsak, robbanékonyak és nagyon erősek, ráadásul otthon játszanak. Azért mi is ott vagyunk az esélyesek között, bizakodó vagyok, nagyon reménykedem.

Kedden délután edzünk egyet és este megyünk együtt szurkolni a magyar válogatottnak a négy közé jutásért. Szerdától az oroszokkal készülünk együtt, augusztus 3-án utazunk a vb-re.

VOGEL SOMA csapatkapitány a vlv-nek:

- Hosszú héten vagyunk túl, már hétfőtől az ausztrálokkal készültünk Szombathelyen, emberelőnyt-emberhátrányt gyakoroltunk. Az első meccsünket a tornán éppen velük játszottunk és kevés hibával, szinte tökéletes játékkal tudtuk le. Jöttek a szerbek, de vihar miatt csúsztak a meccsidőpontok és a strandról a fedett uszodába került át ez a találkozó. Szerencsére ez nem okozott gondot a fejeken és fárasztó, kemény mérkőzést játszottunk. Sikerült előnyre szert tennünk, de sajnos felengedtük őket, háromgólos hátrányt tudtak behozni, ez, úgy gondolom, egy kicsit a hosszú hétnek is betudható.

Ami a játékunkat illeti: a kezdetektől számítva sokat változott, egyre jobban tudtunk koncentrálni a védekezésre, bár az ellenfél lefordulásaira még jobban fel kell készülnünk, a szerbek elleni meccsen gólokat kaptunk rossz váltások miatt. A támadással nincsenek problémák és ha Manhercz Krisztián is csatlakozik, az még további erőt adhat majd.

Bizakodó vagyok a felkészülési tornák jó eredményei alapján. Ezek a mérkőzések nemcsak azt a célt szolgálják, hogy felmérjük az ellenfeleket, hanem egy kicsit erődemonstrációt is jelentenek. Nem azt mondom ezzel, hogy kimagaslunk a mezőnyből és mindenkit könnyedén fogunk megverni, de mégsem mindegy, hogy a legnagyobb riválisokkal milyen eredményeket érünk el nem sokkal a vb előtt.


U20-as világbajnokság, Belgrád, (Szerbia), augusztus 5-13.

A csoport:
USA, Oroszország, Görögország, Puerto Rico, Irán

B csoport: Hollandia, Montenegró, Spanyolország, Japán, Horvátország

C csoport: Új-Zéland, Ausztrália, Argentína, Szerbia, Kína

D csoport: Olaszország, Magyarország, Egyiptom, Kanada, Dél-Afrika

A magyar csapat programja a csoportkörben:

Augusztus 5., szombat


Magyarország-Dél-Afrika

Augusztus 6., vasárnap

Olaszország-Magyarország

Augusztus 7., hétfő

Magyarország szünnapos

Augusztus  8., kedd

Magyarország-Egyiptom

Augusztus 9., szerda

Kanada-Magyarország