FACEBOOK

Franciaország-Magyarország 7:13

Franciaország-Magyarország 7:13
hozzászólás, 2017.07.21.

Nem teljes értékű csapattal is magabiztosan vertük a franciákat, az olaszok pedig nem tudták elérni a csoportelsőségükhöz szükséges gólkülönbségű győzelmet az ausztrálok ellen. Így csoportelsőként plusz pihenőnaphoz jutottunk, legközelebb kedden 20.30-kor játszunk a spanyol-orosz meccs győztesével. Folyamatosan bővülő vlv-riport:

Támogatónk a HerbaDoctor

Világbajnokság, Budapest, csoportkör, 3. forduló

B csoport

Franciaország-Magyarország 7:13 (1:6, 3:2, 1:3, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Koryzna (lengyel), Naumov (orosz)
Franciaország: Garsau, Saudadier, Kovacsevics, Piot, Simon, Crousillat, Marzuki 4, Cs.: Dino, Izdinsky 1, Laversane, Peisson, Camarasa 2, Fontani (kapus). Szövetségi kapitány: Hrestak Hrvoje
Magyarország: Nagy V., Török B., Vámos 4, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 3, Mezei. Cs.: Manhercz K. 1, Decker Á., Zalánki 2, Gór-Nagy 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 8/14, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: - ill. 1/1
Kiállítás cserével, végleg: Peisson (a negyedik negyedben)
Kipontozódott: Török B., Decker Á. (mindkettő a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek I.


MÄRCZ TAMÁS első nyilatkozata:

- Mi volt a legnehezebb a meccsen?

- Nagyon fontos volt, hogy a franciák elleni meccset megfelelően komolyan vegyü, jól ráhangolódjunk, mert az nem volt kérdés, hogy jobbak vagyunk, de mégis, hogyha rosszul indul egy ilyen mérkőzés, akkor fölszívhatják magukat. Megadhat egy kicsit a gépezet az elején és előfordulhat akár az is, hogy elbizonytalanodik a csapat, most ez nem volt jellemző. Magas volt a figyelem, a koncentráltság, már a legelejétől, ez talán annak is köszönhető volt, hogy tudtuk, Hárai Balázst lehetőség szerint pihentetni fogjuk, bár rajtra kész volt, ha kellett volna akkor beállt volna. Gór-Nagy Miki is csak akkor szállt be, amikor eléggé kezdtek fáradni a védőjátékosaink. Tehát voltak megoldandó feladatok azért ezen a mérkőzésen.

- Mennyire szólhat bele Tóni bácsi a csapat összeállításba?

- A két centerünknek külső hallójárat-gyulladása van, ez bizonyos kezelést igényel. Gór-Nagy Mikinek van egy enyhébb húzódása, ami lehetővé teszi, hogy játsszon. De szerettem volna, minél többet pihentetni, hogy a következő mérkőzésre még jobb állapotba kerüljön és még jobban regenerálódjon. Ő mindenképpen szeretett volna játszani és még a mérkőzés előtt kaptam Gábor doktor úrtól egy információt, hogy valamennyit azért lehet játszatni, tehát ezek is meghatározták azt, hogy végül is tíz mezőnyjátékos játszotta végig ezt a mérkőzést.

- Ahogy alakult ez a három csoportmeccs, azt előre aláírtad volna? Nemcsak az eredményre, a játékra gondolok, mindenre.

- A francia és az ausztrál meccs szerintem kimondottan jól alakult. Az olasz mérkőzést szerettem volna, ha megnyerjük. Azt majd az idő eldönti, nem sokára, egy óra múlva okosabbak leszünk, hogy az a döntetlen elég volt-e. Az, hogy ilyen kiélezett mérkőzésünk volt az olaszokkal és az utolsó percekig folyt a harc a győzelemért, szerintem mentálisan kimondottan építő jellegű, s még az is hasznos, hogy találkoztunk egy nehéz játékvezetéssel, a jövőben is előfordulhat hasonló.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MÄRCZ TAMÁS az M4-nek:

- Úgy készültem, hogy nem lesz könnyű meccs, már itt rákérdeztetek korábban, gondolom előbb utóbb rá fogtok kérdezni, hogy azért voltak problémák a csapatösszeállítással. Akár bele is csaphatunk, hogy mért nem játszott, ugye Pufi. Ő is meg a Mezei is külső hallójárat-gyulladással szenved, úgyhogy azt kellett választani, hogy melyiket rakjam be ma. Most a Mezei Tomi játszott, de mondom, neki is be van dugva a füle, holnap kezelésre mennek mindketten. Fognak játszani a továbbiakban is. Pufit így megkíméltük, Hárai Balázst, egy kicsit mentettük az ő helyzetét, kap még két-három napot gyógyulni.

- Akkor essünk túl a nehezén? Gór-Nagy is elég keveset volt a vízben.


- Igen neki van egy pici húzódása, ami látjuk, hogy azért annyira nem vészes, tehát harcképes volt és úgy gondoltuk, hogy majd ha nagyon szükséges akkor fogjuk játszatni. Nem volt éles a helyzet, de azért úgy éreztem hogy nagyon nagy volt a teher a többieken, mert kilencen vagy tízen játszották végig ezt a mérkőzést mezőnyjátékosok, és azt mondta Miki, hogy egy-két faultot elvisz ott a végén. Lőtt is egy gólt, annak külön örülök, tehát azért annyira nincsen probléma.

- Madaras Norbival ezt néztük, hogy azért elég  kemény volt azoknak akik a vízben töltötték ezt a mérkőzést.

- Mindenképpen szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, ami lehetett volna sokkal nehezebb is. Ilyenkor érezhető azért, hogy azok, akik benn vannak  a vízben, kettőzött erővel hajtanak, ez most is így történt. Nem volt véletlen az erős kezdés, tudják azt, hogy még jobban oda kell figyelni, így legalább nem lankad a figyelem egy francia meccsen sem. Kimondottan örülök, hogy jó volt a rajt, mert az volt a terv egyébként is, hogy két negyed után Decker Attila is beáll, ő is melegedjen be, bármikor adódhat olyan helyzet, hogy szükség van rá. Végül is úgy alakult minden, ahogy szerettük volna.

- Azért egy kapitánynak előre kell gondolkodnia, de hány nappal előre gondolkodik és hogy gondolkodik például a kapuskérdésben? Mikor játszik legközelebb az első számú kapusa, de azért egy kicsit játsszon az is aki beugorhat ilyenkor.

- Én úgy érzem, sőt, meg is beszéltem a kapusokkal: Viktor lendületben van, jól érzi magát, fizikailag nincsen problémája, védjen most amíg még lehet. Elképzelhető, hogy akár három nap is kimaradhat így meccs nélkül, tehát fontos neki, hogy ne öt vagy hat nap maradjon ki, úgy hogy ez volt a legideálisabb. Akartam, hogy Attila is kapja el a fonalat itt a világbajnokságon, ami azért fontos, mert bármikor jöhet akár egy sérülés, bármilyen váratlan helyzet, ami szükségessé teszi, hogy formában legyen a másik kapus. Én ezt akkor is meghúztam volna és ezt meg is beszéltem velük, hogy akár milyen állásnál jött volna Attila. Mindkét kapusban nagy bizalmam van.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MÄRCZ TAMÁS az ausztrál-olasz után magyar újságíróknak:

- A saját meccsünkkel akartunk foglalkozni, és azt gondolom, hogy ez kimondottan jól sikerült. Egy ilyen kezdés meghatározza a végső kimenetelét a meccsnek, abszolút nem becsültük le a francia csapatot, sőt amiatt hogy nem feltétlenül tudunk komplett csapattal kiállni erre a mérkőzésre, én úgy láttam, hogy a játékosok még inkább koncentráltak voltak, még inkább érezték azt, hogy egymásért is kell küzdeni, sokat tenni, egymást helyettesíteni, és nem bízhatjuk a véletlenre ezt a mérkőzést. Ennek türkében úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó mérkőzés volt az egyébként jó erőkből álló francia csapat ellen.

- Nagyon soknak tűnik a sérülés. Milyen állapotban vannak az érintettek, mennyire súlyosak ezek a sérülések?

- Nem igazi sérülések ezek, van egy húzódása Gór-Nagy Mikinek, láttuk, hogy beállt és ha kell, akkor ott van és nem lesz vele probléma. Minden mérkőzésen játszani fog. Továbbá fülgyulladásokról beszélünk, amik hátráltatták a két centerünket, de ez egy kezelhető dolog. Már ma kezelték, holnap folytatják, három nap után mindenki bevethető lesz.

- Elengeded a fiúkat egy napra, úgy mint Bíró Attila a lányokat?

- Lesz benne pihenő, lesznek a fiúk egy picit a családjukkal, azt hogy egy teljes nap, vagy fél nap, azt még eldöntöm a következő pár órában.

- Hogy élted meg az olasz-ausztrál meccset?

- Az első felét nem láttam,  azt gondoltam, hogy sikerülni fog az olaszoknak, az elején jól álltak, Nagyon becsülöm az ausztrálokat, úgy láttam, hogy magukért játszottak, nem csak a közönségnek, bár az igaz, hogy ekkora közönség sosem fogja buzdítani őket. Igazi sportemberek voltak, mentek végig, nem adták fel. Egy szállodában lakunk, fizetek nekik egy sört, megérdemlik!

- A spanyol-orosz párosból melyiket választanád?

-  Nem válogatunk. Azt gondolom, hogy mind a két csapatnak megvan az erőssége. Mind a kettőre fel fogunk készülni már előre, s amelyik érkezik, azzal összecsapunk és meg fogjuk őket verni!

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON nyilatkozata:

- Egy könnyű meccsen vagytok túl, hogy értékeled?

- Azért egy világbajnokságon vagyunk, a világ tizenhat legjobb csapata van itt, így nem mondanám, hogy könnyű meccs volt.  Lehet, hogy kívülről annak tűnt, de nagyon sok energiát fektettünk bele, hogy ilyen sima legyen az eleje, és utána megmaradjon a különbség a végéig.

- A vb előtt nem gondoltuk volna, hogy az ausztrálokat le lehet győzni tíz góllal, a magyar csapat mégis képes volt rá. Képes lehet az olasz csapat is?

- Most azért meggyengültek az ausztrálok, a Világliga meg a mostani eredmények alapján ez látható, de én nagyon szurkolok nekik, hogy ne verjék meg őket az olaszok tíz góllal. Sőt, beszéltem a meccs előtt Aaron Youngerrel is, és mondtam neki, hogy verjétek is meg őket, ha már lejöttetek ide a medencéhez.

(Lejegyezte: Kerbi)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Gratulálok Miki, ti mindent megtettetek a csoportgyőzelemért, és az első gólodat is megszerezted. Ilyen meccsre számítottál?

- Arra nem számítottam, hogy ilyen jól be tudunk kezdeni, hogy már az első negyed második felében kapust cserélnek, ha jól emlékszem, de ez nagyon örömteli, mert azt jelzi, hogy fejben nagyon jól tudunk összpontosítani, nagyon koncentráltak vagyunk, és ennek megfelelően egy jó mérkőzést csináltunk ebből.

- Csak a harmadik negyedben szálltál be a meccsbe, a vállad hogy van?

- Jól van. A melegítésnél éreztem, hogy rendben van, de Tomi tartotta magát a megbeszéltekhez, hogy csak a mérkőzés második felében szállok be, ha szükség van rám, de megmondom őszintén, hogy már az első negyed első percében szóltam neki, hogy ha muszáj, akkor nagyon szívesen ugrom bármikor. Nagyon megjött a kedvem a játékhoz, örülök, hogy nincs komoly baj.

- Hol nézed az ausztrál-olaszt?

- Nem tudom, megbeszéltük a csapattal, hogy itt maradunk megnézni, megmondom őszintén, nem biztos, hogy fogom nézni, mert nem akarok itt ezen izgulni. Mondják meg, hogy ki ellen kell játszani, akkor vízbe ugrunk és nyerünk.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Béla gratulálok, hoztátok a kötelezőt. Hogy értékeled ezt a mérkőzést?

-
Jó volt. Nagyon bekezdtünk, aztán tartottuk a különbséget. A mai napon ennyit tudtunk tenni, de most jön a fő meccs, ami sok mindenről dönt majd. Izgulunk egy kicsit, aztán meglátjuk, hogy mit tudnak az ausztrálok az olaszok ellen, remélem, hogy eleget.

- Milyen volt ez a meccs egészében?

-
Hoztuk a kötelezőt, nem is nagyon szeretnék erről beszélni, mert nem fogunk többet játszani velük ezen a világbajnokságon. Egyébként egy kellemetlen csapat.

(Lejegyezte: Kerbi)


DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Gratulálok a bemutatkozáshoz. Hogy értékeled ezt a meccset?

- Szerintem ez ilyen gála jellegű mérkőzés volt, úgyhogy kiszolgáltuk a közönséget.

- Mégis milyen ellenállást tanúsítottak?

- Láttad.

- Jó, de hát lehetett volna cél a tíz gól is. Mert akkor teljes pontazonosságnál ti vagytok a jobbak.

- Én nagyon bízom az ausztrálokban, jó csapat.

- A meccs hogy alakult?

- Jól alakult. Nyertünk. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sima lett. Nem volt nyögvenyelős, de mondjuk a franciáknak meg már olyan mindegy volt szerintem.

- Hogy látod a csapat ezek alatt a meccsek alatt is fejlődik?

- Igen. Abszolút fejlődik. Gyakoroltunk olyan dolgokat is a végén, amiket máskor nem tudunk. Ilyen szempontból ez nagyon pozitív meg előnyös.

- Jól van Attila, köszönöm szépen. Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A csoport másik mérkőzésén:

Ausztrália-Olaszország 5:13 (2:5, 0:3, 3:2, 0:3)
- jegyzőkönyv (pdf) a meccs krónikája (pdf)
G.: Putt, Edwards, Younger, Ford, Fannon ill Bodegas, Figioli 3-3, di Fulvio, Aicardi 2-2, Presciutti, Fondelli, Renzuto

ALESSANDRO CAMPAGNA magyar újságíróknak:

- Egy jó meccsen nagyszerűen játszottuk, remélem, hogy ez a játék elég lesz a folytatásban is.

- Miért nem sikerült kiharcolni a megfelelő különbséget ezen a mai meccsen?

- Az ausztrálok a magyarok ellen feladták. Az utolsó negyedet 6:0-ra veszítették el, míg ellenünk százszázalékosan koncentráltak az utolsó másodpercig. Ez nagy különbség. A magyarok sem voltak jobbak náluk tíz góllal.


A B csoport végeredménye:

1. Magyarország
2. Olaszország 3. Ausztrália 4. Franciaország

A negyeddöntőben a Spanyolország-Oroszország mérkőzés győztesével játszunk, kedden 20.30-kor.



vlv-képek II.


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A nap további eredményei:

A csoport:

Brazília-Kanada 6:6 (1:2, 3:2, 1:2, 1:0)
G.:
Coutinho 2, Cruz, P. Stellet, Guimaraes, Freitas, ill. Constantin-Bicari, Halajian, D'Souza, Soleimanipak, Torakis, Thumwood

Montenegró-Kazahsztán 13:5 (2:0, 4:0, 3:2, 4:3)
G.:
Cuckovics 4, Radovics 2, Darko Brguljan, Petkovics, Drasko Brguljan, Murisics, Misics, Radovics, Ukropina ill. Ukumanov 2, Shmider, Verdesh, Ruday

A csoport végeredménye:

1. Montenegró 2. Brazília, 3. Kazahsztán, 4. Kanada


C csoport:

Spanyolország-Dél-Afrika 16:4 (3:2, 1:0, 6:1, 6:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Espanol, Mallaracz, Gutierrez 3-3, Munarriz, Tahull 2-2, Granados, Fernandez, ill. Card, Brown, Rabie, Rodda

Szerbia-Görögország 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt  - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: F. Filipovics 3, Mandics 2, Rangyelovics, Pijetlovics, Alekszics, Jaksics, Prlainovics, S. Mitrovics, ill. Delakasz, Funtulisz 2-2, Geniduniasz, Murikisz

A csoport végeredménye:

1. Szerbia 2. Görögország 3. Spanyolország 4. Dél-Afrika


D csoport:

USA-Oroszország 14:11 (6:1, 3:5, 3:1, 2:4) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Cupido, Bowen 4-4, Hooper, Dunstan 2-2, Roelse, Irving, ill. Bugajcsuk, Merkulov, Nagajev, Sepeljev 2-2, Derevjankin, Kholod, Liszunov

Japán-Horvátország 6:16 (1:5, 3:5, 1:4, 1:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Arai 2, Josida, Iida, Inaba, Okawa, ill. L. Fatovics, Loncsar, Jokovics, S. Sukno 3-3, Bujubasics, Vukicsevics, Buslje, X. Garcia

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 2. Oroszország 3. Japán 4. Egyesült Államok


VB-ALOLDALUNK A TOVÁBBI TELJES PROGRAMMAL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL