FACEBOOK

Petik Attila a Reggeli Startban

Petik Attila a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.06.09.

Az OSC új vezetőedzője szerződtetésének körülményeiről, edzői felfogásáról, csapatának következő szezonbeli céljairól beszélt a Reggeli Start pénteki adásában, Szombathy Pál vendégeként.

Az OSC utánpótlásképzésének irányítójaként Petik Attila tudta, hogy a vezetés azzal a Tóth Lászlóval képzeli el a jövőt, aki Vincze Balázstól a szezon utolsó szakaszában vette át a csapatot, s rövid idő alatt nagyon hatékony munkát végzett. Amikor Tóth László végül nemet mondott a felkérésre, Petik Attila már bízott abban, hogy ő lehet a következő jelölt.

Hozzátette: a csapat új igazolásairól edző hiányában a vezetőség döntött, de ez kényszerű lépés volt, hiszen ha megvárják az edzőkérdés rendeződését, akkor a játékospiac már nagyon szűk lett volna. A szakember szerint az igazolások jól sikerültek, az OSC megtartotta eddigi erejét.

Saját edzői felfogását Petik Attila úgy jellemezte, hogy a több fronton álló stabil védekezés híve. Azt szeretné elérni, hogy ne csak egy-két variációja legyen a védekezésnek, hanem a szoros mellett két-három fajta zónavédekezés is bevethető legyen, s meccsen belül is tudjon váltani a csapat, ha ez szükséges. Erre kell építeni a támadójátékot, aminek során az új játékosok képességeit, adottságait is figyelembe kell venni.

Az OSC keretéből többen a válogatottnál készülnek a budapesti vb-re, az Universiadén is érdekeltek lesznek OSC-sek, valószínűleg a két új szerb idegenlégiós is (ami azért érdekes, mert a főiskolai világjátékokon a magyar férfi vízilabda-válogatott egy csoportban lesz a szerbekkel... - a szerk.), így a felkészülés a következő szezonra csak augusztus végén, szeptember elején kezdődhet el. Addig az új vezetőedzőnek az OSC-utánpótlásnál is vannak még feladatai.

Az OSC döntőbe akar jutni mind a Magyar Kupában, mind a bajnokságban és Petik Attila szavai szerint tavasszal szeretnének úgy állni a BL-ben, hogy esélyük legyen a final six-be jutásra.

A BESZÉLGETÉS TELJES FELVÉTELE:


A napokban az OSC egyik új játékosa, Tóth Márton is a Reggeli Start vendége volt. A beszélgetésben elmondta a Ferencvárostól való búcsújának körülményeit és kiderült szavaiból, hogy új csapatában meghatározó játékos szeretne lenni.

A TELJES BESZÉLGETÉS: